Mangler du et alternativ til flyrejsen, eller køreturen ned gennem den tyske Autobahn mod sydens sol, så tag på interrail i Europa. Her har du mulighed for at se adskillige europæiske destinationer på én rejse, til en fantastisk pris.

Med interrail får du en vaskeægte ’on the road’ feeling, og så er det faktisk også den mest bæredygtige og klimavenlige rejseform.

Hvad er et interrail pass og hvilke lande gælder det i?


Tager du på interrail i Europa med et interrail pass, har du mulighed for at rejse Europa tynd via tog og færge (dog ikke alle færgeforbindelser).

Der findes tre forskellige interrailbilletter du kan købe: et Global Pass, som er gældende i 31 europæiske lande, et One-Country Pass, som gælder udelukkende i ét land, og et Premium Pass, som kun kan anvendes i Spanien eller Italien.

Med et Premium Pass slipper du, modsat de to andre billetter, for reservationsomkostninger. Dvs. du kan rejse rundt i hele Spanien eller Italien, uden at skulle betale ekstra for din pladsbillet.

Udover de tre forskellige billettyper, er der yderligere ni forskellige billettyper under et Global Pass, som lader dig vælge antal rejsedage på din tur. De strækker sig fra fem dage til tre måneder.

Med et Global Pass kan du rejse frit i følgende lande: Belgien, Bosnien og Hercegovina, Bulgarien, Danmark, Finland, Frankrig, Grækenland, Holland, Irland/Nordirland, Italien, Kroatien, Litauen, Luxembourg, Makedonien, Montenegro, Norge, Polen, Portugal, Rumænien, Schweiz, Serbien, Slovakiet, Slovenien, Spanien, Storbritannien, Sverige, Tjekkiet, Tyrkiet, Tyskland, Ungarn og Østrig.

Interrail

Interrail priser


Prisen på din interrailbillet afhænger af flere ting. Alder er én af dem. Priskategorierne er opdelt således: Ung – 12-27 år, Voksen – 28+, og Senior – 60+.

Udover alder, skal man tage stilling til, om man ønsker at rejse på 1. eller 2. klasse.

Sidste prisvariabel er antal rejsedage. Her skal du vælge, hvor mange rejsedage du ønsker under din interrailtur. Ønsker du eksempelvis at tage på en månedlang rejse, men kun skifte destination 5 gange, kan du nøjes med at købe 5 rejsedage, som du kan fordele på din rejse. Du vælger selv, hvornår du vil lægge dine rejsedage.

  • Er du under 28 år, kan du komme afsted på interrail i en måned fra kr. 1.650,- inkl. 5 rejsedage.
  • Vil du istedet ud og rejse i 3 måneder på interrail, starter prisen fra kr. 5.267,-

Er man interesseret i en familietur på interrail, er der penge at spare på billetten, fordi børn under 12 år rejser gratis. Én voksen kan have to børn med gratis. Dette gør ’interrailing’ yderst økonomisk overkommeligt, hvis man som familie ønsker at se Europa.  

Se den fulde prisoversigt på dsb.dk her.

Gælder min interrailbillet også til nattoget?


Det korte svar er ja. Vær dog opmærksom på, at du ofte kan være tvunget til at reservere en pladsbillet, hvilket i de fleste tilfælde, vil være dyrere om natten. Derfor, hvis du på forhånd ved, at du kommer til at rejse om natten, så book en pladsbillet i god tid, det kan sparre dig lidt penge.

Du kan læse mere om hvilke lande der har nattog her.

Nattog, interrail i Europa.

Hvilken billet skal jeg vælge?


Det mest essentielle for dig at finde ud af, er hvor rejselysten du er. Hvor mange lande vil du udforske og, hvor lang tid vil du være afsted? Ønsker du at se så mange lande som muligt, er et Global Pass højest sandsynligt den rette interrailbillet til dig. Omvendt, vil du hellere nå helt ind til benet i ét land, lære landets kultur, historie og madvaner at kende, er et One-Country Pass måske bedre.

Det kan også være, at du måske slet ikke behøver et interrail pass. Måske ønsker du kun at besøge 3-4 lande. Her vil det muligvis være bedre bare at købe enkeltbilletter.

Men er du typen der ønsker at vågne op om morgenen og tænke, ”hvor vil jeg hen i dag?”, skal du helt klart vælge et Global Pass.

Beslutter du dig for at tage på interrail i Europa, så tjek vores artikel omkring omkring de billigste storbyer i Europa ud.