Her er vores guide om Grand Canyon – alt hvad du behøver at vide for at opleve det naturlige fænomen i USA, uanset om du kommer for en uges ophold eller en enkel solnedgang.

Gran Canyon er så stor, at du nemt kan bruge en uge på at udforske området. For at gøre det hele mindre overvældende har vi sammensat den ultimative guide til at få mest muligt ud af dit første besøg. Læs vores guide om Grand Canyon, inden du påbegynder din rejse hertil.

South, North, West og East Rim

South Rim er det mest anerkendte område i Grand Canyon med det største antal udkigsposter, turistkontorer og hoteller. Tager du længere nord på til North Rim, vil du kunne opleve en hel del sne. Derfor er North Rim kun åben fra 15. maj til 15. oktober.

West Rim, kendt som Grand Canyon West, sidder på Hualapai’s stammelande og omfatter Grand Canyons Skywalk. Det er en hesteskoformet bro med glasbund som i den grad kan dig med højdeskræk.

East Rim er en del af Navajo Nation og har talrige mindre kløfter.

Bemærk at ikke hele Grand Canyon er beliggende i Grand Canyon National Park. Omkring parken bor fire forskellige stammer – Hualapai, Navajo, Havasupai og Hopi. Her er det stammernes reservationsregler og politikker, der er styrende.

Husk også at sæsonen og vejret kan spille en rolle i din Grand Canyon-planlægning ift. veje, udkigsposter og turist informationskontorer, der kan risikere at være lukket.

Uanset hvad anbefaler vi, at du besøger et af turistinformationskontorerne, så du kan danne dig et overblik over Grand Canyon og finde ud af, hvad du vil prioritere mens du besøger området.

 

Det skal du vide, hvis du besøger Grand Canyon på én dag

De fleste mennesker, der besøger Grand Canyon på én dag, vil prioritere den sydlige del, hvor det er muligt at se og gøre mest på mindst tid.

 

Start med solopgang

At vågne op før daggry er det hele værd, når du ser solen stråle på Grand Canyons kløfter og de får væggene til at lyse guld. Mather Point er stedet, hvor du kan se solen stå op.

Grand Cayon

Solopgang ved Grand Canyon

 

De vigtigste South Rim-seværdigheder

De primære attraktioner ligger langs kanten af den sydlige del, som er forbundet med en hop-on hop-off bus. Hvis du er tidligt oppe, kan du nå alle stoppestederne på en dag. Se de øvrige seværdigheder herunder:

 

Grand Canyon besøgscenter: Se en introduktionsfilm, tjek reliefkortet, eller hør et foredrag.

 

El Tovar Hotel: Kig ind i lobbyen på en af de største af de historiske National Park Lodges.

 

Hopi House: Besøg denne bygning fra 1905, der er designet af Mary Colter – en af ​​Amerikas første kvindelige arkitekter. Det bruges i dag til at fremvise Navajo og andet amerikansk indisk kunsthåndværk.

 

Kolb Studio: Besøg det tidlige 20. århundredes hjem og studie for banebrydende fotografer Emery og Ellsworth Kolb for at se billeder og antikt fotoudstyr.

 

Verkamps besøgscenter: Køb souvenirs og få svar på dine spørgsmål i dette familiehus fra 1906.

 

Yavapai Geology Museum: Lær om de kræfter, der dannede Grand Canyon, og nyd udsigten ved Yavapai Point.

 

Kør til Desert View

Alternativt kan du se solnedgangen ved Desert View. Efter at have stoppet ved et par udkigsposter langs Eremit Road, kan du tage den naturskønne 25 km lange Desert View Drive, der passerer det fantastiske Grandview Point, Moran Point, Tusayan Ruin og Navajo Point. Ruten slutter ved Desert View Watchtower, designet af Mary Colter i 1932. Fra toppen kan du se godt 100 km på en klar dag.

 

 

Det skal du vide, hvis du besøger Grand Canyon over tre dage

Mere tid betyder flere muligheder for at indtage Grand Canyons spraglede farver og tyngdekraftsbekæmpende formationer fra forskellige vinkler og retninger.

Grand Canyon

Grand Canyon

 

Vandretur ind i kløften

Den mest populære rute ned ad kløften er Bright Angel Trail, men denne ruter kræver en overnatning på vejen.

Hvis du hellere vil gøre det til en dagstur, kan du vandre en del af vejen ned til et af hvilehusene på 2,4 eller 4,8 km, og derefter gå tilbage igen. Husk dog, at det tager noget længere tid at gå op end at gå ned.

 

Tag nordpå

Den nordlige del er køligere og dækket af skove af asp, birk og ahorn. Mens snefald begrænser den officielle besøgssæson fra maj til oktober, kan vandreentusiaster og langrendsløbere stadig få adgang til området i vintermånederne.

 

Besøg Grand Canyon West

Bare 90 minutters kørsel fra Las Vegas ligger West Rim. Dette område er blevet det næstmest populære i Grand Canyon og tiltrækker mere end 1 million besøgende årligt. Det er også her du finder Crand Cayon Skywalk.

 

Det skal du vide, hvis du besøger Grand Canyon en hel uge

Mennesker har levet i og omkring Grand Canyon i 12.000 år, og de har udforsket det på utallige måder. Jo mere tid du tilbringer i kløften, jo mere afslører dens vidundere sig for dig.

 

White-water rafting

White-water rafting gennem Grand Canyon byder på et mindeværdigt eventyr. Spørg alle, der har raftet på Colorado-floden gennem Grand Canyon om deres oplevelse, og du vil uden tvivl høre om en eventyrlig historie.

Grand Canyon white water rafting

White-water rafting i Grand Canyon

 

Havasupai Falls

Hvis du vil se Havasupai Falls kræver det lidt planlægning på forhånd. Du skal nemlig have en tilladelse til at se Havasupai Falls.

Det iriserende vand i Havasupai Falls har længe inspireret eventyrlystne til at tage den 10 kilometer lange vandring gennem den frodige Havasu Canyon, der er hjemsted for Havasupai-stammen.

Vandreturen er imidlertid blevet så populær, at Havasupai i 2019 indførte strenge besøgsregler, der krævede, at alle besøgende fik tilladelse og boede mindst tre nætter på deres campingplads eller hytte.

Dagsture på reservationen er strengt forbudt, men AirWest Helicopters flyver til og fra vandfaldene flere dage i ugen.

 

Eventyr mod øst

East Rim er beliggende i Navajo Nation og er det mest afsidesliggende område i Grand Canyon med færre adgangsveje og udkigsposter.

De mest populære attraktioner her er Antelope og Marble Canyons samt Instagram -darling Horseshoe Bend – en dramatisk udkigspost over Colorado-floden.