Tag på golfferie i det danske sommerland

Denne artikel er skrevet i samarbejde med Small Danish Hotels

 

Holder du af at være aktiv i din ferie, og kan du godt lide at spille golf? Så er det nu, du skal læse videre. Vi giver her inspiration til, hvordan du kan komme i gang med at spille golf og samtidig opleve glæden ved at rejse ud i Danmark med dit golfudstyr i bagagerummet.

En golfferie minder meget om en skiferie – det er så at sige sommerens modstykke til vinterens skiferie. Begge ferieformer byder på en delikat cocktail af frisk luft og god motion i flot natur. Tilsat et element af konkurrence – ikke mindst imod én selv. Og toppet op med afslappende samvær med familie og/eller venner.

Der er da intet så saligt som at sidde med et godt glas cognac eller en kølig øl og nyde hinandens selskab efter en lækker middag på det hyggelige lille hotel. Godt møre i kroppen efter mange timer på de grønne baner og dejligt afslappede i hovedet. Og vide, at i morgen venter endnu en dag på golfbanen. I morgen rammer du golfbolden helt rigtigt. Ikke én eneste gang hakker du køllen i jorden, så golfbolden kun triller én latterlig meter frem. Vel?

 

Hvad koster det at spille golf?

Der findes danske klubber, hvor et fuldt medlemsskab koster op til hårrejsende 25.000 kroner om året. Men alt efter hvor i landet, klubben ligger, kan du blive fuldtidsmedlem for 4.-10.000 kroner om året. De fleste golfklubber tilbyder dog også fleksible medlemsskaber, der ikke er nær så dyre. Her får du måske adgang til fri træning og et begrænset antal årlige runder på din egen klubs 18 hullers bane.

 

Golfferier

 

Start på en Pay&Play golfbane

Føler du dig fristet til at hoppe med på golfvognen, men er du usikker på, om det alligevel er noget for dig, så kan du starte med at slå dine første golfbolde på en såkaldt Pay&Play golfbane. Her kan alle købe sig til et slag golf uden at være medlem af en golfklub.

Pay&Playbanerne ligger ofte ved siden af de “rigtige” baner. Der er knap 70 af dem fordelt over hele landet. Og det koster typisk i omegnen af 150 kroner at spille en hel dag. Har du ikke selv køller, kan du oftest leje et golfsæt og gå en runde eller to og mærke, om golf er noget for dig. Du skal vide, at der ofte er tale om ret korte huller, hvor du ikke for alvor kan hamre til dine køller. Og banerne bliver ikke plejet og forkælet på samme måde som klubbernes baner. Bare så du ved det.

 

Gør alle verdens golfbaner til dine

De fleste golf-interesserede vælger at melde sig ind i en klub og få adgang til de “rigtige” baner. Du bestemmer selv hvor, for der er frit valg på alle hylder i Danmark– forudsat at klubben har åbent for nye medlemmer. Nogle vælger faktisk at melde sig ind i en billig klub, selv om den ligger i den anden ende af landet. For så kan de bruge nogle af de sparede penge på at rejse rundet og købe gæstebillet til en masse andre baner.

Noget af det bedste ved golf er nemlig, at du ikke er begrænset til at spille på den bane, hvor du bliver medlem. Når du først har fået dit golfbevis kaldet DGU-kort eller green card, kan du til stadighed prøve nye golfbaner både herhjemme og i udlandet. Næsten alle golfbaner i verden bliver dine, så at sige! Det koster typisk 250-700 kroner at gæste-spille på andre baner. Dog kan det koste en bondegård at spille på meget populære og historiske baner i udlandet. Men dem kan du bare undgå.

 

Vejen til dit DGU-kort

Som ny spiller får du – lige som ved en køreprøve – både teoretisk og praktisk undervisning, og du skal bestå en prøve. I den teoretiske del viser du, at du har kendskab til bl.a. regler og etikette samt til generelle sikkerhedsbestemmelser.

Du skal også bestå en baneprøve, hvor du skal vise, at du kan spille nogle huller på et vist antal slag. Gennem den prøve sikrer man, at du evner at spille med et vist tempo, så din spillehastighed ikke generer andre spillere på banen.

Når du har bestået prøven, tildeles du et handicap, der fortæller om dit niveau, og som kan bruges, når du spiller konkurrence. Frem for alt får du overrakt den hellige golfgral i form af dit personlige DGU-kort – det såkaldte green card. Kortet er dit adgangstegn til det fantastiske og forjættede golfland. Og det er indgangsbilletten til dine fede golfferier i fremtiden. Både i Danmark og resten af verden.

