Vidste du, at man flere steder i verden kan overnatte på et ishotel? Her kan man sove under kæmpe isskulpturer, spise af frosne tallerkener og slappe af i en sauna lavet af is. Uanset hvilket hotel du vælger, skal du forberede dig på kulde og et helt unikt, koldt eventyr.

 

ICEHOTEL, Sveriges kendte ishotel

Det mest originale, det største og sandsynligvis det sejeste ishotel af dem alle. I Jukkasjärvi har ICEHOTEL’s innovative tilgang tilskyndet besøgende til at omfavne kulden i 30 år. Og den seneste idé betyder nu, at du kan sove i et isrum når som helst hele året rundt. ICEHOTEL 365 holdes koldt af en køleenhed og tilbyder det bedste fra begge verdener. Nyd sommeraktiviteterne om dagen og hyg dig på dit eget vinterværelse om natten.

For en mere traditionel oplevelse kan du bo på det originale hotel, der smelter og genopbygges hvert år af isskulptører fra hele verden. Ingen designs er ens, og alt fra enhjørninger og elefanter til mennesker og monstre kigger ned på dig, mens du går til køjs i en seng lavet udelukkende af is. Men bare rolig – du får ingen forfrysninger: Der er hyggelige termiske soveposer og rensdyrskind, der holder dig varm.

Under dit ophold kan du også nyde udendørs aktiviteter, drinks i Ice Bar og kigge på fantastiske kunstudstillinger. ICEHOTEL er også inden for rækkevidde af Abisko – ét af de bedste steder i verden at se nordlyset.

 

Ishotel

 

Hotel of Ice, Rumæniens ishotel i Fagaras-bjergene

Tag en svævebane dybt ind i Fagaras-bjergene for at komme til dette hemmelige isbyggede overnatningssted. Vælg mellem et dobbeltværelse til to personer eller en iglo. Begge er lavet af is fra bjergenes største gletsjersø, dekoreret med håndlavede møbler, dyrepels, tæpper og puder.

Selv tallerknerne i restauranten er lavet af is, og der er også en kirke til par, der ønsker at slå ”pjalterne sammen”. De nærliggende middelalderlige byer Brasov og Sibiu er værd at udforske med deres smukke brostensbelagte gader og strålende arkitektur.

 

Iglu-Dorf, Schweiz

Iglu-Dorf blev lavet af en ekstrem snowboarder, der ønskede at være den første person, der kørte på det bløde pulver om morgenen. Iglu-Dorf har nu Iglu-landsbyer 7 steder, herunder 5 i Schweiz.

Ved Zermatt-landsbyen kan du ligge i et boblebad og se på Matterhorn, mens du ved Zugspitze kan se ned på Tyskland, Østrig og Schweiz fra ét og samme sted. Det sejeste af stederne er i Innsbruck, Østrig, som man kan nå hen til på ski og snowboard. Over 2.600 meter over havets overflade er der endda en grænseoverskridende vandring til restauranten.

Tilbage i Zermatt er der et overflod af hotelværelser at vælge imellem. Fra ”Family & Friends Iglo” der kan huse op til 6 gæster med soveposer til mere luksuriøse suiter, der er udsmykket med kunst, boblebad og private badeværelser.

I 2016 opnåede Iglu-Dorf verdensrekorden for den største iglo, der nogensinde er bygget. Iglokuplen i Zermatt havde en diameter på 12,9 meter og en højde på over 10 meter. Det tog 18 personer 3 uger og omkring 1.400 isblokke at bygge.

 

Ishotel

 

Ice Hotel, ishotel på japansk

Fra midten af ​​januar til slutningen af ​​februar hvert år kan besøgende på Hoshino Resorts Tomamu i Hokkaido være heldige at tilbringe en nat på Ice Hotel. Den kolde kuppel er kun otte meter bred og fire meter høj, så der er kun plads til ét rum. Gæster får en sovepose, så de kan holde varmen om natten og en skål suppe til morgenmad.

Hotellet er en del af en større vinterverden – Islandsbyen. Her kan du se bryllupper i iskirken, spise ostefondue i den frosne café, suse ned ad isrutsjebanen, skøjte på skøjtebanen og hygge ved ilden i biblioteket.

