7 fantastiske madmarkeder der kan inspirere til gastronomiske rejser

Forbered dig på at dine tænder løber i vand og maven rumler, når du ser nærmere på nogle af de bedste madmarkeder i verden, der kan inspirere dig til gastronomiske rejser med fokus på fantastiske smage og kulinariske eventyr.

Prøv lidt af det hele fra lokale favoritter til internationale retter i en afslappet atmosfære side om side med andre rejsende og de lokale. Når alt er samlet under ét tag, er der noget for enhver – veganere, kødspisere og alle derimellem.

På et madmarked kan du altid få stillet sulten, uanset om du er til det søde, det salte, noget stærkt eller mildt. 51% af danske rejsende drømmer om at besøge de bedste kulinariske destinationer på deres næste rejse, og derfor deler Booking.com 7 madmarkeder, du ikke må gå glip af som inspiration til din næste foodie-ferie.

 

Birmingham, Alabama, USA

Birmingham, Alabama er også kendt som “den magiske by”. Her findes et hav af lækre spisemuligheder. Pizitz Food Hall, der ligger i centrum af Birmingham, er en moderniseret industribygning, der genåbnede som et madmarked i starten af 2017.

Her er der rigeligt med valgmuligheder med 12 restauranter samlet under ét tag. Og alt fra indisk streetfood til mexicanske favoritter, soulfood fra syden og det asiatiske køkken samt håndlavet slik til at tilfredsstille den søde tand.

Til at skylle al den lækre mad ned kan du tage på Birmingham Brew Tour. Her får deltagere fra 21 år og opefter mulighed for at prøvesmage 16 øl brygget på forskellige måder og høre om ølbrygningens historie i området.

 

Bangkok, ThailandBankok

Siam Center Food Court, der også er kendt under navnet Food Republic, ligger i centrum af Bangko. Her finder du mad fra hele verden på samme sted. Området er delt i to, hvor du kan sætte tænderne i henholdsvis asiatiske og vestlige favoritter eller traditionelle thailandske retter. Inden du besøger dette madmarked, er det godt at være opmærksom på, at det ikke er muligt at betale med kontanter.

Man skal stille sig i kø til betalingsskranken for at veksle kontanter til kredit. Bliv klogere på den thailandske kultur og kast dig ud i endnu flere kulinariske eventyr med en privat halvdagstur i Bangkok. Her kan du smage på autentiske, traditionelle retter som bubble tea, pad thai og sticky rice med mango og runde oplevelsen af med en cocktail på en tagbar med panoramaudsigt over Bangkok.

 

 

London, Storbritannien

Når du drømmer om gastronomiske rejser, så kig mod London. London er et globalt midtpunkt for kultur, arkitektur, mode og mad. og byen har sandelig også omfavnet madmarked-trenden.

I bydelen Victoria i det centrale London ligger Market Hall Victoria. Der tilbydes 9 køkkener, 2 barer og 1 tagterrasse. Her er et stort udvalg af retter til overkommelige priser, fra mexicanske tacos til saftig kebab, britiske burgere og dim sum.

Når du har prøvesmagt de mange lækre sager, kan du tage undergrundsbanen videre til det berømte Borough Market. Eller tage på en kulinarisk byvandring med guide til Brick Lane. Her kan du forkæle dine smagsløg med alt fra karryretter til kage.

 

Taipei, Taiwan

Shilin natmarked i Taipei er et underjordisk madmarked for madelskere, hvor du kan finde unikke og populære taiwanske retter. Selve natmarkedet er en essentiel del af den taiwanske kultur, og som det største natmarked i Taipei kan du finde alt her.

Hvis du vil prøve noget anderledes, bør du smage lokale delikatesser som fermenteret tofu, taiwanesisk stegt kylling, omelet med østers og friturestegt is. Også natmarkederne Ningxia og Yansan er et besøg værd.

