Kap Verde: Oplev Atlanterhavets næsten uberørte ferieparadis

Denne artikel er skrevet i samarbejde med Billund Lufthavn

 

Kap Verde der stikker ud fra Atlanterhavet, omkring 500 km vest for Senegal, er en fantastisk kæde af øer med en fængslende blanding af bjerge, strande og fredelige kystlandsbyer. Selve navnet betyder grønt forbjerg, og dem kan man også finde på nogle af øerne. Det er dog på de to tørre ørken øer, Sal og Boa Vista, at de fleste turister holder ferie. Læs med her for at lære mere om det vidunderlige ferieparadis!

 

Det begyndte med en lufthavn

På trods af øgruppens vidunderlige, diverse attraktioner fandt turismen for alvor først sin vej til Kap Verde i 1970. Dengang var det nødvendigt at mellemlande på ruten til Europa, og Sydafrikas nationale flyselskab manglede et politisk stabilt sted at gøre det. Valget faldt på Kap Verde-øerne og den lidt ørkenprægede sandede, men flade Sal. 

Med en lufthavn fulgte der øens første hotel, som blev bygget i hovedbyen Espargos. Sammen med nellikerevolutionen i Portugal gav South African Airways anledning til, at øerne blev selvstændige, og den stigende turisme er på vej til at blive landets førende erhverv. Især efter årtusindskiftet er der udbygget på øens sydspids.

 

Kap Verde er karakteriseret af en grøn vest og en tør øst

Santo Antao
Billede: bll.dk

 

Kap Verde består af en snes vulkanske øer, hvor ni af dem er beboet. De skelnes mellem de sydlige og de nordlige øer. De vestlige af de nordlige øer er grønne, da her trækker tågeskyer og dermed nedbør ind med vindene fra vest. De østlige af de nordlige øer er tørre, og det er her de fleste turister er. 

Den vestligste af de nordlige er landets næststørste ø, Santo Antão. Her finder du landbrug og stille hverdag. Øen vil dog også have del i turismen og lokker med vandring i grønne omgivelser, dykning, klatring og canyoing i udtørrede floder.

Santo Antão’s naboø mod syd, São Vicente, er mindre men mere livlig. Hovedbyen Mindelo kaldes landets kunstneriske centrum. Musikere og sangere har haft tradition for at holde til her, hvilket har smittet af på øens forlystelsesliv. 

De populæreste øer blandt turisterne er de østlige af de nordlige. Specielt Sal, hvor den store lufthavn er, og på den langt større, men mindre beboede og mere stille Boa Vista. Begge øer har rigtig gode sandstrande og gode forhold for sejlsport – især kite-surfing er populært. Der er adskillige firmaer, der tilbyder kurser.

 

 

Sal: Øgruppens populæreste ø

Kap Verde, Sal
Billede: bll.dk

 

Omgivet af lange, hvide sandstrande og af skinnende turkise kyster, er det ikke overraskende, at Sal er den mest populære ø i Kap Verdes øhav.

Sals største turiststed og øens travleste by er Santa Maria. Her får du en smuk hvid sandstrand, et væld af håndværksboder, fantastiske restauranter og en 8km lang strækning af strandbarer at hoppe imellem. Der er mere end nok her til at holde dig beskæftiget. Santa Maria er også hvor størstedelen af ​​Sals hoteller er baseret, hvilket giver byen en travl og smittende feriestemning.

Der bor dog ikke kun turister i Santa Maria. Midt på stranden er der for eksempel bygget en træpier ud i havet, hvor fiskerbådene kommer ind med deres fangst. Oplev den autentiske stemning og observer familierne der renser dagens fangst, mens børnene leger omkring benene på dem.

Væk fra feriestedet Santa Maria venter der også eventyr! Du kan bl.a. besøge den lille hyggelige by Palmeira med de farvestrålende huse og vægmalerier på vestkysten. Eller opleve saltanlægget, hvor havvand indtørres, ved den lille by Pedra Lume på den nordlige del af vestkysten. 

