Glæder du dig også til sommerferien, så er det måske fordi, du håber på at kunne rejse i ferien. Her er de lande der har åbnet for turister denne sommer – og et par lande der regner med at åbne.

Med vaccine eller en frisk negativ test kan du se frem til at rejse udenlands i sommerferien. Det frarådes fortsat, at du bliver hjemme frem til 5. april. I mellemtiden er alle lande i verden “røde”. Anbefalingen om ikke at rejse fortsætter muligvis også efter 5. april. Men bliver du hjemme over påsken og foråret, belønnes du med rejseglæde til sommer.

Vi har samlet et overblik over 10 lande, der har åbnet for turister til sommer. Hold dig altid opdateret på Udenrigsministeriets gældende rejsevejledninger og de pågældende landes restriktioner.

 

Den Dominikanske Republik

Med en succesfuld håndtering af Corona er der godt styr på smitten i Den Dominikanske Republik. Landets vaccineplan skal sikre et faldende smittetal og fald i infektioner og indlæggelser. Derfor ønsker de også at lette restriktionerne, så turismen kan bidrage til at støtte økonomien igen.

Rejs frit til Den Dominikanske Republik til sommer, hvor du formentlig ikke engang kræves at kunne fremvise en negativ coronatest ved ankomsten. Verdensturismeorganisationen UNWTO anerkender også landets sikkerhed i forbindelse med rejser, hvilket er din forsikring for en god og længe ventet ferie.

 

Estland

Ønsker du at blive indenfor Europas grænser, er Estland et oplagt rejsemål. Drømmer du om at udforske landets rige kultur, historie og flotte natur denne sommer, skal du være færdigvaccineret eller være kommet dig efter et coronaforløb inden for de seneste seks måneder. Estland kræver desuden også, at du udfylder en elektronisk helbredserklæring, som du får adgang til 24 timer før afrejse.

 

Estland har åbnet op for turister

 

Belize

Endnu en sikker rejsedestination er Belize, som rejse- og turistbranchens globale forum “World Travel and Tourism Council” har givet et blå stempel for sikkerhed og hygiejne. Ønsker du at nyde maden, naturen, det azurblå hav og den fascinerende kultur, skal du enten være færdigvaccineret eller kunne fremvise en negativ test.

Derudover skal du regne med et krav om at downloade den gratis app Belize Health App og udfylde en række påkrævede oplysninger inden for 72 timer før din ankomst.

 

Madeira

Portugals unikke øgruppe er også åben for turister. Planlægger du sommerferie til Madeira, skal du dog være færdigvaccineret eller raskmeldt efter et forløb med sygdommen inden for de seneste 90 dage.

Ligesom Belize skal du desuden registrere dig på appen madeirasafe.com for at kunne nyde de naturskønne øer.

 

Madeira har åbnet op for turister

 

Kroatien

Landet åbner for europæiske turister, der ikke er påkrævet at fremvise vaccinepas ved indrejse. Europæere fra de såkaldte grønne områder kan med direkte ankomst i fly komme ind i Kroatien uden negativ test.

Danmark er dog “gul” i øjeblikket, og derfor skal du muligvis forberede dig på krav om vaccinepas, hvis du ønsker at holde ferie i Kroatien. Ligesom med de andre destinationer er det altså en god idé at holde dig opdateret på Kroatiens vurdering af Danmark og kravene for dig som dansk turist.

 

Seychellerne

Ud for det afrikanske fastland ligger paradisøen Seychellerne. Går rejsen til denne østat skal du også være færdigvaccineret senest to uger før ankomst. Ved rejsens begyndelse skal du både kunne fremvise vaccinationscertifikat og en negativ PCR-test, der selvfølgelig er taget mindre end 72 timer før ankomst.

 

Lande der har åbnet op for turister

 

Georgien

Georgien har gjort åbningen af landet simpel. Planlægger du ferie her i én af Europas skjulte perler, skal du være færdigvaccineret. Bliver du vaccineret sent – ifølge den danske vaccineplan – er det derfor en god idé at planlægge en sen sommerferie.

 

Island

Er du færdigvaccineret, kan du frit rejse til Island på sommerferie. Allerede nu er landet åbnet for turister fra alle lande, der er vaccineret mod coronavirus. Det betyder også, at der ikke er krav om hverken PCR-test eller karantæneforløb. Det eneste krav til vaccinen er, at den er godkendt af Det Europæiske Lægemiddelagentur.

Alle de vacciner, vi bruger i Danmark, er heldigvis godkendt af agenturet. Derfor betyder dette ikke noget for planlægningen af din sommerferie til Island.

 

Tyrkiet

Tyrkiet

Savner du det populære rejsemål Tyrkiet, må du holde dig opdateret lidt endnu. Det er usikkert, i hvilken grad Tyrkiet åbner for turisterne til sommer.

Man regner stærkt med, at det vil være så sikkert at åbne, at dem som ikke er færdigvaccineret også kan komme ind. Tyrkiet vil inden længe vurdere, hvorvidt der fortsat skal kræves negative PCR-testresultater for turister eller være helt fri adgang til landet.

Sverige

Savner du vores kære nabo, kan du glæde dig over, at der igen er åbnet en smule for indrejse. I dag, d. 24.03.21, åbner landets grænser igen for danskerne. Du vil dog skulle fremvise en negativ coronatest, som højst er 48 timer gammel.

Men det er forhåbentlig bare begyndelsen til en endelig genåbning til Sverige. Ønsker du at holde sommerferie i nabolandet, kan du derfor forventningsfuldt holde dig opdateret på smittetryk og restriktionerne for rejse hertil.