 

Rom, Italien

gastronomiske rejser

 

Rom er et paradis for foodies og naturligvis kendt for det lækre italienske køkken. Så hvis du drømmer om at gøre alvor af de gastronomiske rejser, så skulle du tage til Rom.

Foruden Michelin-hædrede restauranter og familiedrevne pizzeriaer er der også madmarkeder at finde i Rom. Mercato Centrale Roma er ét af dem. Det er åbent 365 dage om året og indeholder et udvalg af indendørs spisemuligheder i livlige og uformelle omgivelser.

Her er der fokus på mad som et håndværk. Så man kan bruge lang tid på at kigge de mange håndlavede produkter igennem. Og her er alt fra hamburgere og pizza til pasta og gelato.

Du kan også blive klogere på Roms madkultur med en guidet kulinarisk byvandring inklusive smagsprøver på 25 retter og vin og et besøg på det berømte Trionfale madmarked.

 

 

Osaka, Japan

Osaka har kælenavnet “tenka no daidokoro” (nationens køkken), og byen skuffer ikke, når det gælder gastronomiske rejser. Her er madmarkeder, der får tænderne til at løbe i vand. Umeda Food Hall, der ligger i stormagasinet Hanshin, består af 30 restauranter, hvor du kan smage på en lang række internationale retter fra blandt andet Japan, Korea og Italien.

Et andet madmarked, du ikke må gå glip af, er EST. Det åbnede i 2020. I midten af markedet er et område, hvor gæster kan sidde og dele de forskellige retter med familie og venner.

Der er mange forskellige muligheder, der kan vække smagsløgene, blandt andet med lækre gyoza-dumplings og champagne i sjove og livlige omgivelser.

Hvis du vil udforske byen yderligere, kan du også nyde søde lokale lækkerier på en byvandring. Her er der mulighed for at smage okonomiyaki-pandekager.

 

Tijuana, Mexico

Hvis du vil opleve noget helt nyt, skal du besøge Foodgarden i Tijuana, Mexico. Glem alt hvad du troede, du vidste om madmarkeder og restauranter i storcentre. Food Garden spænder over mere end 1.000 kvadratmeter. Det er fyldt med kulinariske kunsthåndværker, gastronomiske økosystemer og områder til samfundsudvikling.

Lokale madboder og sociale initiativer er kernen i dette madmarked. Du kan finde en god blanding af streetfood og eksklusive retter. Sørg for at smage fisketacos eller den lokale ret chilaquiles.

Rejsetilbud

Balkan
Rundrejse til smukke Balkan
Se rejsetilbud
Luksusrejse til USA
Luksusrejse til USA: Boston, New York og Washington
Se rejsetilbud
Rejsetilbud Mallorca
Rejsetilbud Mallorca inkl. udflugter
Se rejsetilbud

I samme kategori

Det østrigske køkken
Basel
Europas bedste pizza 2022
Marokko

Mest læste

Verdens største lande
Verdens største vulkaner
troldejagt i Danmark
alene

Forsiden netop nu

Israel
Det østrigske køkken
winter-market-at-the-prater-3004765_640
Basel
Jul i Europa
Europas bedste pizza 2022
palma-3226352_640
Verdens bedste shopping-byer

Mest læste

Danmark

Juleophold
julemarked i tivoli
Holmely glamping
Halloweenoplevelser

Skiferie

Tourismus-GmbH_Josef
schladming-travelmore
Østrig
Smukke skiområder i Europar

Camping

Holmely glamping
Camping i Norge
Ferie i Aarhus
Camping Aarhus

Rejsetilbud

Verdens bedste barer 2022
Essensen af Vietnam
Niedersachsen
Hjemsøgte hoteller
Marokko
Polarnatten i Grønland
imgonline-com-ua-CompressToSize-um3aqIfRd3

Vind en overnatning for 2 personer

Tilmeld dig Travelmore’s nyhedsbrev, og deltag i konkurrencen om 1 overnatning for 2 personer inkl. lækker morgenbuffet. (værdi op til 1.500 kr.)