Er du glad for løb, og overvejer du at prøve kræfter med et halvmarathon? Eller måske har du allerede løbet et halvmarathon, og er klar til flere udfordringer? Med 21,1 kilometer er et halvmarathon den perfekte introduktion til en verden af langdistanceløb. Og det er også den perfekte undskyldning for at rejse ud i verden og opleve et nyt hjørne af kloden. Hvis du skal knokle og svede i 2 timer eller deromkring, så kan det lige så godt være med den perfekte kulisse som baggrund. Her er de mest betagende halvmarathons i verden.

1. Royal Parks Half Marathon, London


Dette halvmarathon er en sightseeingtur i det centrale London, hvor du bl.a. kommer fordi Trafalgar Square og andre berømte områder. Dét, der gør dette halvmarathon særlig mindeværdig, er dog turen igennem de royale parker. Du kommer igennem fire af Londons otte store royale parker: Hyde Park, Kensington Gardens, The Green Park og St James’s Park.                                                                                                             

Englænderne har virkelig taget løbet til sig, og der er en fantastisk stemning og folkefest. I år løber det af stabelen d. 13. oktober 2019 med 16.000 løbere. Løbet starter kl. 9.00, og opvarmningen starter kl. 8.30. Alle løbere skal ind i startblokkene kl. 8.40. De nærmeste undergrundsstationer til startområdet er Hyde Park Corner og Knightsbridge. Begge stationer ligger på Piccadilly-linjen og ligger henholdsvis 15 og 10 minutters gang væk fra startområdet. Løbets start- og slutområde er på South Carriage Drive i Hyde Park. Royalparks.com.

Læs mere om London her.2. The Great Wall Marathon, Kina

Det er en helt særlig oplevelse der venter dig med et halvmarathon på verdens vidunder Den Kinesiske Mur ved Huangyaguan i Tianjin-provinsen i Kina! Det er ikke hér, du skal forvente at sætte personlige rekorder, men det vil alligevel blive dit mest uforglemmelige halvmarathon nogensinde. Der venter dig en hård udfordring med stejle bakker og 5164 trappetrin på Den Kinesiske Mur. Der indgår også lange distancer igennem de smukke små landsbyer og den flade dalsænkning, og underlaget varierer med både asfalt, grus, stigninger og fald. Der kan vælges imellem tre distancer: Marathon, halvmarathon og et 8,5 km. løb. Løbet afholdes i år d. 18. maj 2019. Dagen efter afholdes en stor fest for deltagere, tilskuere og officials. http://Great-wall-marathon.com.

Læs mere om Kina her.
3. Berlin Halvmarathon, Tyskland


Berlin halvmarathon er lillebroderen til Berlin Marathon, der med sine 40.000 deltagere et af verdens største. Halvmarathonet har 30.000 deltagere og vinder mere og mere frem i popularitet. På 10 år er deltagertallet fordoblet. Det har den mest fantastiske opbakning fra tilskuerne. Så det er ikke tilfældigt, at Berlin halvmarathon er et af danskernes mest foretrukne løb. Løbet er meget professionelt, og man er sikker på, at der er styr på det hele. Der er masser af depoter med vand, og i målområdet er der frisk frugt. Ruten er nem for begynderen, da den er helt flad. Løbet afholdes i år d. 7. april 2019. Start- og slutområdet er 17 juli Strasse mellem Brandenburger Tor og Sejrssøjlen. Generali-berliner-halbmarathon.de.

Læs mere om Berlin her.
4. Polar Night Halvmarathon, Norge


Polar Night Halvmarathon er det største vinterløb i Norge med sne, is og blæst. Det starter kl. 15.00, og fordi det er på denne årstid (i 2020 er datoen d. 4. januar), er det allerede mørkt på dette tidspunkt, da Tromsø kun har et par timers dagslys! Hvis vejrforholdene tillader det, tændes der lys langs ruten, og hvis du er heldig, kan du se Nordlyset langs ruten. Du kan vælge imellem tre distancer: Halvmarathon, 10 km. og 5 km. Start- og slutområdet er hovedgaden i Tromsø: Storgata. Hvis man melder sig til senest 6 måneder før, er prisen ca. 575 norske kroner. Husk at være godt forberedt med dit løbeoutfit i uld og en løbehue. I januar er gennemsnitstemperaturen nemlig -5 grader. Det anbefales at løbe med pigge under skoene, hvis ruten er glat og belagt med meget is. Når du har taget højde for de særlige omstændigheder, der er, når man løber under disse forhold, så er vi sikker på, at det bliver en stor oplevelse og anderledes udfordring for dig at løbe dette vinterhalvmarathon.5. Safari Half Marathon, Sydafrika


Oplev Afrikas sjæl på dette varme og smukke løb. D. 1. Maj 2019 kl. 7.10 i Wellington går startskuddet til årets halvmarathon. Derefter går turen ud i bushen, hvor du hurtigt vil blive overmandet af den voldsomme varme og stærke sol. Dette er modstandere, som det vil blive en stor udfordring for dig at løbe mod. Men med smukke sletter, bjerge og savannaer som kulisse for din løbetur, bliver det næsten ikke smukkere. Safarihalfmarathon.co.za.6. Kauai Halvmarathon, Hawaii


Kauai er den ældste og fjerdestørste af Hawaii-øerne. Pga. den frodige vegetation og regnskoven er øen kendt som ”The Garden Island”. Så selvom, det måske ikke lige er halvmarathon, der er det første, der falder dig ind, når du tænker på Hawaii, så er tanken om en løbetur i paradis måske ikke helt så langt væk? Et halvmarathon omgivet af vulkaner, regnskove og prisbelønnede strande. What’s not to like? I år skydes det i gang d. 1. september 2019 på Poipu Road foran Poipu Shopping Village. De første 17,7 kilometer løber man sammen med marathon-deltagerne, inden løbene deler sig, og halvmarathondeltagerne slutter af med havudsigt. Prisen for tilmelding efter 1. april er 135 Dollars.