Når man gerne vil rejse og udforske nye kulturer under fjerne himmelstrøg, har det stor betydning for oplevelsen, at føle sig velkommen. At man oplever venlighed og imødekommenhed. Nogle steder i verden er kendt for netop dette – de er verdens mest gæstfrie regioner.

Vi giver dig her de 10 mest imødekommende regioner i verden, baseret på andelen af overnatningssteder der modtog en Traveller Review Award i 2021. På disse steder kan rejsende opleve det bedste indenfor gæstfrihed og venlighed.

 

1. Taitung Amt, Taiwan – én af de mest gæstfrie regioner

Taitung ligger øverst på listen over de mest imødekommende regioner i verden. Det ligger på østkysten af Taiwan omringet af bjerge og havet. Det er vel nok Taiwans mest uspolerede område.

Du vil forbløffes over den mangfoldige etniske kultur, regionen byder på. Der bor flere forskellige stammer i regionen, som hver især er kendt for deres langvarige traditioner og ritualer. Stedet er perfekt for rejsende, der er interesseret i at lære mere om forskellige kulturer.

 

Gæstfri regioner

Minas Gerais

 

2. Minas Gerais, Brasilien

Minas Gerais, en stor indlandsstat i det sydøstlige Brasilien, er en region kendt for byer fra kolonitiden. Minas Gerais er en perfekt region for rejsende, der gerne vil lære mere om Brasiliens kultur og kulturarv.

Du vil opleve den utrolige og velbevarede historiske arkitektur. Regionen har også et bjergrigt landskab, og mange af byerne er bygget på højt terræn.

 

3. Tasmanien, Australien

Tasmanien er kendt for sit dyreliv og smukke landskaber. Over 40% af øen er bevaret som nationalparker og naturområder, der står opført på Verdensarvslisten.

Som én af verdens mest gæstfrie regioner lever de venlige mennesker hér en afslappet ø-livsstil. Med sit køligere klima er regionen også kendt for at være én af Australiens bedste vinregioner. Besøg også byen Hobart, der byder på en blanding af kulturarv, natur og kultur og er et perfekt sted for madelskere, da der er flere prisbelønnede restauranter.

 

Gæstfri regioner

Nova Scotia

 

4. Nova Scotia, Canada

Den canadiske region Nova Scotia ligger ud til Atlanterhavet. Regionen er fyldt med fiskerbyer, maleriske fyrtårne og røde klipper. Om sommeren er Nova Scotia det perfekte sted at slappe af på stranden.

Udforsk vandrestierne på øen Cape Breton med en fantastisk udsigt over Cape Breton Highlands National Park. Besøg også byen Halifax.

 

5. Prešov, Slovakiet

Prešov er kendt for sit bjergrige landskab og er et godt rejsemål, hvis du er til vandreture og (i vintersæsonen) skiløb og snowboarding. Regionen er mest kendt for Tatra-bjergene.

Det er en bjergkæde, der udgør en naturlig grænse mellem Slovakiet og Polen. De Høje Tatra-bjerge byder på et fantastisk vandreområde med et 600 km. langt netværk af stier. Området byder også på smukke søer, som man kan udforske i robåd og naturskønne cykelruter.

 

Oberösterreich

Oberösterreich

 

6. Oberösterreich, Østrig

Oberösterreich ligger i den nordlige del af Østrig. Regionen er kendt for sine smukke bakker og Donau, Europas næststørste flod. Tag på lange vandreture eller udforsk regionen på mountainbike.

Om vinteren kan man tage ud på skipisterne. Der er også flere maleriske byer i regionen, der er fyldt med slotte, historiske gader og bygninger.

 

7. Chubut, Argentina

Chubut er en provins i det sydlige Argentina midt imellem Andesbjergene og Atlanterhavet. Patagonien er kendt for sit overdådige og betagende landskab og forskelligartede dyreliv.

Derudover byder Chubut også på nogle fantastiske kystområder – et fantastisk rejsemål for strandelskere.

 

Canterbury

Canterbury

 

8. Canterbury, New Zealand

Canterbury ligger på Sydøen i New Zealand og er centreret omkring byen Christchurch. Det er en varieret region, der er kendt for sine vilde kystlinjer, klare søer, frodige vinmarker og snedækkede bjerge.

Den bedste måde at udforske denne region på er med tog. Med toget kan de rejsende køre gennem De Sydlige Alper, herunder New Zealands højeste punkt, Aoraki Mount Cook. Lake Tekapo ligger i centrum af Sydøen og er berømt for sin krystalklare sø omringet af bjerglandskab.

 

9. O’Higgins, Chile

O’Higgins ligger mellem Stillehavet mod vest og Argentina mod øst. Det er et rejsemål med en rig historie.

I regionen ligger der bl.a. verdens største underjordiske kobbermine, El Teniente, og den maleriske, ubeboede mineby, Sewell, der er på UNESCOs Verdensarvsliste. O’Higgins byder desuden på vinmarker og kystbyer.

 

10.Iowa, USA

Når det gælder gæstfrie regioner, er Iowa et besøg værd. Iowa ligger mellem Missouri River og Mississippi River midt i USA. Iowa repræsenterer det typiske landlige Amerika, hvor rejsende kan udforske den unikke amerikanske flora og dyrelivet på prærien samt gårde og landsbyer.

På begge de store floder er der mulighed for båd- og kanosejlads samt fiskeri. Det er ideelt for alle, der er til vandsport. Via Loess Hill National Scenic Byway, der ligger i den vestlige del af regionen, kan du udforske det sjældne og spektakulære naturlandskab i Loess Hills-regionen.