Søg
Close this search box.
Søg
Close this search box.

Fra urtehekse og topkokke: Oplev kulinarisk mad i Zillertal

Overvejer du at tage til Zillertal i Østrig på din næste ferie? Zilletal tilbyder ikke kun fantastiske skiområder, men også skønne kulinatiske oplever. Bl.a. grå-ost og smuldrende ostemasse. Dét kan lyde lidt forvirrende, men det er eksempler på den kulinariske mad i Zillertal, som præger menuernes mangfoldighed. De er blandt de naturlige ingredienser, der kendetegner det gastronomiske tilbud i området.

Besøgende oplever produkternes høje kvalitet overalt – både i hytten, i restauranter hos prisvindende topkokke eller på gåtur med urteheksen.

 

Tradition og tidsånd: Mad i Zillertal-hytterne og bjergkroerne

Uanset om du er på en afslappet vandretur, bjergbestigning eller en mountainbiketur vil mere end 150 Zillertal-hytter og bjergkroer invitere feriegæster til at tage en pause undervejs. Herunder panoramaudsigt over Zillertal-bjergene med deres sneklædte høje bjerge.

Zillertal-hytterne har en lang tradition – selv i dag tilbereder værterne deres specialiteter som for eksempel ørred, vildt og hjemmerøget bacon efter familiens opskrifter og tilberedningsmetoder. Traditionelt bagt brød, frisktappet Zillertal-øl lavet af rent kildevand eller ægte Zillertal-brandy serveres også til måltiderne.

Med sit fokus på regionale kvalitetsprodukter og friske råvarer imødekommer køkkenet tidsånden og behovet for originalitet på samme tid. Ost og yoghurt fremstillet af for eksempel Zillertal-hømælk er meget velsmagende takket være de saftige urter, blomster og græs på de alpine enge. Desuden er netop den type mælk særligt sund. Hømælk indeholder nemlig op til 20 procent flere vitaminer end konventionel mælk og 3 gange flere Omega-3 fedtsyrer, som har en positiv effekt på blodkredsløbet.

 

 

mad i Zillertal
Zillertal Tourismus / ChristophJohann

 

Mad i Zillertal fortolket af topkokke

I alle ferieregioner i Zillertal vil feinschmeckere finde førsteklasses prisvindende restauranter – uanset om det er restaurantkæder eller familiedrevne restauranter. Den unge Zillertal-gastronomi kombinerer regionale specialiteter med et sofistikeret moderne køkken og fortolker sin egen kulinariske tradition på en ny og moderne måde.

Dette er også anerkendt af internationale kulinariske eksperter: Adskillige restauranter i regionen kan prale af udsmykning med Gault Millau-toques og Falstaff-gafler eller er stolte bærere af Tiroler Wirtshaus-mærket. Disse uddeles kun til gastronomiske etablissementer, der serverer tyrolsk mad med friske råvarer fra landbrug, vand og skove i en særlig autentisk atmosfære og arkitektur.

 

 

Med urteheksen over alpine enge

Skvalderkål, malet efeu, følfod og røllike: Om sommeren kan gæsterne besøge de blomstrende alpine enge med kyndige Zillertal-urtejægere. Her kan man lære alt om de urter, der vokser her, og smage vilde grøntsager og aromatiske planter. Man lærer også alt om lægeplanters virkning, og ”urteheksen” giver et indblik i brugen af planter i tinkturer, salver og teer eller som krydret ingrediens i køkkenet.

 

Sanselige oplevelser der aldrig vil blive glemt

Om man er på bjerget eller i dalen, så er gæstfrihed altid meget vigtigt for kroejere i Zillertal. Kroejerne giver med deres autentiske kreationer sanselige oplevelser og fortæller samtidig om kultur og tradition. Gæster vender fra fra Zillertal med varige minder om en smuk bjergverden, men også om venlige mennesker og sanselige fornøjelser.

 

 

Om Zillertal

De tre tusindes dal, den evige is, de kulinariske højdepunkter og musikken.

Med typisk tyrolsk charme vil du blive budt hjertelig velkommen i hvert af de 25 Zillertal-samfund. I alt har den brede og solrige dal over 35.000 indbyggere og strækker sig over 47 kilometer. Hochfeiler er det højeste punkt i Zillertal på 3.509 meter over havets overflade. Dalen har fået sit navn fra den 56 kilometer lange Ziller-flod, hvis udspring strømmer 2.270 meter over havets overflade i Brandberg kommune.

Det flyder fra syd til nord og løber ind i kroen nær Strass i 517 meter over havets overflade. Du finder ingen store hotelkæder i Zillertal – de fleste af hotellerne er familiedrevne. Den unikke blanding af nydelse og natur har altid været en inspirationskilde – der investeres konstant i komfort og den perfekte infrastruktur. Både sommer og vinter er der utallige tilbud på bjergstier, på pisterne eller på golfbanen. Der er muligheder i Zillertal som nåle i fyrreskoven. Den næste ferie i “de utallige muligheders dal” kan bare komme an!

Rejsetilbud

Fjordgaarden
DJI_0667-preview
Rejse til London. Airbnb

I samme kategori

Zillertal
Madoplevelser på skiferien
Zillertal
serfaus-fiss-ladis-fisser-flieger_serfaus-fiss-ladis-marketing-gmbh_andreas-kirschner_optimized

Mest læste

troldejagt i Danmark
london-3078109_640
Travelmore
Verdens største lande

Forsiden netop nu

Strande
Gdansk, Polen
Undervurderede byer i Europa
FAFC6541-EA1F-4623-95C2-2A9D71C9248D_1
Verdens 10 mindste lande
Tallin. Billund lufthavn
Smuk landskab på rejse til Vietnam
grønlandske oplevelser

Mest læste

Rejsenyheder & PR

Krydstogter
Vinteraktivitet
Danske hoteller - Tønderhus
Madeiras levadaer
Sri Lanka
Hannover Christmas

Danmark

grønlandske oplevelser
Legoland. Gurli Gris Playground.
Surfguide. Bornholm
Skagen hotel

Skiferie

Livigno Skiområde
Zillertal
Zillertal
Familieferie - Zillertal

Camping

nyt campingunivers
camping
Aktiv ferie
TimeOut fra hverdagen

Rejsetilbud

Maldiverne
Eurpæiske Festivaller. Budapest, Sziget.
græske øer
verdens syv vidundere
Dykkerspots. Belize
Livigno Skiområde
Mauritius (udvalgt billede)

Vind en overnatning for 2 personer

Tilmeld dig Travelmore’s nyhedsbrev, og deltag i konkurrencen om 1 overnatning for 2 personer inkl. lækker morgenbuffet. (værdi op til 1.500 kr.)