De bedste julemarkeder i Østrig

Med sine eventyrlige traditioner, der går tilbage til middelalderen, er Østrig (sammen med Tyskland) stedet, hvor alle julemarkeder begyndte. Tag et dampende glas Glühwein og rejs tilbage i tiden med disse 5 fabelagtige julemarkeder i Østrig.

 

1. Old Town og Hungerburg julemarkeder, Innsbruck

Julemarkeder i Østrig
Billede: innsbruck.info

 

Innsbrucks gamle bytorv (Old Town) er stedet, hvor juletræslysene glimter mod de forgyldte kobberspåner i Goldenes Dachl (det gyldne tag) fra det 16. århundrede. Her svæver duften af ​​stegte Kiachl (søde og salte doughnuts) over boder fyldt med gammelt håndværk og lækre småkager. Ikke underligt, at det er ekstremt populært og travlt.

En mere kontemplativ mulighed ligger højt oppe i Hungerburg, hvor en kabelbane tager dig til et julemarked og byens bedste udsigt! Her afholdes det årlige ‘Krampusløb’, hvor du kan se de festlige djævle fra alpine folklore sluppet løs på bjergskråningerne.

Julehyggen foregår fra: 15. november til 23. december 2022 i den gamle bydel, og i Hungerburg fra 25. november 2022 til 6. januar 2023.

For mere information: Innsbrucks julekalender 

 

2. Belvedere Palace og Schönbrunn Palace julemarkeder, Wien

Julemarked Wien
Billede: wien.info

 

Som du kunne forvente af det statelige Wien, har byens julemarkeder en tendens til at være på den storladne side. Fra boutique-smykke- og keramikboderne, der samler sig i den barokke skygge af Belvedere-paladset, til den kejserlige pomp i Schönbrunn-slottet. Begge disse julemarkeder byder på hver deres charme!

Sanserne fanges af jazzkoncerter, litervis af krydret Weihnachtspunsch (en lokal version af Glühwein) og omkring 80 boder sammenkrøbet i regi af Habsburg’s tidligere sommerretreat. Byen af Mozart rammer alle de rigtige toner.

Julehyggen foregår fra: 18. november til 26. december 2022 ved Belvedere Palace og 19. november 2022 til 4. januar 2023 ved Schönbrunn Palace.

For mere information: Wiens julemarkeder

 

 

3. Christkindl og Hellbrunn julemarkeder, Salzburg

Salzburg julemarked
Billede: salzburg.info

 

Med sine sneklædte alpine omgivelser og fæstning på en bakketop er Salzburgs Christkindl-marked et inkarneret eventyr.

Korene gør sig bemærkede i skæret fra katedralen, hvor boder med kunsthåndværk, traditionelt legetøj og slik omfavner den kanelduftende plads. Det var her, at byens første julemarked blev holdt tilbage i slutningen af ​​1400-tallet, men det er ikke det eneste spil i byen i disse dage.

Tag til det fjerntliggende distrikt Hellbrunn (30 minutter med bus fra centrum) for at få et mere alpint bud på sæsonens markedsfestligheder. Her finder du rensdyrtrukne slæder og en julekalender projiceret på distriktets palads fra det 17. århundrede.

Julehyggen foregår fra: 17. november 2022 til 7. januar 2023 i Salzburgs Christkindl og i Hellbrunn fra 17. november til 24. december 2022.

For mere information: Besøg Salzburg 

 

4. Den gamle bydel og Färberplatz julemarkeder, Graz

Julemarkeder i Østrig
Billede: graztourismus.at

 

Tradition er øverst på menuen i Graz. Snup et varmende glas lokal Feuerzangenbowle (vin og rom) og tag til byens franciskanerkvarter.

Under det ældste kloster i Østrig ligger et af landets længstvarende julemarkeder, hvor tinlegetøj og lokalt kunsthåndværk konkurrerer med julemessens store hjul og karrusel.

Gå ikke glip af den nærliggende “Ice Crib” (en årlig isskulptur) i gården ved renæssancetidens Landhaus, og slut derefter af på kunst- og kunsthåndværksmarkedet på Färberplatz. Markedet er drevet af et kollektiv af lokale håndværkere, for at få det bedste gaveudvalg i byen.

Julehyggen foregår fra: 19. november til 24. december 2022 i Grazs gamle bydel og 25. november til 23. december 2022 på Färberplatz.

For mere information: Graz’s julemarkeder 

 

5. Volksgarten julemarked, Linz

Linz julemarked
Billede: christkindlmarkt-linz.at

 

Byen Linz er måske mere storby end eventyr, men duften af ​​honningkagehuse er aldrig langt væk i juletiden.

Den mest festlige handling finder sted på hovedtorvet, men Volksgarten-markedet er en sød flugt fra folkemængderne. Her vil du opleve en isskulpturudstilling og et væld af levende workshops, der viser, hvordan Linz’ traditionelle gaver fremstilles. Trædrejning, udskæring og keramik er alle demonstreret her, hvor nogle endda tilbyder chancen for at deltage selv, før du gennemser varer på tværs af omkring 60 stande.

Efter først at have startet i 1950’erne er dette marked relativt nytilkommet, men helt sikkert et besøg værd!

Julehyggen foregår fra: 19. november til 24. december 2022 i Volksgarten.

For mere information: Linz’s julemarked

 

Rejsetilbud

hafjelltunet
Jørgensen Hotel
Glamping hos Marsk Camp

I samme kategori

Hohe Salve
Hohe Salve
hohe salve
Salzburg

Mest læste

troldejagt i Danmark
Salzburg
Verdens største byer
De største lufthavne i verden

Forsiden netop nu

sommer harzen
Hohe Salve
ferie i Gøteborg
ø-ferier
Magiske destinationer i London
Hohe Salve
Weissenhaeuser Strand
byer uden tursiter

Mest læste

Danmark

Danmark
Aktiv ferie
Kirsebærtræer
Dansk gastronomi

Skiferie

gurgl østrig
Vorarlberg
Zillertal
Zillertal i Østrig, skiferie

Camping

Aktiv ferie
Campingmesse
Holmely glamping
Camping i Norge

Rejsetilbud

Japan
strandresort
Sejltur i Grønland
Flyrejsen
Weissenhaeuser Strand
Flyvemaskine
Havila

Vind en overnatning for 2 personer

Tilmeld dig Travelmore’s nyhedsbrev, og deltag i konkurrencen om 1 overnatning for 2 personer inkl. lækker morgenbuffet. (værdi op til 1.500 kr.)