Kajakudflugt i fantastiske Grønland: Glid gennem vandet og oplev naturen

Artiklen er skrevet i samarbejde med Greenland Travel

 

Kajakudflugt? Lyder det som noget for dig at glide lydløst gennem det dybe vand, imens isbjergene omkring dig vokser sig større? Så skal du prøve kajakroning i Grønland.

Kajakudflugt har været helt normalt for inuit i tusind år. Det er en nem måde at komme omkring i de grønlandske farvande på, og det er en helt fantastisk måde at opleve den grønlandske natur på.

 

Kajakudflugt i Ilulissat er nøje planlagt

En udflugt til Ilulissat giver dig et indblik i naturen på en helt anden måde. Vandet er domineret af is, og du kan ro imellem isskosser og isfjelde.

Du kan tage på en kajaktur, der starter i Ilulissat. I fællesskab ror man langs strækningen fra kysten ud mod fjordudmundingen. Her finder man de høje isbjerge, der ligger og venter på at komme videre ud i Diskobugten.

Når stilheden har lagt sig over vandet, og kajakkerne vugger blidt i havet, er der mulighed for at høre hvalerne – eller et brag fra et kælvende isbjerg.

Du kan opleve området både i dag- og aftentimerne, men med midnatssolen får du en helt særlig oplevelse. Midnatssolen oplyser isbjergene og skaber et unikt farvespil i isen. Skulle du vælge en kajakudflugt i dagstimerne, behøver du ikke bekymre dig om overskyet vejr. Det giver dig sjovt nok bedre muligheder for isbjergenes smukke blå farver træde frem.

Én ting er sikkert – isfjorden tager sig virkelig godt ud fra en kajak.

 

kajakudflugt
Oplev den fantastiske grønlandske natur fra en kajak på det store hav, imens hvaler og isbjerge slutter sig om dig. Foto: Greenland Travel.

 

Udflugt i den grønlandske natur

Når du tager på kajaktur i Ilulissat, er det med råd og vejledning fra en trænet instruktør. Instruktøren hjælper dig med, hvordan du skal forholde dig i en kajak i Grønland – og hvordan du skal forholde dig, når du sejler i meget koldt vand. Udflugterne varer altid mindst to timer, og du er iført en tørdragt.

Det kan måske virke skræmmende at tage på kajakudflugt i Grønland, hvis du aldrig før har prøvet at sejle i kajak, eller med den risiko der er for at falde i det iskolde vand. Sikkerheden er dog i top. Du vil med din tørdragt og en følgebåd kunne føle dig helt sikker på, at alt forløber, som det skal.

Alle turene foregår i dobbeltkajakker, som er meget stabile i vandet. Denne form for kajakudflugt tilbyder ikke single-kajakker. Du kan opleve turen fra juni til august, og hvis du skal have børn med, skal de minimum være 12 år.

Rejsetilbud

I samme kategori

Kirsebærtræerne
interrail
Romantiske hoteller i verden
Grønland

Mest læste

troldejagt i Danmark
Ferie med børn
Verdens største byer
Togrejse

Forsiden netop nu

Kirsebærtræerne
Forår i Europa
Dansk gastronomi
interrail
Romantiske hoteller i verden
Caribien
Grønland
Solorejsens opvågning

Mest læste

Danmark

Dansk gastronomi
Naturoplevelser i Danmark
Outdoorshow
Dansk Golfshow

Skiferie

Vorarlberg
Zillertal
Zillertal i Østrig, skiferie
skiferie i Zillertal

Camping

Campingmesse
Holmely glamping
Camping i Norge
Ferie i Aarhus

Rejsetilbud

belgium-3590656_640
Naturoplevelser i Danmark
Skotlands højdepunkter
Backpackerdestinationer
khiva-198684_640
dykke med hajer
Påskerejser

Vind en overnatning for 2 personer

Tilmeld dig Travelmore’s nyhedsbrev, og deltag i konkurrencen om 1 overnatning for 2 personer inkl. lækker morgenbuffet. (værdi op til 1.500 kr.)