Israel: Landsby blandt de bedste turistlandsbyer i verden

Denne artikel er skrevet i samarbejde med Israel Turistbureau

 

Landsbyen Kfar Kama i Israel er udnævnt som blandt verdens 40 bedste turistlandsbyer i 2022. Byen ligger kun 2,5 timers kørsel fra Tel Aviv og er en oplagt destination, hvis man vil opleve hvad det centrale Israel har at byde på.

I det nordlige Israel i regionen Galilæa ligger landsbyen Kfar Kama. Med dens høje beliggenhed har flere af byens huse udsigt til Geneserat-søen og områdets bakkede landskab.

Galilæa er bl.a. kendt for sine vinmarker og olivenplantager, men nu kan området også pryde sig med en af de bedste turistlandsbyer i verden. Læs med her, og bliver klogere på noget af det Kfar Kama og Israels landsbyer har at byde på.

 

Kfar Kama er hjem for den glemte befolkning Tjerkesserne

Kfar Kama i Israel
Foto: UNWTO

 

Landsbyen er kommet på FN’s turistorganisations (UNWTO) liste over de 40 bedste turistlandsbyer i verden. Det er kun anden gang at UNWTO udgiver listen, og derfor er det noget helt særligt at Kfar Kama er kommet med.

En af grundene til at Kfar Kama er kommet på listen, er byens historie. Landsbyen blev grundlagt i 1878 af tjerkessiske immigranter, som immigrerede til Galilæa fra kaukasusbjergene. Selvom tjerkesserne i dag er en glemt og ukendt befolkning for de fleste, lever deres kultur videre i Kfar Kama.

Men landsbyen er også kommet på listen, fordi byen ligger i et naturskønt og bibelhistorisk område. Geneserat-søen er verdens lavest beliggende ferskvandssø og danner kulisse for flere bibelske steder. Det er bl.a. på denne sø Jesus efter sigende gik på vandet, og det er her han viste sig for sine disciple efter opstandelsen.

Så hvis man er interesseret i religion, er søen en oplagt destination, når man besøger Kfar Kama. Ellers er naturen og søen i sig selv en smuk destination, og en dejlig, rolig kontrast til travlheden i de større byer.

Landsbyen i Israel er også valgt for sit fokus på FN’s verdensmål

Kfar Kama kulturcenter i Israel
Foto: UNWTO

 

En anden grund til at Kfar Kama er kommet på listen, er landsbyens fokus på kulturarv. For at bevare tjerkessernes kultur, er landsbyen lavet til et regionalt, multikulturelt center.

Byen har et turistcenter, der bl.a. fungerer som museum. Derudover laver turistcenteret flere kulturelle begivenheder og festivaler, som årligt tiltrækker mere end 30.000 besøgende.

Turister kan også vælge en digital, guidet tur rundt i byen. Her bruger man en app til telefonen, som undervejs fortæller om byens historie, imens man selv går rundt og udforsker landsbyen.

Og som en del af landsbyens kulturbevaring, har de lokale et fokus på at få kvinder i arbejde ved kulturcenteret. Byen har dertil et optræningsprogram målrettet teenagere, så de kan videreføre kulturen og guide turister gennem byen.

Sidst men ikke mindst har byen oprettet et ambassadørprogram, der bl.a. udbyder sprogundervisning til studerende fra forskellige baggrunde. Derved har landsbyen fokus på flere af FN’s verdensmål.

 

Besøg Israels landsbyer og få indsigt i lokale kulturer

Det en selvfølgelig oplevelse i sig selv at besøge Kfar Kama. Her får man nemlig mulighed for at møde de lokale, smage deres mad og lære om en unik kultur. Og dette er faktisk tilfældet med flere landsbyer i Israel.

Så hvis man har lyst og mulighed for det, kan vi kun anbefale at man kører ud og besøger nogle af Israels landsbyer. Der er færre turister og du får mulighed for at smage den mad som de lokale spiser.

Landsbyerne ligger ofte i naturskønne områder, og de lokale er, i langt de fleste tilfælde, meget gæstfrie og venlige. Man skal dog være opmærksom på, at det ikke er alle der er lige gode til engelsk. Men man kommer heldigvis langt med et smil og lidt tålmodighed.

Rejsetilbud

Langtidsrejse til Tenerife
Lækker langtidsrejse til Tenerife
Se rejsetilbud
Ischia
Rejse til Ischia
Se rejsetilbud
Rundrejse til Skotland
Rundrejse til storslående Skotland
Se rejsetilbud

I samme kategori

Togo, Pelle Hvenegaard
All-inclusive resorts
populære rejsemål i 2023
hotel dubai

Mest læste

Togo, Pelle Hvenegaard
troldejagt i Danmark
Ferie med børn
Togrejse

Forsiden netop nu

Togo, Pelle Hvenegaard
All-inclusive resorts
photographer-g4ab2a9fc9_640
Weekendophold i Randers
populære rejsemål i 2023
Lokale unge i landsbyen Kfar Kama, Israel
hotel dubai
Togrejser for 2023

Mest læste

Danmark

Weekendophold i Randers
Kroophold
Juleophold
julemarked i tivoli

Skiferie

Vorarlberg
Zillertal
Zillertal i Østrig, skiferie
skiferie i Zillertal

Camping

Holmely glamping
Camping i Norge
Ferie i Aarhus
Camping Aarhus

Rejsetilbud

Zillertal
Solnedgang på Mallorca
Stranden i Tel Aviv
zakynthos-1281685_640
Vorarlberg
Australiens bedste rejseoplevelser
Ferie for Alle

Vind en overnatning for 2 personer

Tilmeld dig Travelmore’s nyhedsbrev, og deltag i konkurrencen om 1 overnatning for 2 personer inkl. lækker morgenbuffet. (værdi op til 1.500 kr.)