Det er ingen hemmelighed, at danskernes rejsemønstre har været meget påvirkede det seneste år. Dog har booking.com netop kunnet afsløre, hvad danskerne har af sommerferieplaner i 2021. Booking.com har data, som viser, hvilke destinationer danskerne søger mest efter, og hvilke destinationer der kan være populære for sommerferieplanerne i år. Læs med her!

Søgninger der trender i foråret 2021

  • Danske destinationer trender: 1 ud af 3 af de mest søgte destinationer er inden for Danmark, hvor Grønland og Færøerne er inkluderet.
  • Lokale rejser: 43 % ønsker at udforske en ny destination inden for deres hjemland eller region i forbindelse med deres sommerferieplaner i år.
  • Populære destinationer: Ebeltoft, Blåvand samt flere mindre byer på Bornholm har erstattet nogle af de største europæiske hovedstæder, som normalt ville stå højt på listen.
  • Ønskelisten: Spanske destinationer er på ønskelisten over de steder, hvor flest danskere ønsker at deres sommerferieplaner skal rettes mod.

Umiddelbart er det ikke mange danskere, som ønsker at rejse udenfor Danmarks grænser denne sommer på baggrund af Covid-19, restriktioner og en usikker vaccinationskalender. Bornholm anses som værende en populær destination.

10 populære destinationer i Danmark

København

Skagen

Allinge

Gudhjem

Aarhus

Ebeltoft

Rønne

Nakskov Brundby

Svendborg

Det er ikke kun danskere, der ønsker at rejse til København. Hovedstaden findes også på Sveriges Top 30 over mest søgte destinationer lige nu. Derudover er København en populær søgning i Holland og Belgien.

Sommerferieplaner København

Interessante internationale destinationer

Der er stadig et højt ønske om, at sommerferieplanerne skal rettes mod et europæisk land. Blandt de 100 mest søgte destinationer er der flere populære spanske steder blandt nogle af de mest efterspurgte internationale regioner, men der er generelt også mange europæiske byer at finde på listen.

Herunder ses et udvalg af søgte internationale destinationer:

Berlin

Prag

Reykjavik

London

Barcelona

Paris

Hamborg

Nice

Rom

Torshavn

sommerferieplaner europa

Ønskedestinationen Spanien

Spanien fastholder sin position som en meget foretrukken feriedestination for danskerne. Disse fire byer i Spanien er på den danske topliste over søgninger til den kommende sommer:

Malaga

Adeje

Barcelona

Mallorca

Du kan her læse, hvordan restriktionerne lempes løbende frem som sommerferien 2021.