Er du træt af vinter og kulde? Tag en tur til Madeira

Denne artikel er skrevet i samarbejde med Escapeaway.

 

Er du træt af vinter og kulde? Så er Madeira et perfekt sted for dig!

Vinteren mærker du ikke meget til på Madeira, da temperaturen kun falder fire-fem grader om vinteren. Øen er derfor et dejligt tilflugtssted for os danskere, der hurtigt kan blive træt af det kolde vejr og de mange mørke timer.

Madeira er et godt bud på en vinterrejsedestination, som til vores held ikke ligger særlig langt væk.

Vi har samlet gode tips og fantastiske oplevelser, som du kan opleve på Madeira.

 

Læs også: Vinterferie i Portugal

 

Madeira
Foto: Escapeaway

 

Madeira: En lille verden i sig selv

Du finder med Escapeaway mange forskellige hoteller rundt omkring på hele øen. Der er både steder på eller i nærheden af kysten, og mange af stederne har de mest fantastiske havudsigter. Så der er rig mulighed for, at du kan finde et hideaway, der lige er noget for dig – både på nord-, syd- og vestkysten.

Og selvom du har været på Madeira før, kan du sikkert finde et hideaway i et endnu ikke udforsket område. Medmindre du selvfølgelig foretrækker at vende tilbage til et bestemt sted, du allerede kender godt, så er det bestemt også en mulighed.

Uanset hvor du vælger at bo under din ferie på Madeira, er øen ikke større, end at de forskellige seværdigheder sagtens kan nås på en mindre køretur. Det er lige præcis dét, der gør en ø-ferie til et fantastisk rejsemål. Øen er en lille verden i sig selv, hvor oplevelserne er uendelige.

 

Funchal: Den solrige hovedstad

Generelt er vejret lunt og solrigt – hele året rundt. Det sørger Funchalbugten nemlig for. Den ligger ekstra beskyttet af bjerge, og derfor er vejret en smule mere tørt og solrigt her, end det er andre steder på øen.

Hovedstaden ligger på øens sydkyst, hvilket ofte sikre flere solskinstimer end den nordlige del af øen. Dét skal du selvfølgelig tage højde for, når du booker din tur til Madeira.

Hvis du er gået helt ned på D-vitaminer, er Funchal den bedste kur. Den har nemlig fire gange så mange soltimer i december og januar, end vi har i Danmark. Det lune vintervejr på Madeira skyldes i høj grad temperaturen i det omgivende hav, der aldrig kommer langt ned.

Og faktisk kan man godt bade i vinterhalvåret i Funchalbugten og andre steder på Madeira, selvom vandet selvfølgelig er en smule køligere end om sommeren.

 

Madeira

 

Vandretur og blomster på Madeira

Madeira er grøn året rundt og er kendt som blomsterøen. Du kan derfor opleve de mange smukke, friske farver af blomster, selv når det er vinter.

Der er stadig masser af grønne blade og forskellige farverige blomster at finde på Madeira i vinterhalvåret. Grønne områder skal selvfølgelig have vand, og det regner også mere i vintermånederne på Madeira – heldigvis mest i byger. Men det holder tørt og solrigt det meste af tiden.

Madeira er utrolig velegnet til vandreture om vinteren. Temperaturen på omkring 20 grader og lidt under er som skabt til vandring i den grønne, bakkede natur. Du finder også bjerglignende natur nogle steder på øen.

Øen er særligt kendt for sine vandrestier langs levadaer, som er et omfattende system af vandingskanaler, der blev skabt til at hente vand fra øens nordlige del til den sydlige del til gavn for landbrugsproduktionen. Den bestod især af sukkerrør og druer til den verdensberømte madeiravin.

 

Madeira sørger for jule- og nytårsstemning, selvom solen skinner

Funchals hyggelige gader er fyldt med mange flotte dekorationer og lys, når julen nærmer sig. Selvom du næppe får en hvid jul på øen, så vælger mange at tage dertil i julen, men også når nytåret nærmer sig.

Der bliver gjort et stort nummer ud af nytårsaften. Madeira har nemlig verdens største fyrværkeri! Måske en idé til næste år?

Rejsetilbud

hafjelltunet
Skiferie i hytte i Norge
Se rejsetilbud
Julekrydstogt på Rhinen
Julekrydstogt på Rhinen
Se rejsetilbud
Drømmerejse til Grønland
Drømmerejse til Grønland
Se rejsetilbud

I samme kategori

tips_rejse_tapasbar_barcelona
Balkans højdepunkter: Dubrovnik
Østrig
Togrejser i Europa

Mest læste

troldejagt i Danmark
krydstogt rhinen
Italien
De største lufthavne i verden

Forsiden netop nu

Halloweenoplevelser
Italien
Thailand øer
Harzen
Disneyland Paris
Salzburgerland
Oktoberfest
imgonline-com-ua-CompressToSize-aBa1V0H1SFTwtsw

Mest læste

Danmark

Halloweenoplevelser
Weekendophold
Hindsgavl slot
rejser efter baeredygtighed

Skiferie

schladming-travelmore
Østrig
Smukke skiområder i Europar
skisportssteder i Østrig

Camping

Camping i Norge
Ferie i Aarhus
Camping Aarhus
ø-ferie i Danmark

Rejsetilbud

porto-343487_640
Julemarkedsrejse
imgonline-com-ua-CompressToSize-DknBXQbqlP
imgonline-com-ua-convertv6H1m65qGtwx
Bucketlist
porto-scaled-e1662661879568
mountains-5732202_640

Vind en overnatning for 2 personer

Tilmeld dig Travelmore’s og Vagabond’s nyhedsbrev, og deltag i konkurrencen om 1 overnatning for 2 personer inkl. lækker morgenbuffet. (værdi op til 1.500 kr.)