Denne artikel er skrevet i samarbejde med Norsk Rejsebureau.

 

Drømmer du om et krydstogt, hvor du kommer tæt på det barske naturlandskab og står op til nye oplevelser hver dag? Så skal du tage på et krydstogt med Hurtigruten, der vil bringe dig højt mod nord langs Norges kyst. Lige siden den første afgang for næsten 130 år siden har Hurtigruten specialiseret sig i at tilbyde oplevelsesrige rejser.

Tag på krydstogt i Norge med Hurtigruten

Hurtigrutens skibe forbinder i alt 34 lokalsamfund langs Norges klippefylde kyst. Her lægger du til havn i alt lige fra rolige landsbyer til blomstrende byer. Om sommeren sejler man ind i Geirangerfjorden, der er én af de mest kendte fjorde i Norge, og som er på UNESCOs Verdensarvsliste. Og om efteråret sejler man i den smukke Hjørundfjord.

Hurtigruten starter fra syd og rejser mod nord. Du vil starte i Bergen og yderst mod nord ende oppe i Kirkenes. Er du til naturoplevelser, aktiv ferie eller kulturelle oplevelser med et rigt historieliv, vil Hurtigruten have mange oplevelser at tilbyde dig.

På et krydstogt med Hurtigruten kan du desuden vælge imellem hele 67 spændende udflugter, som du kan tilkøbe, afhængigt af dine ønsker. Udflugterne kan variere fra én time til en hel dag – så der er noget for enhver smag.

 

 

Vælg imellem flere krydstogter

Ligesom at du kan vælge imellem flere udflugter på din rejse, kan du også vælge imellem flere krydstogter. Rejserne er inkl. kahyt og helpension. Vælg imellem følgende:

 

  • Bergen-Kirkenes-Bergen, 12 dage
  • Bergen-Kirkenes, 7 dage
  • Kirkenes-Bergen, 6 dage
  • Bergen-Kirkenes-Trondheim, 11 dage

Du har helpension under rejsen, og du får mulighed for at smage på nogle af Norges kulinariske traditioner med lokale råvarer og friske ingredienser fra de lokale havne.

 

hurtigruten

 

Livet ombord på Hurtigruten

På Hurtigrutens skibe kan man finde lounge, bar og bibliotek. Der er ikke store indkøbsmuligheder på skibet, men der er mulighed for at købe souvenirs, tøj, postkort og basale fornødenheder.

Hurtigrutens skibe har en generelt høj standard for oplevelsen ombord. I restauranterne skabes fantastiske madoplevelser hver dag. Kokkene bruger kun friske, lokale råvarer fra de norske kystbyer langs ruten.

Ift. kahytterne så er der stor forskel, afhængigt af dit budget og ønsker. Du kan få en kahyt med eget vindue og badeværelse eller én af de billigere kahytter med delt badeværelse og uden vindue.

 

 

Bestil dit krydstogt igennem Norsk Rejsebureau

Vi anbefaler, at du booker dit krydstogt med Hurtigruten igennem Norsk Rejsebureau. Norsk rejsebureau er Danmarks ældste rejsebureau, der blev grundlagt  i 1909 – faktisk af en norsk Hurtigrutekaptajn! Lige siden har Norsk Rejsebureau specialiseret sig i bl.a. krydstogter til Norge med Hurtigruten. De kan derfor med al deres erfaring hjælpe dig med at sammensætte den helt perfekte rejse efter dine ønsker.

Det kan være, at du har ønsker til et minikrydstogt på kun 2-5 dage eller en distancerejse, hvor du selv vælger påstignings- og afstigningshavn. De fleste skibe på Hurtigruten kan medbringe biler, hvorfor det også er muligt at kombinere en rejse på Hurtigrutens strækninger med en kør-selv-ferie i Norge. Norsk Rejsebureau kan være behjælpelige med at opfylde alle dine rejseønsker, så det er bare med at begynde at drømme.

 

Vi ønsker dig en god rejse!