 

Sorrisniva Igloo Hotel, Norges nordligste ishotel

Det nordligste iglohotel i verden, Sorrisniva Igloo Hotel, er kommet langt, siden det åbnede med kun 6 værelser for 20 år siden. Det frosne hotel i det bjergrige fyrdækkede Sorrisniva består nu af 26 soveværelser, 4 suiter, et kapel og en isbar. Alt sammen overdådigt dekoreret med håndlavet kunst.

Hvert år er der et nyt tema for hotellet. Når du går udenfor kan du også være heldig at se Moder Naturs bedste kunstudstilling, da hotellet har en førsteklasses beliggenhed ift at kunne se nordlyset.

En ”Arctic Wilderness Lodge” med 24 suiter åbner i 2021.

 

ishotel

 

Snow Village, Finland

Omkring 20 millioner kilo sne og 350.000 kilo is redesignes hvert år for at skabe den stadigt skiftende Snow Village i Finland. I tidligere år har sne-suiterne, kapellet, isrestauranten og baren været dekorerede med Game of Thrones-inspirerede karakterer og skulpturer.

De imponerende snesuiter har en temperatur på -5 grader for at forhindre de gigantiske skulpturer i at smelte. Hvis du ønsker lidt mere varme, så skal du vælge en hytte i stedet for. Der er også masser af udendørs aktiviteter, hvis du vil have pulsen op, fx hundeslædekørsel, langrend, snesko-vandring, nordlys-ture og isskulpturundervisning.

 

Arctic SnowHotel, Finland

Rovaniemi er ikke kun hjemsted for julemanden. Vinteren bliver endnu mere magisk af det arktiske SnowHotel, der dukker op her hvert år. Den hulelignende indgang fører til forskellige sneklædte tunneller fyldt med isudskæringer. Soveværelserne rummer solide, gennemsigtige issenge dækket af rensdyrpels.

Stearinlysrestauranten serverer traditionel finsk mad såsom ristet elg. Og den udendørs jacuzzi er et fantastisk sted at slappe af i naturen. For ægte nydelse kan du slappe af på en varm træbænk i en sauna lavet af is og derefter gå ind i én af ​​suiterne. Du vil føle, at du er i dit eget frosne palads.

Der er masser at holde dig beskæftiget med udenfor hotellet. Fx snesko-vandreture, snescootersafari, sneskulpturer, isfiskeri og besøg i lokale hjem for at lære mere om livet i det finske Lapland. Du skal også sikre dig, at du ikke går glip af nordlyset.

 

Ishoteller

 

Kakslauttanen Arctic Resort, Finland

I udkanten af ​​én af ​​Finlands største nationalparker, Urho Kekkonen, ligger Kakslauttanen Arctic Resort. Sammen med bjælkehytter, glasigloer og et traditionelt hus finder du også indkvartering for mere eventyrlystne besøgende.

Sneigloerne er beliggende under snedækkede fyrretræer. Bevæbnet med en dunsovepose tilbringer du natten i ét af disse hyggelige overnatningssteder, der har en temperatur på -6 grader.

Populære dagsaktiviteter inkluderer bl.a. rensdyr- og hesteridningssafari. Efter mørkets frembrud kan du tage på en snesafari, hvor du kan se nordlyset.

 

Snowhotel Kirkenes, Norge

Hvert år smelter Snowhotel Kirkenes tilbage i den arktiske fjord og genforenes med den naturlige verden, der omgiver den. Når de koldere temperaturer vender tilbage, gør hotellet det også med isskulptører fra hele verden, der bringer de 14 værelser og isrestauranten tilbage til livet.

Hvert år har et nyt tema, men skulpturerne mister aldrig deres nordiske præg. Kunstværkerne i hvert rum er forskellige, men de deler alle de samme indviklede detaljer. Så du bliver aldrig træt af at studere isskulpturerne.

Varm jer i restauranten til aftensmaden og fortræk derefter til jeres hyggelige værelse. Med romantiske suiter designet til bryllupsrejser sammen med større værelser med plads til familier, er der noget for enhver smag.