De bedste julemarkeder i Østrig

Med sine eventyrlige traditioner, der går tilbage til middelalderen, er Østrig (sammen med Tyskland) stedet, hvor alle julemarkeder begyndte. Tag et dampende glas Glühwein og rejs tilbage i tiden med disse 5 fabelagtige julemarkeder i Østrig.

 

1. Old Town og Hungerburg julemarkeder, Innsbruck

Julemarkeder i Østrig
Billede: innsbruck.info

 

Innsbrucks gamle bytorv (Old Town) er stedet, hvor juletræslysene glimter mod de forgyldte kobberspåner i Goldenes Dachl (det gyldne tag) fra det 16. århundrede. Her svæver duften af ​​stegte Kiachl (søde og salte doughnuts) over boder fyldt med gammelt håndværk og lækre småkager. Ikke underligt, at det er ekstremt populært og travlt.

En mere kontemplativ mulighed ligger højt oppe i Hungerburg, hvor en kabelbane tager dig til et julemarked og byens bedste udsigt! Her afholdes det årlige ‘Krampusløb’, hvor du kan se de festlige djævle fra alpine folklore sluppet løs på bjergskråningerne.

Julehyggen foregår fra: 15. november til 23. december 2022 i den gamle bydel, og i Hungerburg fra 25. november 2022 til 6. januar 2023.

For mere information: Innsbrucks julekalender 

 

2. Belvedere Palace og Schönbrunn Palace julemarkeder, Wien

Julemarked Wien
Billede: wien.info

 

Som du kunne forvente af det statelige Wien, har dets julemarkeder en tendens til at være på den storladne side. Fra boutique-smykke- og keramikboderne, der samler sig i den barokke skygge af Belvedere-paladset, til den kejserlige pomp i Schönbrunn-slottet. Begge disse julemarkeder byder på hver deres charme!

Sanserne fanges af jazzkoncerter, litervis af krydret Weihnachtspunsch (en lokal version af Glühwein) og omkring 80 boder sammenkrøbet i regi af Habsburg’s tidligere sommerretreat. Byen af Mozart rammer alle de rigtige toner.

Julehyggen foregår fra: 18. november til 26. december 2022 på Belvedere Palace og 19. november 2022 til 4. januar 2023 på Schönbrunn Palace.

For mere information: Wiens julemarkeder

 

 

3. Christkindl og Hellbrunn julemarkeder, Salzburg

Salzburg julemarked
Billede: salzburg.info

 

Med sine sneklædte alpine omgivelser og fæstning på en bakketop er Salzburgs Christkindl-marked et inkarneret eventyr.

Korene gør sig bemærkede i skæret fra katedralen, hvor boder med kunsthåndværk, traditionelt legetøj og slik omfavner den kanelduftende plads. Det var her, at byens første julemarked blev holdt tilbage i slutningen af ​​1400-tallet, men det er ikke det eneste spil i byen i disse dage.

Tag til det fjerntliggende distrikt Hellbrunn (30 minutter med bus fra centrum) for at få et mere alpint bud på sæsonens markedsfestligheder. Her finder du rensdyrtrukne slæder og en julekalender projiceret på dets palads fra det 17. århundrede.

Julehyggen foregår fra: 17. november 2022 til 7. januar 2023 i Salzburgs Christkindl og i Hellbrunn fra 17. november til 24. december 2022.

For mere information: Besøg Salzburg 

 

4. Den gamle bydel og Färberplatz julemarkeder, Graz

Julemarkeder i Østrig
Billede: graztourismus.at

 

Tradition er øverst på menuen i Graz. Snup et varmende glas lokal Feuerzangenbowle (vin og rom) og tag til byens franciskanerkvarter.

Under det ældste kloster i Østrig ligger et af landets længstvarende julemarkeder, hvor tinlegetøj og lokalt kunsthåndværk konkurrerer med julemessens store hjul og karrusel.

Gå ikke glip af den nærliggende “Ice Crib” (en årlig isskulptur) i gården ved renæssancetidens Landhaus, og slut derefter af på kunst- og kunsthåndværksmarkedet på Färberplatz. Markedet er drevet af et kollektiv af lokale håndværkere, for at få det bedste gaveudvalg i byen.

Julehyggen foregår fra: 19. november til 24. december 2022 i Grazs gamle bydel og 25. november til 23. december 2022 på Färberplatz.

For mere information: Graz’s julemarkeder 

 

5. Volksgarten julemarked, Linz

Linz julemarked
Billede: christkindlmarkt-linz.at

 

Byen Linz er måske mere storby end eventyr, men duften af ​​honningkagehuse er aldrig langt væk i juletiden.

Den mest festlige handling finder sted på hovedtorvet, men Volksgarten-markedet er en sød flugt fra folkemængderne. Her vil du opleve en isskulpturudstilling og et væld af levende workshops, der viser, hvordan Linz’ traditionelle gaver fremstilles. Trædrejning, udskæring og keramik er alle demonstreret her, hvor nogle endda tilbyder chancen for at deltage selv, før du gennemser varer på tværs af omkring 60 stande.

Efter først at have startet i 1950’erne er dette marked relativt nytilkommet, men helt sikkert et besøg værd!

Julehyggen foregår fra: 19. november til 24. december 2022 i Volksgarten.

For mere information: Linz’s julemarked

 

Rejsetilbud

Stranden Hotel Gilleleje Strand
Romantisk ophold på Hotel Gilleleje Strand
Se rejsetilbud
Julekrydstogt på Rhinen
Julekrydstogt på Rhinen
Se rejsetilbud
Bandholm Badehotel
Bandholm Badehotel
Se rejsetilbud

I samme kategori

Det østrigske køkken
Basel
Jul i Europa
Tourismus-GmbH_Josef

Mest læste

Verdens største lande
Verdens største vulkaner
Marokko
troldejagt i Danmark

Forsiden netop nu

Israel
Det østrigske køkken
winter-market-at-the-prater-3004765_640
Basel
Jul i Europa
Europas bedste pizza 2022
palma-3226352_640
Verdens bedste shopping-byer

Mest læste

Danmark

Juleophold
julemarked i tivoli
Holmely glamping
Halloweenoplevelser

Skiferie

Tourismus-GmbH_Josef
schladming-travelmore
Østrig
Smukke skiområder i Europar

Camping

Holmely glamping
Camping i Norge
Ferie i Aarhus
Camping Aarhus

Rejsetilbud

Verdens bedste barer 2022
Essensen af Vietnam
Niedersachsen
Hjemsøgte hoteller
Marokko
Polarnatten i Grønland
imgonline-com-ua-CompressToSize-um3aqIfRd3

Vind en overnatning for 2 personer

Tilmeld dig Travelmore’s nyhedsbrev, og deltag i konkurrencen om 1 overnatning for 2 personer inkl. lækker morgenbuffet. (værdi op til 1.500 kr.)