Grønlands nordboruiner: Vikingekultur blandt is og grønne marker.

Denne artikel er skrevet i samarbejde med Greenland Travel

 

Grønlands nordboruiner er vikingekultur blandt is og grønne marker. Følg i nordboernes fodspor og oplev et lille stykke historie midt i fantastiske omgivelser!

Vikingernes (nordboerne) spor findes i de inderste og varmeste fjordsystemer i Syd- og Vestgrønland. I landskabet her finder du stadig store ruiner af gårde, stalde, forrådsrum mv., lavet af sandsten og granitblokke.

 

Nordboere i Grønland

Grønland

Grønland blev opdaget af Erik den Røde og den første bølge af nordboere ankom i 982 e.Kr. Han ankom faktisk hele 500 år før Christopher Columbus fandt et sted, han døbte Amerika.
I løbet af de følgende århundreder ankom flere og flere bosættere fra Island og Skandinavien. De blev kaldt nordboere og bosatte sig i områderne fra Kap Farvel i syd og helt op til Nuuk-fjorden. Her boede de frem til ca. år 1500, hvorefter de forsvandt fra området.

Masser af den samme jord, som nordboerne oprindeligt dyrkede, er i dag optaget af driftige fåreavlere og andre landmænd, der tilbyder gæster overnatning ved bredden af ​​dybe fjorde eller på græsklædte bjergskråninger.

Naturelskere kan således opleve autentiske omgivelser af nordboruiner, når de begynder at udforske området i de tidligere nordboeres fodspor.

 

Vikingerne var bønder og nybyggere

Vikinger har ry for at være røvere og plyndrere, men for det meste var de handelsmænd og bønder. De norske og islandske vikinger, der kom til Grønland, var bønder og nybyggere.

De bosættelser, som vikingerne eller nordboerne etablerede, lå i Grønlands sydvestlige fjorde. I modsætning til inuitterne, der lever af havet, var nordboerne for det meste afhængige af landbrug.

Det er muligt, at disse dale dengang havde buske og græs, som vikingens får og geder kunne græsse. Det er også muligt, at overgræsning og overfældning af disse buskeskove kunne have udløst jorderosion og ført til deres egen død.

 

 

Udforsk historien gennem sejlads og vandring

Grønland

I forhold til andre steder i Grønland, ligger byer og bygder forholdsvis tæt i Sydgrønland. På samme måde er der spredt fåreholdersteder ud over det meste af området. Derfor kan du opleve nordboruiner mange steder på din rejse i Sydgrønland.

For at komme rundt i Sydgrønland, skal du sejle eller vandre – eller kombinere de to muligheder. På den måde får du også området rigtigt ind under huden. Der sejler ikke både hver dag,så sørg for at planlæg din tur godt hjemmefra.

Når du først er ankommet, kan du nyde den rolige livsstil. Sug historien til dig blandt blå isbjerge og grønne, rullende bakker, der brydes af fjorde og spidse bjerge.

Qassiarsuk og Igaliku er bygder, der ligger der, hvor nordboerne først bosatte sig. Begge bygder giver dig områder med bølgende bakker og masser af grønne græsgange. Jordlagene er rødlige, hvilket giver en smuk kontrast til de grønne enge og blå isbjerge.

 

Mødet mellem Inuit og europæere

Inuit af Thule-kulturen, der var indvandret i Nordgrønland, oppe nord for Qaanaaq, begyndte efterhånden at komme mod syd. De var immigreret fra de områder, der senere blev kendt som Canada og Alaska.

Denne unikke blanding af inuit- og nordbolivsstil, som man stadig finder i området har gjort, at store dele af Sydgrønland er blevet erklæret UNESCO Verdensarv.

Rejsetilbud

I samme kategori

Grønland
khiva-198684_640
dykke med hajer
Skotlands højdepunkter

Mest læste

troldejagt i Danmark
Ferie med børn
Verdens største byer
Togrejse

Forsiden netop nu

Kirsebærtræerne
Forår i Europa
Dansk gastronomi
interrail
Romantiske hoteller i verden
Caribien
Grønland
Solorejsens opvågning

Mest læste

Danmark

Dansk gastronomi
Naturoplevelser i Danmark
Outdoorshow
Dansk Golfshow

Skiferie

Vorarlberg
Zillertal
Zillertal i Østrig, skiferie
skiferie i Zillertal

Camping

Campingmesse
Holmely glamping
Camping i Norge
Ferie i Aarhus

Rejsetilbud

belgium-3590656_640
Naturoplevelser i Danmark
Skotlands højdepunkter
Backpackerdestinationer
khiva-198684_640
dykke med hajer
Påskerejser

Vind en overnatning for 2 personer

Tilmeld dig Travelmore’s nyhedsbrev, og deltag i konkurrencen om 1 overnatning for 2 personer inkl. lækker morgenbuffet. (værdi op til 1.500 kr.)