Artiklen er skrevet i samarbejde med Small Danish Hotels.

 

Hærvejen i Jylland er én af Danmarks længste og mest kendte vandreruter. Den er mere end 500 km. lang. Hærvejen følger den jyske højderyg og går via bakkede landskaber, over vidtstrakte flade hedeområder, ad dramatiske skrænter og gennem frodige skove.

At vandre på Hærvejen – uanset om det er hele distancen eller blot en udvalgt bid – er en oplevelse, der indeholder lige dele naturlig storhed og variation – og historiske vingesus.

Navnet kan nemt antyde at denne rute var beregnet til store hæres vandringer, men baggrunden er en anelse mindre dramatisk. Såkaldte hærveje var i gammel tid betegnelse for en hovedfærdselsåre på linje med kongens hærstræder og alfarveje, der ifølge Jyske Lov aldrig måtte spærres.

 

Overnatning langs Hærvejen

Med start i syd er Bov Kro i Padborg et helt perfekt sted at starte. Kroen kan dateres helt tilbage til 1500-tallet, og den har været kongeligt privilegeret kro i mere end 450 år. Da kroen oven i købet har adresse på Hærvejen, bliver det ikke mere autentisk.

Over halvvejs på ruten er det oplagt at gøre stop på St. Binderup Kro i den lille by Aars. Her oplever du ægte kroidyl i stråtækte bygninger, der er fyldt med solide krotraditioner.

Inden fjorden ved Aalborg skal krydses, lokker KOMPAS Hotel med sin unikke placering midt i byens hjerte. Gennem mere end 100 år har gæster her nydt godt af hotellets ånd. Her kan værdier som nærvær og ligeværd tydeligt mærkes.

I Frederikshavn, hvor ruten ender, er der hele to hoteller at vælge imellem. I byens sydlige ende nær skov og strand ligger det familiedrevne Hotel Lisboa. Her er hjemlig hygge i perfekt harmoni med naturskønne omgivelser.

Er du mere til byens liv og charme, skal du vælge Hotel Jutlandia, der har udsigt over havnen og Kattegats blå bølger. Hotellet er ét af byens vartegn, og alle medarbejderne lægger stor vægt på gæstfrihed og den bedste individuelle service.

 

Inspiration til skønne hoteller og kroer langs Hærvejen

Bov Kro, Padborg

Bov Kro ligger kun nogle få kilometer fra den dansk-tyske grænse. Kroen er derfor et fint udgangspunkt for en tur i det gamle grænseland, hvor du f.eks. kan besøge Dybbøl Mølle, Gråsten Slot og Sønderborg Slot. Det tager kun nogle få minutter i bil at køre til Flensborg. De mange grænsebutikker ligger nærmest lige rundt om hjørnet. 

 

Hærvejen

 

St. Binderup Kro, Aars 

St. Binderup Kro blev i året 1871 indrettet i de nuværende bygninger, hvor der tillige var bageri og købmandshandel. Men kroens historie går helt tilbage til år 1617, og i 1749 tildelte Kong Frederik V kroen kgl. privilegium. I dag er kroen efter nænsom, men gennemgribende om- og tilbygning, én af Danmarks mest autentiske kroer med sin helt egen stemning.

 

Hærvejen

 

KOMPAS Hotel Aalborg 

En bedre placering i Aalborg kan du næppe ønske dig – uanset om du er på forlænget weekend, storbyferie, forretningsrejse eller noget helt fjerde. Kompas Hotel Aalborg er et charmerende hotel, centralt placeret i forhold til Aalborgs nye og spændende havnefront med Musikkens Hus. De hyggelige gågader og det pulserende liv i den nordjyske hovedstad er lige om hjørnet.

 

Hærvejen

 

Hotel Jutlandia, Frederikshavn 

Hotel Jutlandia i Frederikshavn er et vartegn, som byens gæster ikke kan undgå at lægge mærke til. Især når de kører til og fra den travle havn med færgerne til Göteborg, Oslo og Læsø. Hotellets direktør Camilla Frost er barnebarn af hotellets bygherre, og der er således tale om et familiedrevet hotel.

 

Jutlandia

 

Hotel Lisboa, Frederikshavn 

Hotel Lisboa er et hyggeligt og lyst familiedrevet hotel placeret i den sydlige ende af Frederikshavn tæt på skov og strand. Hotellets 32 dobbeltværelser fremstår lyse og hjemlige med eget toilet/bad, fladskærms-tv og gratis trådløst internet. Værelserne ligger i en separat bygning og sikrer på den måde et fredeligt ophold.

 

Lisboa