vitus300x600rund

Hvornår skal man besøge Amsterdam?


Vejret i Amsterdam


Der findes masser af oplevelser i Amsterdam, men nogle af dem er sæson- og vejrbestemte. Derfor er det en fordel at planlægge sin tur godt og grundigt, inden man begiver sig ned til det hollandske.

Holland har et tempereret klima og er påvirket af Atlanterhavsstrømmen, der giver et lunt og mildt klima. Temperaturen varierer ikke meget inden for landets grænser, da landet ikke har de store højdeforskelle. Vejret bliver aldrig rigtig koldt med iskolde vintre, men heller ikke rigtig varmt med hedebølger. Klimaet minder desuden en del om det danske, og det er en god idé altid at have en regnjakke med i tasken, da man aldrig helt kan stole på vejret. Ja, faktisk ligesom vi kender det fra Danmark.

Du er altså aldrig garanteret godt vejr i Amsterdam, men om sommeren kan du regne med temperaturer omkring de 25 grader og om vinteren lidt sne og temperaturer ned til omkring frysepunktet.


Oplevelser i Amsterdam


Vi vil anbefale dig at besøge Amsterdam i det sene forår eller henover sommermånederne, og vi har her samlet et par af de oplevelser, som kan opleves henover sommeren:


Amsterdam Gay Pride


En af de mere kulturelle oplevelser i Amsterdam er den velkendte Gay Pride-parade. Amsterdam er kendt for at være frisindet, og det går ikke stille for sig, når det skal fejres. Fra d. 28. juli til d. 5. august fejrer Amsterdam mangfoldigheden med et væld af aktiviteter. Alle festlighederne kulminerer med, at en stor parade sejler gennem byens kanaler d. 4. august. Og det går ingens næse forbi. Der kan opleves både regnbuefarvet konfetti, DJ’s, drag queens på sejlende scener og ikke mindst penisballoner.


Vondelpark Open-Air Theatre


Byens park Vondelpark danner hver weekend, sommeren over, rammen for et væld af gratis optrædener for hele familien. Der kan opleves alt fra koncerter med hip hop eller klassisk musik til stand up og børneteater. Se mere om programmet på hjemmesiden openluchttheater.nl


Festivaller i Amsterdam


Hvis du vælger at besøge Amsterdam om sommeren, så check hjemmesiden iamsterdam.com, hvor du kan læse meget mere om årets festivalprogram, og hvor der er noget for enhver smag.

Oplevelser i Amsterdam


Open air-biografer


Flere steder i Amsterdam tilbydes film under den åbne himmel gennem hele sommeren. Enten har de sat lækre sofaer op eller strandstole, eller også er det bare dit eget hyggelige picnic-tæppe, du skal have med. Se mere på iamsterdam.com/en/see-and-do/whats-on/cinema-film-amsterdam/open-air-cinema for en oversigt over sommerens open air-biografer.


Tag på stranden i Amsterdam


Når man besøger Amsterdam, er man så heldig, at man kan kombinere storbyferie med strandferie! Der går hele sommeren busser direkte til strandene Bloemendaal eller Zandvoort. De ligger ca. 15 km. fra centrum. Hvis du har brug for en dukkert, men ikke har lyst til en rigtig strandtur, kan du nøjes med en dukkert i én af Amsterdams mange pools eller i vandet på bystrandene. Besøg fx Roest, Sloterplas eller Amsterdamse Bos. De er også meget besøgt i Amsterdams sommervejr.

Oplevelser i Amsterdam


Læs også:

Seværdigheder i Amsterdam

Rejse til Amsterdam

Spisesteder i Amsterdam

Shopping i Amsterdam

Rejsetilbud

Rejsetilbud Island
Rejsetilbud til Island
Se rejsetilbud
Langtidsrejse til Algarvekysten
Langtidsrejse til Algarvekysten
Se rejsetilbud
Jørgensen Hotel
Romantisk ophold på Jørgensens Hotel
Se rejsetilbud

I samme kategori

Duomo di Milano
vejret i prag
vejret i stockholm
praca-do-comercio-lissabon

Mest læste

troldejagt i Danmark
krydstogt rhinen
Italien
De største lufthavne i verden
USA

Forsiden netop nu

Halloweenoplevelser
Italien
Thailand øer
Harzen
Disneyland Paris
Salzburgerland
Oktoberfest
imgonline-com-ua-CompressToSize-aBa1V0H1SFTwtsw

Mest læste

Danmark

Halloweenoplevelser
Weekendophold
Hindsgavl slot
rejser efter baeredygtighed

Skiferie

schladming-travelmore
Østrig
Smukke skiområder i Europar
skisportssteder i Østrig

Camping

Camping i Norge
Ferie i Aarhus
Camping Aarhus
ø-ferie i Danmark
Harzen

Rejsetilbud

porto-343487_640
Julemarkedsrejse
imgonline-com-ua-CompressToSize-DknBXQbqlP
imgonline-com-ua-convertv6H1m65qGtwx
Bucketlist
porto-scaled-e1662661879568
mountains-5732202_640

Vind en overnatning for 2 personer

Tilmeld dig Travelmore’s og Vagabond’s nyhedsbrev, og deltag i konkurrencen om 1 overnatning for 2 personer inkl. lækker morgenbuffet. (værdi op til 1.500 kr.)