 

3 danske golfbaner du skal besøge

Silkeborg-Ry Golfklub: Mesterskabsbanen i Silkeborg rangerer konstant som én af Danmarks bedste. Den er ikke så lang som nogle af landets andre topbaner, men er udfordrende i kraft af de træer, der findes på alle huller på skovbanen.

Simon’s Golf, Humlebæk: Har været vært for adskillige pro-turneringer. En normalt yderst velplejet bane, som har masser af udfordrende huller, men hvor det også er muligt at sætte en god score sammen, hvis man spiller med omtanke.

Himmerland Golf & Spa Resort, Gatten: Én af Danmarks mest berømte baner, fordi den fire gange har været vært for Made in Denmark. Den er normalt i tip-top stand, og har en fin afveksling mellem meget udfordrende huller og huller, hvor det er muligt at spille aggressivt mod flaget.

Kilde: Dansk Golf Union

 

Golfferie på skønne danske hoteller

Golfferier

 

Hotel Amerika, Hobro

9500 Hobro

I Hobros Østerskov ved Mariager Fjord – efter manges mening ”Danmarks smukkeste fjord” – ligger Hotel Amerika. Det er et hotel med sjæl, og der er lagt mange kræfter og stor kærlighed til detaljen i den smagfulde indretning.

 

Thinggaard

 

Hotel Thinggaard, Hurup Thy

7760 Hurup

Hvis du vil kombinere de storslåede natur-oplevelser i Danmarks første nationalpark i Thy med nostalgisk forkælelse på et hotel i moderne klæder, skal du bo på Hotel Thinggaard i Hurup midt i Thy – med det brusende Vesterhav til den ene side og Limfjordens blinkende vige til den anden.

 

Golfferier

 

Skjalm Hvide Hotel, Slangerup

3550 Slangerup

Skjalm Hvide Hotel ligger centralt i Nordsjælland. Som gæst er du tæt på seværdigheder i både København og Nordsjælland, hotellet er et ideelt udgangspunkt for udflugter og gode oplevelser. De dejlige omgivelser og nyrenoverede, smagfulde værelser indbyder til afslapning og her er rig mulighed for at lade op.

 

Brobyværk

 

Brobyværk Kro

5672 Broby

Hvor landevejen mellem Odense og Faaborg krydser Odense Å, ligger Brobyværk Kro. Den idyllisk beliggende kro med åen i baghaven har århundredgamle traditioner for at tage godt imod gæster. Selvfølgelig er den gennem årene blevet moderniseret, men sjælen og hyggen er her stadig.

Small Danish Hotels

Rejsetilbud

Best Travel
Krydstogt på Donau
Se rejsetilbud
Efterårsophold
Marienlyst Strandhotel
Late Night Spa på Marienlyst Strandhotel
Se rejsetilbud

I samme kategori

Halloweenoplevelser
imgonline-com-ua-CompressToSize-aBa1V0H1SFTwtsw
Bucketlist
Weekendophold

Mest læste

troldejagt i Danmark
krydstogt rhinen
Italien
De største lufthavne i verden
Harzen

Forsiden netop nu

Halloweenoplevelser
Italien
Thailand øer
Harzen
Disneyland Paris
Salzburgerland
Oktoberfest
imgonline-com-ua-CompressToSize-aBa1V0H1SFTwtsw

Mest læste

Danmark

Halloweenoplevelser
Weekendophold
Hindsgavl slot
rejser efter baeredygtighed

Skiferie

schladming-travelmore
Østrig
Smukke skiområder i Europar
skisportssteder i Østrig

Camping

Camping i Norge
Ferie i Aarhus
Camping Aarhus
ø-ferie i Danmark

Rejsetilbud

porto-343487_640
Julemarkedsrejse
imgonline-com-ua-CompressToSize-DknBXQbqlP
imgonline-com-ua-convertv6H1m65qGtwx
Bucketlist
porto-scaled-e1662661879568
mountains-5732202_640

Vind en overnatning for 2 personer

Tilmeld dig Travelmore’s og Vagabond’s nyhedsbrev, og deltag i konkurrencen om 1 overnatning for 2 personer inkl. lækker morgenbuffet. (værdi op til 1.500 kr.)