Kør-selv ferie i Europa – 10 destinationer du skal opleve

Europa er et fantastisk sted at tage på kør-selv ferie med et væld af oplevelsesmuligheder. Kør-selv ferie giver en særlig følelse af frihed. At kunne pakke sin bil og bare køre derud af mod nye himmelstrøg – i princippet kan du køre lige dér hen, hvor du har lyst.

Du er selv herre over, hvor turen ender. Måske har du lyst til at køre afsted uden de store planer på forhånd, og bare tage tingene som de kommer. Måske vil du hellere planlægge det hele på forhånd. Uanset hvilken form for kør-selv ferie, du drømmer om, så læs med her. Vi har nemlig samlet de 10 bedste destinationer, som alle tilbyder noget unikt – hvad end det er smuk natur, god mad eller billig øl.

 

Kør-selv ferie til Norge

Ét af vores kære nabolande, Norge, er en oplagt destination som kør-selv-ferie. Rejsetiden er knap så lang til den sydlige del af landet, og så tilbyder Norge en smuk natur med de norske fjelde året rundt. Du kan komme til Norge på forskellige måder, enten via færge eller udelukkende med bil.

 

Stockholm
Stockholm, Sverige

 

Sverige

Vores andet skandinaviske naboland, Sverige, har også meget at byde på. Selvom kulturen på mange måder minder om den danske, så tilbyder Sverige noget helt andet end Danmark med de svenske skærgårde og unikke naturområder. Som dansker kan du ovenikøbet få lidt mere for dine penge i Sverige, og hvis du bor på Sjælland, bliver rejsen til nabolandet meget kort.

 

Kør-selv ferie til Polen

Hvis du ønsker en ferie på budget, så tag til Polen på kør-selv ferie. Det er nemlig billigt at leve i landet. Tilmed kan du komme dertil på ca. 8 timer i bil, hvis du vil besøge den vestlige del af landet.

 

Kør-selv ferie
Venedig, Italien

 

Kør-selv ferie til Italien

Ønsker du at holde ferie i et land, hvor der er garanti for god mad og godt vejr i sommerferien? Og samtidig et land hvor du får masser af ægte sydeuropæisk feriestemning? Så tag til Italien på kør-selv-ferie. Det er forholdsvist nemt at køre til Italien, og den nordlige del af landet kan nås på en køretur på ca. 14 timer.

En mulighed er også at vælge én af de mange luksuscampingpladser langs Lido di Jesolo i nærheden af Venedig. Køretiden er ca. 17 timer, så det er en god idé med en overnatning i Sydtyskland på vej derned. Her er det en oplagt mulighed under ferien at tage på én-dagssejltur til Venedig og de omkringliggende øer Burano, Murano og Torcello.

 

Tyskland

Tyskland er et meget stort land og har derfor meget at byde på. Nordtyskland og Sydtyskland tilbyder meget forskellig natur, så undersøg forinden hvilken by du og familien ønsker at besøge. Der er rigtig mange overnatningsmuligheder i Tyskland, så hvis I ønsker flere stop på vejen, er der med garanti et gasthof eller bed and breakfast, hvor I kan overnatte.

 

Kør-selv ferie
Brügge, Belgien

 

Belgien

Et andet land i Europa, der ligger relativt tæt på Danmark, er Belgien. Her kan du nyde god øl og smuk natur. Bruxelles, som er Belgiens hovedstad, er i særdeleshed et besøg værd. Her kan du opleve et væld af kultur med god mad, museer og flot arkitektur.

 

Frankrig

Ét af Italiens nabolande er Frankrig. Her er det også relativt nemt at køre til, og der er ligeledes garanti for godt vejr i sommerhalvåret samt udsøgt mad. Er du vinentusiast, skal du overveje et besøg på en fransk vingård, hvor det ofte er muligt at finde overnatningsmuligheder i nærheden. Hvis det er muligt, så riv også en dag ud af kalenderen og tag på shopping i Paris eller oplev Disneyland (det kræver dog noget af en pengepung i entré).

 

Kør-selv ferie
Prag, Tjekkiet

 

Tjekkiet

Tjekkiet er nok mest af alt kendt for deres gode øl til billige penge. Derudover tilbyder landet en flot natur med masser af udendørsaktiviteter. Køreturen er også overkommelig. Fx kan du køre til Prag på ca. 9 timer.

 

Kør-selv ferie til Kroatien

Er du til lækre strande og klart blåt vand, så kan det være, at Kroatien er den næste kør-selv-ferie destination for dig og familien? Dog er køreturen hertil lidt længere end til de resterende destinationer nævnt i denne liste og ligger i omegnen af 16 timer.

 

Budapest
Budapest, Ungarn

 

Ungarn

Budapest, hovedstaden i Ungarn, er efterhånden en meget besøgt by blandt danskere. På blot 14 timer kan du køre dertil i bil. Dog tilbyder Ungarn også mange andre muligheder, hvor du kan tilbringe sommerferien. Her kan fx nævnes Balatonsøen, som er et besøg værd.

 

 

Rejsetilbud

hvis-vejret-er-med-os-stopper-vi-ved-det-smukke-udkigspunkt-i-san-gerado-de-dota-foto-josefine-aude-raas
Ophold på Skjalm Hvide Kro
Svalbard

I samme kategori

Design uden navn-15
Hvalsafari
Sensommer i Europa
Korsika, Frankrig.

Mest læste

Nimb Rooftop København
troldejagt i Danmark
Klippeøerne i Vietnam
london-3078109_640

Forsiden netop nu

f82adafa-abd0-45fc-ad23-626d602492f2
Nimb Rooftop København
Design uden navn-15
Essensen af Indien
nationalparker i Europa
I ro og mag med Vitus Rejser
Sensommer i Europa
Hvalsafari

Mest læste

Rejsenyheder & PR

Foto: Lego
billund
udlandet
vesterbro
scandic go
strandhotel

Danmark

Instagram Aarhus
billund
strandhotel
camping

Skiferie

gurgl østrig
Vorarlberg
Zillertal
Zillertal i Østrig, skiferie

Camping

camping
Aktiv ferie
TimeOut fra hverdagen
Campingmesse

Rejsetilbud

Korsika, Frankrig.
Gran Canaria fungerer glimrende som en romantisk getaway, når du trænger til en pause fra vintermørket.
Cancún - Kyst
Instagram Aarhus
Kanal i Venedig
Anholt
Innsbrucks gader summer af liv og er fuld af historie.

Vind en overnatning for 2 personer

Tilmeld dig Travelmore’s nyhedsbrev, og deltag i konkurrencen om 1 overnatning for 2 personer inkl. lækker morgenbuffet. (værdi op til 1.500 kr.)