Paris har et tempereret kystklima, som er påvirket af den nordatlantiske havstrøm. Derfor opleves der sjældent meget høje eller meget lave temperaturer. Regnvejr kan forekomme på alle tider af året, og ligesom London er Paris kendt for sine pludselige byger. Snevejr er sjældent, og hvis det sker, bliver det aldrig liggende mere en dags tid.

Det bedste tidspunkt til en storbyferie i Paris er i perioden fra april til oktober.

Juletiden er selvfølgelig også altid særlig og en charmerende tid på året at besøge Paris på.

Kort sagt: Paris er dejlig på alle tider af året.

Vi vil dog her fremhæve, hvad du kan forvente dig af oplevelser i årets løb: Allerede i april er gennemsnitstemperaturen på omkring 17 grader, og det er også i april, at Paris Marathon løber af stablen.

Sommer i Paris

Sommeren i Paris er højsæsonen og varer helt ind i september. Hvis du vil opleve Paris, når alt er på sit højeste, så skal du vælge sommerturen til Paris. I juli måned kan du opleve både Bastilledagen (d. 14. juli) og afslutningen af Tour de France på Avenue des Champs-Elysées (som du kan læse mere om længere nede i artiklen).

Efterår i Paris

Efteråret byder på lunere vejr end herhjemme, og i september og oktober er gennemsnitstemperaturen på omkring 20 grader. Festival d’Automne á Paris løber hele efteråret fra september til december med dans, musik og teater i store dele af Paris. I oktober finder du også Foire internationale d’Art Contemporain som er Paris’ store messe for moderne kunst.

Vinteren i Paris

Vinteren byder på juleshopping. Oplev juleudsmykningen og stemningen i Opéra-kvarteret og på Avenue des Champs-Elysées og find nogle anderledes julegaver. I februar kan du opleve karneval i Quartier de St-Fargeau.