6 gode europæiske interrailruter til dine ferier i 2022

Oplev de europæiske byer fra skinnerne, når både lyntogene og nattogene suser gennem landskabet. Kunne du godt tænke dig at prøve at tage på interrail, så giver vi dig her de bedste ruter i Europa. 

Kendetegnet ved de europæiske skinner er, at mange af landene har fået helt nye ruter og køreplaner. I løbet af de seneste 12 måneder har mange medier fremhævet Wien, som efter sigende skulle byde på enestående ruter. Flere har sågar kåret Østrigs hovedstad som havende de absolut bedste togruter i hele Europa. Men turen stopper ikke i det østrigske landskab, for også i Spanien, Italien og andre steder i Europa er der i løbet af de seneste år sket massive forbedringer af tognetværket. 

Læs med her hvor du bliver præsenteret for de nyeste ruter fra den europæiske togkøreplan, og guiden byder både på to nattog, to dagtog og to helt nye lyntog. 

 

Fra Paris til Wien i nattog

Wien

14 til 15 timer – længere tager det ikke at rejse fra Paris til Wien. I hvert fald ikke hvis du vælger at rejse med den østrigske togoperatør öbb. Tre gange ugentligt fra d. 14. december 2021, nærmere bestemt tirsdag, fredag og søndag, har nattoget NJ469 kørt fra Paris til Wien. Og retur igen fra Wien mandag, torsdag og lørdag nat. Prisen for turen er 59.90 euro i en almindelig kupé og 94.90 euro i en sovekupé. 

Togturen er både smuk og måske en smule romantisk, da den tager dig langs Marne Valley og forbi flotte Champagne vinmarker. 

 

Amsterdam til Zürich i nattog

Zürich

På 11 timer og 37 minutter, sovende eller vågen, kan du rejse fra Amsterdam til Zürich. Togruten er planlagt til at køre hver eneste dag og prisen for turen er 59.90 euro i en almindelig kupé og 99.90 euro i en sovekupé. 

Nattoget tager dig op langs den klassiske Rhine Valley-rute, som ligger syd fra Cologne. Og står du tidligt op og ruller gardinerne fra, kan du være heldigt at se et glimt af Lorelei. 

 

 

Stuttgart til Wien via Tyrol

Wien

Den Østrigske operatør öbb har indlagt endnu en ny rute, som tager dig fra Stuttgart til Wien på 9 timer og 45 minutter. Toget kører dagligt. Og selvom det efter sigende ikke skulle være det hurtigste på strækningen, er udsigten fra kupeerne fantastisk. Du kører blandt andet sydom mod Lake Constance forbi Arlberg Railway og Innsbruck. Prisen for en tur er 37.90 euro for 2. klasse, 56.90 dollars for 1. klasse og 71.90 euro for business. 

 

Ljubljana til Budapest via Graz

interrail

 

8 timer og 40 minutter for 39.40 euro, hvis du rejser på 2. klasse eller 51.90, hvis du rejser på første. En togforbindelse mellem Ljublijana og Budapest er bestemt ikke nyt. Men det klassiske tog – kaldtet Cittadella – er blevet opgraderet af en helt ny rute kaldet 05.05. Via den østrigske Styria region tager det nye lyntog dig med på en naturskøn rejse – af nogen endda omtalt som en tidskapsel, der afdækker, hvordan Europa har ændret sig i løbet af de seneste 30 år. 

 

Madrid to Santiago de Compostela med lyntog

interrail

 

På cirka 3 timer og 20 minutter kan du nu rejse fra den spanske by Madrid til Santiago de Compostela med lyntog. Dét er hurtigt, og det nye, hurtige tog har trimmet 70 minutter af den allerede eksisterende rute. Dét er tidsoptimering!

 

Genova til Napoli med lyntog

interrail

 

Med lynets hast, på 6 timer og 40 minutter, kan du rejse fra Genova til Napoli med lyntog. Den private togoperatør NTV Italo har udvidet deres ruter til Italien. Og i december åbnede de deres nye rute fra Genova til Napoli. 

Turen tager dig nordpå gennem Milano, og er perfekt for dig, der både vil have flot udsigt, men som også ønsker at komme hurtigt frem til destinationen. 

Rejsetilbud

I samme kategori

Kirsebærtræerne
Forår i Europa
interrail
Romantiske hoteller i verden

Mest læste

troldejagt i Danmark
Ferie med børn
Verdens største byer
Togrejse

Forsiden netop nu

Kirsebærtræerne
Forår i Europa
Dansk gastronomi
interrail
Romantiske hoteller i verden
Caribien
Grønland
Solorejsens opvågning

Mest læste

Danmark

Dansk gastronomi
Naturoplevelser i Danmark
Outdoorshow
Dansk Golfshow

Skiferie

Vorarlberg
Zillertal
Zillertal i Østrig, skiferie
skiferie i Zillertal

Camping

Campingmesse
Holmely glamping
Camping i Norge
Ferie i Aarhus

Rejsetilbud

belgium-3590656_640
Naturoplevelser i Danmark
Skotlands højdepunkter
Backpackerdestinationer
khiva-198684_640
dykke med hajer
Påskerejser

Vind en overnatning for 2 personer

Tilmeld dig Travelmore’s nyhedsbrev, og deltag i konkurrencen om 1 overnatning for 2 personer inkl. lækker morgenbuffet. (værdi op til 1.500 kr.)