Spredt ud over Danmark finder du en mængde rigtig gode gratis forlystelser og museer. Nogle af oplevelserne byder på muligheden for sjov familiehygge og andre indeholder også meget lærerige og kulturelle oplevelser.

Vi har fundet de aller bedste gratis forlystelser og museer som inspiration til udflugtsmål her i foråret eller til sommer.

 

Gratis danske forlystelser og museer på Sjælland

 

Bakken (Klampenborg)

Bakken nord for København er der rigtig mange gratis oplevelser, og der er altid gratis entré til forlystelsesparken. Hvis du vil prøve forlystelserne skal man dog købe turbånd/forlystelsesbilletter.

Her er et par af de gratis oplevelser på Bakken i 2021:

 • Koncert med Joey Moe og L.I.G.A. d. 6. juni kl. 16.00: Efter over et år med corona kunne du benytte lejligheden til at tage ud til din første koncert. En fed dobbeltkoncert med de populære stjerner Joey Moe og L.I.G.A..
 • Sankt Hans på Bakken d. 23. juni kl. 18.00: Oplev stemningen til Sankt Hans på Bakken og nyd synet af bålet, der er placeret ude i Kildesøen. Dyrehaven udgør den smukke kulisse til bål, båltale, underholdning og musik.
 • Sjællandskoret d. 8. august kl. 15.00: Det er altid en god oplevelse, når det erfarne kor aflægger besøg på Bakkens Friluftsscene med deres 29 sangere og en dirigent.
 • Adresse: Dyrehavevej 62, 2930 Klampenborg.
 • Åbningstider: Varierende.

 

Gratis forlystelser og museer

Medicinsk-historisk Museum

 

Medicinsk-historisk Museum (Næstved)

Interesserer du dig for sundhedsområdet, så er Medicinsk-historisk Museum i Næstved lige noget for dig.

Museet er indrettet i det tidligere Præstø Amts Sygehus fra 1817 og ligger på det nuværende Næstved Sygehus. Museet viser udviklingen indenfor sundhedsvidenskaben og rummer en stor samling instrumenter og apparaturer mv. I den tilhørende gårdhave er der indrettet en medicinsk urtesamling.

Adgang og rundvisning på museet, biblioteket og i urtehaven er gratis både for enkeltpersoner og grupper.

Rundvisning vil blive foretaget af en eller flere af museets medarbejdere, som alle er tidligere læger med specialviden indenfor den medicinske historie.

 • Adresse: Ringstedgade 61, 4700 Næstved.
 • Åbningstider: Stedet åbner igen d. 4. maj 2021. Museet, inkl. bibliotek og urtehave: Tirsdag kl. 10-12. Herudover kan man booke en rundvisning for grupper eller enkeltpersoner efter aftale på andre tidspunkter.

 

Kastellet (København Ø)

Kastellet er et citadel i København og er ét af de bedst bevarede fæstningsanlæg i Nordeuropa. Stedet tilbyder masser af forskellige arrangementer, og der er flere attraktioner og museer, der hver især fortæller spændende historier om Kastellet.

Kastellet tilbyder hvert år masser af forskellige arrangementer lige fra veteranbilstræf, motionsløb og militærparader i forbindelse med forsvars- og kulturhistoriske mærkedage til St. Bededagsaften og festlige koncerter på sommeraftener. Alt sammen med gratis entré.

I 2021 er der bl.a. St. Bededagsaftensarrangement d. 29. april kl. 18.00, og d. 31. oktober kl. 10.00 indbydes til Kastellets 357 års fødselsdag.

 • Adresse: Kastellet 1, 2100 København Ø.
 • Åbningstider: Kl. 6-20 i vinterhalvåret og kl. 6-22 i sommerhalvåret.

 

Gratis danske forlystelser og museer i Jylland

 

Kongernes Jelling (Jelling)

Kongernes Jelling er et museum og besøgscenter tæt ved Jellingmonumenterne. Der er både et stort udendørs monumentområde med sten, høje, palisade og skibssætning samt et indendørs oplevelsescenter.

Du får hele historien om Jelling, der var centrum i den danske historie, da Gorm den Gamle og Harald Blåtand levede. Museet viser, hvordan Jellingstenene formentlig så ud op­rin­de­ligt og præsenterer ny viden om vikingetiden.

Kongernes Jelling er en del af Nationalmuseet, og der er gratis adgang for alle.

 • Adresse: Gormsgade 23, 7300 Jelling.
 • Åbningstider: Foreløbigt er det oplyst, at åbningstiden (fra d. 21/4-21) er mandag til søndag kl. 10-17 indtil d. 31/10-21 og herefter tirsdag til søndag kl. 10-16 indtil 22/12-21.

 

Økolariet

Økolariet, VisitVejle

 

Økolariet (Vejle)

I Vejle ligger et læringscenter om bæredygtighed. Stedet er faktisk flere år gammelt, men det er aktuelt som aldrig før. Der er gratis adgang, og det er et meget lærerigt og informativt oplevelsescenter, hvor man kan se og røre og selv være aktiv i fortællingen.

Du kan på en sjov og spændende måde få indblik i, hvordan vi menneskers handlinger er med til at forme fremtidens verden på godt og ondt. Der er flere udstillinger, bl.a. udstillingen ”Plast i havet”, der fortæller historien om, hvordan over 8 mio. tons plastaffald hvert år ender i havet.

 • Adresse: Dæmningen 11, 7100 Vejle.
 • Åbningstider: Foreløbigt er det oplyst, at åbningstiden (fra d. 21/4-21) er alle dage kl. 10-16. Lukket i december og januar.

 

Kunsthal NORD (Aalborg)

Kunsthal NORD er et gratis center for samtidskunst beliggende i et kraftvarmeværk. Kunsthal NORD udstiller og formidler eksperimenterende nutidig dansk og international billedkunst og bringer den helt nye, uprøvede kunst til regionen. Man udstiller primært kunstnere, der bryder med traditionen og skaber eget udtryk. Kunsthal NORD viser årligt op til 8 udstillinger og er en kommunal kunstinstitution.

 • Adresse: Kjellerups Torv 5, 2. sal, 9000 Aalborg.
 • Åbningstider: Tirsdag til fredag kl. 11-17. Lørdag kl. 11-15. Søndag og mandag lukket.

 

Madsby Legepark, VisitFredericia

 

Madsby Legepark (Fredericia)

I Madsby Legepark er der timevis af underholdning for hele familien, og det er gratis at komme ind.

Her kan børnene slå sig løs på sandlegepladsen, prøve tarzanbanen, tage en tur på mooncar-banen eller besøge de mange dyr, som bl.a. geder, fugle og kaniner.

Madsby Legepark er i gang med en stor fornyelse, så der kommer endnu flere spændende oplevelser i parken. Der kommer en ny lamastand, og der etableres et mountainbike-spor. Det bliver 2,5 km. langt og strækker sig rundt i hele Madsby Parken.

Der tilbydes også aktiviteter, der koster penge. Dette omfatter bl.a. bådudlejning (sejl en tur med ungerne på søen), en tur med Madsbytoget og minigolf. Der er også en kiosk, der tilbyder is, slik osv.

 • Adresse: Lumbyesvej 45, 7000 Fredericia.
 • Åbningstider: Frit tilgængeligt hele året rundt. Minigolf, indendørs dyreområder og lignende åbner tidligst d. 21/4-21.