Small Danish Hotels

Israel: Et helt særligt stykke af verdenshistorien

Denne artikel er skrevet i samarbejde med Viktors Farmor

 

Beliggende langs Middelhavet, mellem Libanon og Egypten, ligger et af de mest dynamiske lande i verden: Israel.

For en så lille nation, på størrelse med Jylland, har dette mellemøstlige land forskelligartede landskaber, der omfatter kystsletter, centrale bakker, store ørkener, dale, dybe kratere og en af ​​jordens salteste søer beliggende ved verdens laveste højde.

 

Israel har masser at byde på

Israel

De tre store monoteistiske religioner: jødedom, kristendom og islam har hver især deres hellige steder i Israel. Men landet har også flot og afvekslende natur og spiller samtidig en hovedrolle i nutidens verdenspolitik.

Alene Jerusalem kan gøre én helt forpustet, når man ser, hvad den sagnomspundne by har at byde på. Ingen by i verden har vel haft så stor betydning for de store verdensreligioner som denne by.

Intet naturfænomen kan overgå Det Døde Hav, når det gælder om den særlige oplevelse af at flyde ovenpå en vandoverflade.

Få søer er så kendte som Genezareth sø, få bjerge så kendte som Oliebjerget, få gader som Via Dolorosa, få byer som Nazareth – og listen fortsætter i det uendelige…

 

Viktors Farmors rejser til Israel

Viktors Farmor har valgt de bedste rejser ud, så i kommer til at se en stor del af Israel i og udenfor Jerusalem.

I vil gå i de religiøse og historiske fodspor, men får også bedre indsigt i nutidens mellemøstlige problemer krydret med skønne naturoplevelser. To destinationer du kan opleve med Viktors Farmor er blandt andet Masada og Jerusalem.

 

Masada: Ørkenfæstningens hemmeligheder

Masada

Et af de mest besøgte steder i Israel er ørkenfæstningen Masada. Den ligger på toppen af en klippe, der rejser sig majestætisk i ørkenlandskabet ved Det Døde Hav.

Fra år 66 til 70 gjorde jøderne i landet oprør mod den romerske besættelsesmagt. Oprøret blev nedkæmpet, og det endte med, at romerne ødelagde Templet i Jerusalem.

Det er de sidste rester, du vil se, når i besøger Vestmuren, der er verdens helligste sted i jødisk tradition.

Først tre år senere lykkedes det romerne at finde frem til den sidste gruppe oprørere. De havde befæstet sig på toppen af Masada, og da legionærerne omsider fik tiltvunget sig adgang, blev de mødt af en total stilhed: De 967 jødiske oprørere havde begået kollektivt selvmord for ikke at blive taget til fange.

Sådan lyder fortællingen om Masada hos den jødisk-romerske historiker Josefus Flavius. Han skrev en stor bog om hele det jødiske oprør, men problemet er, at han er den eneste skriftlige kilde, og i dag tvivler historikerne på mange at de ting, han har skrevet.

I dag står den berømte ørkenfæstning der og ruger på sine hemmeligheder, så når man står der på toppen, kan det ikke undgås, at fantasien spiller med, og man ser det historiske drama udspille sig.

Bagefter gør det godt at komme ned og svale sig i Det Døde Hav.

 

Hellige Jerusalem

Jerusalem

Den Hellige Stad. Davids By. Den Gyldne Stad.  Kært barn har mange navne – Jerusalem har en helt særlig plads i verdenshistorien.

Her stod kong Davids tempel, her blev Jesus korsfæstet, herfra steg Muhammed op gennem de 7 himle. Her beder ortodokse jøder ved Grædemuren. Kristne pilgrimme bærer kors på Via Dolorosa. Og muslimer holder fredagsbøn i retning af Mekka.

Det er bogstavelig talt en gåtur gennem historien, når man besøger Jerusalem.

Oversigten får du på Oliebjerget lige øst for det gamle Jerusalem. Herfra ses blandt andet klippemoskeen med den gyldne kuppel og Al-Aqsa moskeen, der er det 3. helligste sted i Islam.

 

 

Den gamle del af Jerusalem består af 4 dele: Et muslimsk, et kristent, et armensk og et jødisk kvarter.

I det muslimske kvarter findes Via Dolorosa. Smertens Vej. På Via Dolorosa passerer du 13 stationer, der alle refererer til Langfredag. Her blev Jesus blandt andet dømt til døden.

I det kristne kvarter findes Gravkirken, hvor den sidste station findes: Stedet, hvor Jesus lægges i graven, og altså genopstår fra påskemorgen. Vi er nu i det allerhelligste i kristendommen.

I det armenske kvarter findes et rum, hvor man mener, den sidste nadver fandt sted. Ikke langt derfra findes kong Davids grav.

David står for jødedommen som den store samler, der etablerer Jerusalem som hovedstad. Og i jødiske kvarter vil du opleve et væld af spændende synagoger. Men frem for alt vil du opleve Grædemuren, der regnes for at være jødedommens aller helligste sted.

 

Rejser til Israel

Vil du gerne opleve Israels fantastiske historie og kultur med dine egne øje? Så kan du her se alle Viktors Farmors rejser til Israel her 

Rejsetilbud

Bandholm Badehotel
Bandholm Badehotel
Se rejsetilbud
Marienlyst Strandhotel
Late Night Spa på Marienlyst Strandhotel
Se rejsetilbud
Julekrydstogt på Rhinen
Julekrydstogt på Rhinen
Se rejsetilbud

I samme kategori

Italien
Harzen
Oktoberfest
Julemarkedsrejse

Mest læste

troldejagt i Danmark
krydstogt rhinen
Italien
De største lufthavne i verden
USA

Forsiden netop nu

Halloweenoplevelser
Italien
Thailand øer
Harzen
Disneyland Paris
Salzburgerland
Oktoberfest
imgonline-com-ua-CompressToSize-aBa1V0H1SFTwtsw

Mest læste

Danmark

Halloweenoplevelser
Weekendophold
Hindsgavl slot
rejser efter baeredygtighed

Skiferie

schladming-travelmore
Østrig
Smukke skiområder i Europar
skisportssteder i Østrig

Camping

Camping i Norge
Ferie i Aarhus
Camping Aarhus
ø-ferie i Danmark

Rejsetilbud

porto-343487_640
Julemarkedsrejse
imgonline-com-ua-CompressToSize-DknBXQbqlP
imgonline-com-ua-convertv6H1m65qGtwx
Bucketlist
porto-scaled-e1662661879568
mountains-5732202_640

Vind en overnatning for 2 personer

Tilmeld dig Travelmore’s og Vagabond’s nyhedsbrev, og deltag i konkurrencen om 1 overnatning for 2 personer inkl. lækker morgenbuffet. (værdi op til 1.500 kr.)