I årevis har forskere været på jagt efter at finde ud af, om liv på Mars er muligt. Torsdag d. 18. februar, da NASA’s Perseverance Rover sikkert landede på planetens overflade, tog vi et stort skridt hen imod at besvare dette mysterium.

Rejser til Mars kan dog kun forblive en drøm i lang tid fremover. Men billederne af det betagende landskab kan minde os om, at vores egen frodige planet ikke behøver at gemme sig i sin røde modparts skygge, når det kommer til forbløffende landskaber. For at fejre denne historiske præstation har Booking.com sammensat en liste over steder, der bringer dig til Mars. Dette uden du behøver at forlade Jorden. Så hvorfor ikke føje én af disse steder til din liste over kommende rejsedestinationer?

 

Wadi Rum, Jordan

Wadi Rum – også kendt som Månens dal – tilbyder alt, hvad du kan drømme om og mere til, når du prøver at finde Mars på Jorden. Fra de rødfarvede sandsten til de forhistoriske kratere vil denne fantastiske destination (visuelt) transportere dig til Mars. Men uden den syv måneder lange rejse gennem rummet.

 

San Pedro de Atacama

San Pedro de Atacama

 

San Pedro de Atacama, Chile

Hvis det dramatiske landskab er dét, der mest begejstrer dig ved Mars, så er San Pedro de Atacama stedet, som du kan føje til din bucketlist. Fra saltørkener og vulkaner til gejsere og varme kilder kan denne region helt sikkert konkurrere med den røde planet, når det kommer til en dramatisk atmosfære.

 

Myvatn, Iceland

Island er kendt som ”Landet af ild og is”. Det er berømt for sit udseende, der ligner noget fra en anden verden.

Beliggende i det nordlige Island er den lavvandede sø og det omkringliggende område i Myvatn domineret af vulkanske landskabsformer. Alt dette gør stedet til ét af de områder på Jorden, der mest ligner den røde planet langt væk.

 

MarsSesriem

Sesriem, Namibia

Denne lille bosættelse i ørkenen giver dig seriøse Mars-vibes. Denne destination er mest kendt for Sesriem-porten. Det er det perfekte sted for alle Mars-entusiaster, der prøver at forberede sig på livet på den røde planet. Den bedste måde at udforske denne fantastiske del af verden på er ovenfra. Så hop ombord på én af de mange luftballoner, der tilbydes.

Karijini, Australia

Mens du drømmer om en dag at kunne besøge Mars, hvorfor så ikke først lære mere om vores blå planets historie?

Karijini National Park er det perfekte sted til at gøre dette, taget i betragtning af de to milliarder år af Jordens naturlige historie, der kan findes her. Fra gamle kløfter til nogle af verdens mest isolerede og ældste røde klippeformationer er dette det perfekte sted at forkæle sig selv med Jordens historie.

 

Mars

Moab

 

Moab, USA

Ingen liste over Mars-lignende destinationer ville være komplet uden Moab. Byen, der ligger i det østlige Utah, er det perfekte udgangspunkt for at udforske de røde klippeformationer i Arches National Park samt Canyonlands National Park. Noget, der gør denne region endnu mere mærkværdig, er dinosaursporene. De er blevet opdaget ved de nærliggende områder Bull Canyon Overlook og Copper Ridge.