Listen over seværdigheder i Marrakech er uden ende. Vi har derfor forsøgt at skære ind til benet, og komme med fem gode bud på, hvad du skal opleve i Marrakech I Marokko.

Ben Youssef Madrasa – kulørte klinker og smukt håndarbejde


Denne tidligere islamiske skole (madrasa betyder skole på arabisk) fra det 14. århundrede, er et must-see i Marrakech. Dettte arkitektoniske vidunder er et imponerende eksempel på marokkansk design.

Tag en tur rundt i gårdspladsen, beundr de mønstrede klinker på væggene, og hvis du er her tidligt nok, hvil i den fredelige stilhed.

Foruden de smukke fliser og klinker, skal du lægge mærke til døråbninger, vindueskarme og søjler, som vidner om det spidsfindige og detaljerede arbejde, der har været påkrævet for at opføre Ben Youssef Madrasa. Selvom de azurblå, orange, sorte, hvide og ravgule klinker skriger på et billede til din Instagram, så prøv en gang at tag et kig igennem din egen linse først.   

Ben Youssef Madrasa

Madlavningskursus i Marrakech


Et lands madkundskaber er altid én af de første ting man undersøger, når man skal besøge en ny rejsedestination. Kan du ligesom os, lide at tage den til ’the next level’ indenfor madkundskab, så anbefaler vi at du tager på et madlavningskursus i Marrakech.

Lær, hvordan du tilbereder og krydrer tagine, couscous og pastila, så du får den helt rigtige autentiske marokkanske madoplevelse. I Marrakech finder du mange forskellige madkurser, men ens for de fleste er, at du får lov at købe dine egne friske krydderier og ingredienser i Marrakech’ souk. Herefter vil en kyndig kok guide dig gennem den perfekte tilberedning af måltidet, som du selvfølgelig til sidst vil nyde resultatet af. En unik måde at opleve det marokkanske køkken på.

Madlavningskursus

Varmluftsballon i Marrakech 


Oplev solopgangen og det første lys over Atlas-bjergene og de okker-røde bymure der omgrænser Marrakech. Med en tur i varmluftsballon er du sikker på at få den mest fantastiske start på dagen, og en udsigt der er et postkort værdigt.

Flere selskaber tilbyder en kombineret pakkeløsning bestående af transport fra og tilbage til Marrakech, en kameltur, morgenmad i et autentisk berbertelt og ikke mindst varmluftsballontur.

De fleste agenturer tilbyder gruppeture, hvor du deler oplevelsen med andre, men er du villig til at betale lidt ekstra, kan du leje ballonen for dig selv og din partner. Meget romantisk!

Husk, at selvom det er enormt varmt på jorden, vil der være en anelse koldere oppe i luften, og det vil blæse betydeligt mere, så husk evt. en trøje til at tage udover – og vigtigst af alt, dit kamera!  

Varmluftsballontur

Kameltur i Marrakech – tag en tur gennem Palmeraie


Der er forskel på en kameltur i Marrakech og en kameltur i Sahara. Dermed ikke sagt, at du ikke får en god oplevelse i Marrakech, det er bare ikke helt det samme. Mange tror, at når de booker en kamelridning i Marrakech, så skal de på tur i den nordafrikanske ørken, hvor der er sandsletter lige så langt øjet rækker, men det kræver en længere transporttur.

Tager du en kameltur i Marrakech har du muligheden for at opleve Palmeraie, en palmeoase lige uden for byen. Her finder du over 100.000 palmer, som udgør et smukt sceneri, og uden tvivl er et besøg værd.

Kamelridning i Marrakech

Overnat i en riad


Søger du på ”top-10 over, hvad du skal opleve i Marrakech”, vil stort set samtlige af listerne indeholde en overnatning i en marokkansk riad. Men hvad er en riad egentlig?

Riad betyder ’have’ på arabisk, og navnet kommer sig af det have- eller vandbassinsområde, som ofte er centrum i en riad. Når du træder ind ad indgangspartiet i en riad i Marrakech, er det lidt ligesom at træde ind i et miniaturehotel, med alle værelser pegende indad mod centrum, som oftest vil være en lille pool.

Selvom Marrakech tilbyder et utal af lækre og luksuøse hoteller og resorts, vil vi råde dig til at prøve bare én enkelt overnatning i en riad. Det er en mulighed for at undslippe byens liv og leben for en stund, og finde din indre ro. 

Riad i Marrakech