Få inspiration: Læsernes bedste feriedestinationer

The Guardian har for nylig foretaget en undersøgelse, hvor de har fået deres læsere til at præsentere de feriedestinationer, der for dem har været de absolut bedste, og som i højeste grad har vundet deres hjerter. Nedenfor kan du se læsernes bedste anbefalinger.

Se vinderen af bedste anbefaling sidst i artiklen.

Italien

 

Padova, Italien

Padova er fyldt til randen med fascinerende steder at besøge. Tag en tur forbi Piazza Eremitani, hvor du kan beundre Scrovegni-kapellet, der huser helgenes krop. Den nærliggende botaniske have – som er fyldt med smukke planter og blomster – er en spændende og dejlig måde at tilbringe et par timer af dagen på. Eventuelt efterfulgt at et besøg på Piazza della Frutta eller Piazza delle Erba, som begge er travle markeder.

Her kan alt fra jordbær til sneakers puttes i indkøbsposen. Om natten forvandler begge torve sig til udendørs barer og restauranter, hvor du har rige muligheder for at afprøve de lokale delikatesser. Hvis du under ferien skulle have tid til en dagstur, er både Verona og Venedig mindre end en time væk, hvis du hopper på toget.

Anbefalet af Berni G.  

 

bedste feriedestinationer

 

 

Bologna, Italien

En anden læser fremhæver endnu en af Italiens mange perler, nemlig Bologna. Hun tænker tilbage på byen badet i gyldent lys, der får dens rustrøde vægge til at lyse op. Men Bologna har det med at fortrylle mindst lige så meget under overfladen. Udforsk universitetets små og idiosynkratiske museer eller dyk ned i skjulte døre og buer, der alle fører til hemmelige steder. Du kan også smage på lækker og klassisk italiensk mad.

Desuden er live-musik og debatter en stor del af kulturen, hvorfor mange aftener på hovedtorvet bruges på netop dette. ”På min sidste tur iagttog jeg lokalbefolkningen midt i en lidenskabelig diskussion, hvor jeg dog blot sad på en taburet på pladsen. Da jeg ikke stolede nok på mit italienske, afslog jeg dog invitationen til at bidrage.” siger Siobhan Maher, der samtidig understreger, hvor fantastisk Bologna er som feriedestination.

Anbefalet af Siobhan Maher. 

bedste feriedestinationer

 

Lucca, Italien

De italienske byer nævnes på stribe, når man spørger læserne om, hvilke byer der har fået deres sanser til at summe mest – og Lucca i Italien er ingen undtagelse. Byen – der ligger i Toscana – besidder dybe rødder og et hav af overraskelser. Både det romerske amfiteater, som i dag er blevet omdannet til et piazza af caféer og butikker, smukke strengetræer på toppen af Guinigi-tårnet, daglige Puxxini-recitater i kirkerne, og ikke mindst internationale rockstjerner, der fylder byens torve med musik under solnedgangen. Derudover bringer byens labyrint af middelaldergader i høj grad minder tilbage til fortiden. 

Få mere inspiration til din ferie i Toscana her.

bedste feriedestinationer 

Melilla, Spanien/Nordafrika

Melilla, den spanske enklave på Marokkos nordlige kyst, er et levn fra Spaniens koloniale fortid med en karakter, der bestemmes af dens geografi. Med en fortryllende udsigt over det smukke middelhav på den ene side og Rif-bjerene på den anden, er byen multikulturel med et samfund, der både er præget af kristne, muslimer, jøder og hinduer.

De lever alle side om side med en stor styrke af spanske legionærer. Og bybilledet er lige så forskelligartet. Gaderne med små marokkanske huse viger for brede alléer med art deco vidundere – det er endda hjemsted for Afrikas eneste ægte gotiske kirke.

Anbefalet af Digby Warde-Aldam.   

bedste feriedestinationer 

Beograd, Serbien

En læser – William Gage – nævner netop Beograd som en feriedesitination, han næppe vil glemme. Han peger på, at byen både byder på en gammel bydel – der ligger mellem Sava og Donau – samt en ny bydel, hvor en forbløffende række af moderne arkitektur er at finde. 

“Uanset hvor vi gik, var folk simpelthen så høflige, ligetil og hjælpsomme.”, lyder det fra Gage. Desuden er offentlig transport billigt og nemt, hvilket gør byen og dens mange attraktioner ganske let at tilgå. Desuden går der fly og tog dertil, samtidig med, at stedet er en fantastisk base, hvis du ønsker at udforske Balkan.

Anbefalet af William Gage.

Beograd

 

Plovdiv, Bulgarien

Plovdiv er charmerende og for Bruce en af de bedste feriedestinationer. Det smukke romerske teater byder på en kulisse af de sneklædte Rhodope-bjerge. Denne læser nød en eftermiddag der, hvor vedkommende samtidig var vidne til en bryllupsfotografering. Det tilføjede et ganske romantisk aspekt til oplevelsen.