Sal har fået sit navn netop efter den historiske saltudvinding. Desuden er der luftspejlingerne. Disse kan opleves nogle kilometer nord for Espargos i et helt fladt ørkenlandskab, hvor ørkenen pludselig ligner et hav. 

 

Boa Vista: Kom her for at slappe helt af

Boa Vista
Billede: bll.dk

 

Mens Sal er kendt for sin travle ferieby, tager Boa Vista en mere tilbagelænet tilgang til ferier på Kap Verde. Boa Vista er ca. tre gange større end Sal, men har kun en tredjedel indbyggere. Foretrækker du rolige, næsten tomme strande, vil du elske denne ø! Synk tæerne i sandet, mens du slapper af i den smukke solskin ved dit hotels pool; dit eneste job i Boa Vista er at genoplade.

Boa Vistas største by er Sal Rei – hjemsted for en håndfuld gode restauranter, butikker og barer.

I den lille søvnige fiskerby, som er en mindre og meget mere stille version af Santa Maria, befinder du dig midt i de lokales hverdag. Syd for byen, på øens vestkyst, er hvide sandstrande så langt øjet rækker. 

Bag vestkysten findes der få, mindre hoteller og i klitterne kan man finde en trendy strandbar eller to, som for eksempel Pérola d’Chaves på Praia de Chaves-stranden. Vil du opleve øens allerbedste strande er kursen mod sydkysten ved Sant Monica, hvor de store all-inclusive hoteller ligger.

Midt på øen ligger en stor vandreklit, Desersto de Viana. En enorm sandkasse med klitter så høje, at man har en flot udsigt over det meste af øen fra toppen!

 

Rejs til Kap Verde med Spies

Fra efterårsferien og hele vinteren kan du flyve med Spies fra Billund til det smukke ørige ud for Afrikas vestkyst. Strandene er fantastiske og solen garanteret – og endda med kun få timers tidsforskel, så første feriedag ikke bliver stjålet af jetlag.

Med Spies flyver du til øen Sal, et paradis for surfere, og bor i et af Santa Marias dejlige hoteller. Her er f.eks. Oasis Salinas Sea, som ligger direkte på stranden eller Odjo d’Agua, der har øens måske bedste restaurant.

Priser fra 4.445 kr. pr. person. Afgang hver mandag fra 17. oktober til 3. april. 

 

Læs mere og bestil vinterens afslapning her.

Rejsetilbud

Bandholm Badehotel
Bandholm Badehotel
Se rejsetilbud
Hotel Skt. Petri
Ophold på Skt. Petri i København
Se rejsetilbud
Rejse til Madeira
Rejse til Madeira
Se rejsetilbud

I samme kategori

Togo, Pelle Hvenegaard
All-inclusive resorts
Lokale unge i landsbyen Kfar Kama, Israel
hotel dubai

Mest læste

Togo, Pelle Hvenegaard
troldejagt i Danmark
Ferie med børn
Togrejse

Forsiden netop nu

Togo, Pelle Hvenegaard
All-inclusive resorts
photographer-g4ab2a9fc9_640
Weekendophold i Randers
populære rejsemål i 2023
Lokale unge i landsbyen Kfar Kama, Israel
hotel dubai
Togrejser for 2023

Mest læste

Danmark

Weekendophold i Randers
Kroophold
Juleophold
julemarked i tivoli

Skiferie

Vorarlberg
Zillertal
Zillertal i Østrig, skiferie
skiferie i Zillertal

Camping

Holmely glamping
Camping i Norge
Ferie i Aarhus
Camping Aarhus

Rejsetilbud

Zillertal
Solnedgang på Mallorca
Stranden i Tel Aviv
zakynthos-1281685_640
Vorarlberg
Australiens bedste rejseoplevelser
Ferie for Alle

Vind en overnatning for 2 personer

Tilmeld dig Travelmore’s nyhedsbrev, og deltag i konkurrencen om 1 overnatning for 2 personer inkl. lækker morgenbuffet. (værdi op til 1.500 kr.)