Når december gruer, og du gør dig klar til at krydse årets sidste 31 dage af i din kalender, kan du blive fristet til at lægge dit pas væk i en skuffe. Du savner sommeren, hvor du kunne opleve nye steder med kultur og natur – og hvor du kunne drage ud på eventyr. Men sådan behøver det ikke at være!

I år vil december-rejser dog blive kompliceret af COVID-19-pandemien og de tilhørende rejserestriktioner. Evnen til at rejse vil afhænge af, hvor du kommer fra, og hvor du vil hen. Men hvis du leder efter december destinationer for at opildne din rejselyst, er det her, du kan finde dem. Vi har samlet bud på, hvor du finder eventyr, kultur og natur i december.

 

 

Hvor er de bedste steder at besøge i december for eventyr?

eventyr, kultur, natur

Oplev det smukke landskab i Patagonien

 

Patagonien, Sydamerika

Snør støvlerne til et eventyr i slutningen af ​​året. December er det ideelle tidspunkt at udforske Patagoniens utroligt smukke Torres del Paine Nationalpark. Tag på en fantastisk vandring i otte dage langs det lange kredsløb, eller du kan tage den fire dage lange “W”-vandring for at få udsigt over Los Cuernos (”hornene”), regionens ikoniske takkede granittoppe.

 

Similan-øerne, Thailand

Tilsvarende fantastisk er det at dykke i koralrevet omkring Thailands Similan Islands. Under havets glitrende overflade finder du hajer, barracudaer, rokker og grønne skildpadder og høgenæse skildpadder – det er som at få bragt ’Find Nemo’ til live.

 

Tasmanien, Australien

Adrenalin-elskende bør pakke tasken til Australien og tage til Tasmaniens Franklin-Gordon Wild Rivers National Park. Her finder du brusende vandløb og verdensklasse riverrafting. Udfordre din tur ved at udforske det omkringliggende landskab, fra klippefyldte kløfter og bjerge til sammenfiltrede smaragdregnskove.

 

Alta, Utah, USA

I Alta er sneen ankommet, men folkemængderne er ikke. Det betyder, at hvis du er hurtig om at komme dertil, så kan du sætte det første præg på noget af USA‘s fineste skiterræn.

 

 

Hvor er de bedste steder at besøge i december for kultur?

eventyr kultur og natur i december

Du troede måske, at julemanden ikke fandtes, men det gør han – og han er i Rovaniemi.

 

Tallinn, Estland

Hvis du drømmer om en hvid jul, skal du tage til Tallinn for at se middelalderbyen pyntet i et smukt snedække. Det er gjort komplet med flimrende stearinlys langs gaderne og markederne, der er fyldt med festlige lækkerier.

 

Rovaniemi, Finland

Hvis det ikke er nok sæsonbestemt charme for dig, så tag til Rovaniemi i finske Lapland, julemandens “officielle hjem”. Når du har afleveret din gaveliste hos den store mand i de røde klæder, kan du forkæle dig selv med en rensdyrsafari for at udforske regionen i fuld kraft.

 

Edinburgh, Skotland

Efterhånden som året slutter, stiger den festlige stemning i Skotlands hovedstad Edinburgh, hvor Hogmanay-festlighederne består af flammende fakler, fyrværkeri og natlige fester, der indtager de normalt stille brostensbelagte gader.

 

Hvor er de bedste steder at besøge i december for natur og mad?

december natur

Det flotte nordlys i Sverige er en vidunderlig naturoplevelse, der er værd at rejse langt for.

Jukkasjärvi, Sverige

Moder Natur er den gave, der bliver ved med at give denne december. I den sneklædte svenske landsby Jukkasjärvi danner mørket nogle lange dage, som giver det mest magiske lysshow på jorden. Det hvirvlende nordlys. Det giver mulighed for at hygge med Rudolf, udfordre snescooterkørsel og tage på langrend.

 

Tambopata National Reserve, Peru

Udskift det hvide tæppe af sne til et kalejdoskop af farver i Perus Tambopata National Reserve. Det er et peruviansk naturreservat beliggende i den sydøstlige region af Madre de Dios. Det er lige nu, det ideelle tidspunkt at få øje på blændende fugleliv. Især de regnbuefarvede araer, der kommer for at gumle på det mineralrige ler, som findes netop her.

 

Malaysia

Ønsker du at ryste ved det traditionelle julebord? Så er Malaysia det perfekte sted til dig i denne festlige måned. Begiv dig ind i en krydret blanding af fabelagtige smage i Malaysias madboder. Du finder lyse skåle med cremet laksa, som er en nudelsuppe, og lækkert friturestegt lor bak, pakker i tofu-skind serveret med dip. Det vil hurtigt fjerne enhver trang til de klassiske julespecialiteter.

 

Baskerlandet, Spanien

Med et lavt antal besøgende er december det ideelle tidspunkt at besøge Spaniens Baskerland. Du kan nyde årets afslutning med en tallerken fyldt med pintxos – tapas.

 

Bath, England

Storbritanniens smukke by Bath serverer et storslået udvalg af sæsonbestemte specialiteter. Du kan tage på en fantastisk madrejse i duften af sydende pølse og kryddergløgg, som svæver mellem madboderne. Du kan lade din næse og mave tage føringen, mens du begiver dig grundt mellem de funklende julemarkeder. Der er i Bath mulighed for at gå på eventyr, få kultur og natur i december måned.