Vagtmesteren ved biskoppens basilika gav os en privat rundvisning i dens hektar af fantastiske mosaikker, og overalt var velkomsten spontan og varm.”, siger læseren, mens han fremhæver de mange træer og buske, der alle var prydet med røde og hvide armbånd – også kaldt martenitsa – som bringer lykke, hvilket turen til Plovdiv bestemt også gjorde.

Anbefalet af Bruce.   

 

Cádiz, Spanien

Besøg Cádiz – Andalusien koncentreret i en tæt udviklet, meget fotogen og gammel bydel, der siges at være en af de ældste bosættelser i Europa. Den er fuld af historie, haver og bastioner, samt tårne og pladser. Kvaliteten af maden er ganske høj, og uanset hvor du vælger at indtage dine måltider, så er der uden tvivl lagt stor vægt på brugen af lokale råvarer.

Uden for den ældre del af byen findes den moderne bydel, hvor den kilometerlange Playa de la Victoria er at finde. Her er et stort udvalg af lækre tapasbarer, fiskerestauranter og ikke mindst en skøn strand med mulighed for en badetur. Derudover sejler en færge over bugten til El Puerto de Santa Maria, som er den nærmeste af de tre sherry-trekantbyer. Her kan både vinsmagning eller et besøg på den trestjernede Aponiente afprøves. 

Anbefalet af Jane McGurk. 

bedste feriedestinationer

 

Wells, Somerset

I Englands mindste domkirkeby – Wells – støder du næppe på store menneskemængder. Det giver særlige muligheder for at opleve byen som du har lyst til. Oplev den smukke katedral, som uden sammenligning er byens mest kendte attraktion. Her kan du ligeledes beskue uret, der er berømt for sin 24-timers astronomiske urskive. Det var oprindeligt sat til riddere, som skulle optræde hvert kvarter.

Besøg Vicars’ Close, der angiveligt er den ældste rene boliggade i Europa, eller find pengepungen frem og tilbring en eftermiddag på markedspladsen i byen. Det er ligeledes muligt at tage på vandreture til nogle af de mange filmlokationer, der har fundet sted i Wells – heriblandt Hot Fuzz.

Anbefalet af Hayley Robinson.   

Wells 

Sarajevo, Bosnien-Hercegovina

”Den mest mindeværdige by, jeg har besøgt, var Sarajevo, hovedstaden i Bosnien-Hercegovina.” Sådan starter den næste anbefaling efterfulgt af ord om, hvor smuk, indbydende og kulturelt rig byen er. Fra den historiske og fascinerende basar – Baščaršija – der løber gennem hjertet af byen, til de smukke bjerge, der omgiver den.

Der er der så meget at se og udforske, hvis din næste ferie går netop hertil. Venlige mennesker på fortovscaféerne, som alle var ivrige efter at hjælpe til yderligere forståelse om den lækre lokale mad og den traditionelle bosniske kaffe. ”Det er ikke en by, der ser ud til at blive talt meget om, men den er ikke som nogen andre steder, jeg nogensinde har besøgt.”

Anbefalet af Rachel. 

Sarajevo 

Vinder af bedste anbefaling: Tarragona, Spanien

Tarragona ligger en times kørsel syd for Barcelona. Som Barcelonas fattige fætter – både i omdømme og rigdom – kan du blive tilgivet for at tro, at byen ikke fortjener opmærksomhed. Men du vil desværre tage fejl. Alt er lige uden for døren, og det meste af det er inden for gåafstand. Strande for dem, der ønsker at vende hjem med en lækker kulør.

I det gamle kvarter kan du fordrive eftermiddagen med at drikke vermut midt i de fantastiske romerske ruiner, samt besøge de billige – men hyggelige – barer og restauranter langs strandpromenaden. Læseren fremhæver det vidunderlige Hotel Pigal, som ligger placeret i hjertet af byen. Her koster en overnatning i et dobbeltværelse med balkon 60 £ pr. nat i juli måned.

Anbefalet af Nigel Maguire.   

bedste feriedestinationer

 

Læs den fulde artikel fra The Guardian her.

Rejsetilbud

I samme kategori

Kirsebærtræerne
Forår i Europa
interrail
Romantiske hoteller i verden

Mest læste

troldejagt i Danmark
Ferie med børn
Verdens største byer
Togrejse

Forsiden netop nu

Kirsebærtræerne
Forår i Europa
Dansk gastronomi
interrail
Romantiske hoteller i verden
Caribien
Grønland
Solorejsens opvågning

Mest læste

Danmark

Dansk gastronomi
Naturoplevelser i Danmark
Outdoorshow
Dansk Golfshow

Skiferie

Vorarlberg
Zillertal
Zillertal i Østrig, skiferie
skiferie i Zillertal

Camping

Campingmesse
Holmely glamping
Camping i Norge
Ferie i Aarhus

Rejsetilbud

belgium-3590656_640
Naturoplevelser i Danmark
Skotlands højdepunkter
Backpackerdestinationer
khiva-198684_640
dykke med hajer
Påskerejser

Vind en overnatning for 2 personer

Tilmeld dig Travelmore’s nyhedsbrev, og deltag i konkurrencen om 1 overnatning for 2 personer inkl. lækker morgenbuffet. (værdi op til 1.500 kr.)