Lige ud for Afrikas vestkyst ligger den spanske ø Fuerteventura. Øen er en del af de Kanariske Øer og er altså et rigtigt ferieparadis. Godt vejr, turkisblåt vand og smukke strande. Så har du Fuerteventura i en nøddeskal. Men hvor dejligt det end kan være at ligge på en strand i en hel uge, kan man også få brug for noget variation. Heldigvis har Fuerteventura et hav af muligheder.

 

Fuerteventura – Et hikingparadis

Fuerteventuras landskab er præget af bakker og bjerge. Der er over 100 hikes, du kan tage på rundt omkring på øen. Selvom øen måske kan se en smule tør ud, har den en masse, der er værd at udforske.

Du kan finde de smukkeste udsigtspunkter og klipper. Og du vil opleve den mest overdådige nattehimmel, du nogensinde kommer til at se. Du kan også cykle rundt på forskellige stier. Der er både de korte ruter på 5 kilometer, og de længere på 25 kilometer. Så der er noget for hver en smag.

 

Fuerteventura

 

Et hav af strande

Den caribiske ø rummer en lang liste af idylliske strande. Det er i dén grad værd at tage nogle dagsture for at besøge de forskellige strande. De smukkeste strande ligger på den nordøstlige del af øen. Der kan du også få udsigten til naboøen Isla de Lobos. Én af de mest populære strande blandt familier er Caleta de Fuste.

Stranden ligger midt på den østlige kystlinje. Den er populær på grund af dens udvalg af restauranter, barer og dens adgang for kørestole. Hvis du vil besøge en mere fredelig strand, skal du tage syd på øen. Cofete stranden er en del af en 20 kilometer lang strækning af isoleret sandstrand. Den er også perfekt til at have lidt sjov i en firehjulet. Så lad dig endelig ikke begrænse til kun én strand.

 

Græske øer

 

Fart på Fuerteventura

Hvis idéen om en tur i en firehjulet fanger dig, er der en masse muligheder for at prøve det af. Du kan booke en 4×4 Jeep tour. Det er en heldagstur, hvor du får oplevet øens bjerge og strande. Du vil også kunne få en dukkert. Du har en guide med, der kan vise dig de smukkeste gemte steder rundt på øen og fortælle om historien.

Med i prisen får du en traditionel kanarisk frokost. Det er altså en familievenlig dagstur. Hvis du derimod vil have mere fart på, kan du også prøve offroad ture i et terrængående køretøj. Du kan få guidede ture, hvor du får set de steder, som mange turister ikke får set. Du bestemmer også selv tidspunkt og varighed, så det passer lige til dit temperament.

 

Fuerteventura

 

Havet er skønt på Fuerteventura

Hvis du gerne vil opleve det kanariske øhav, udover fra kysten, så skal du tage på en sejltur. Der er mange bådture, du kan vælge imellem. Du kan tage på heldagstur, frokostture, hvalkigger ture, og flere andre. Hvis du trænger til en afslappende tur, med drinks og snacks, så er en heldagstur det du skal gå efter.

Hvis du hellere vil have en kort tur, er en fire timers frokosttur, dén du skal tage. Hvis du derimod vil se på hvaler, så er det oplagt at tage på en hvalkiggertur. Der er også mulighed for at undersøge havet, imens du forbliver tør. Der er også ture i glasbunds både. Dér kan du altså sejle rundt og se havet oppefra. Så det er bare ud i det blå, for havet er skønt.

 

Naturens kammer

På Fuerteventura ligger der to aloe vera plantager. Den ene farm er placeret på den nordlige del af øen. Den anden er på den sydlige del. Her kan du få et kig gratis. Det er et godt sted, hvis du gerne vil vide mere om den fantastiske plantes historie og produktion. Du vil blive sat ind i, hvad planten er godt for og de forskellige fordele, der er ved den. Du kan selvfølgelig også købe noget med hjem.

Hvis du altså vil på en rigtig charterferie, men stadig gerne vil opleve andet end en liggestol, så er Fuerteventura stedet. Det er stort set altid et godt tidspunkt at besøge Fuerteventura. Det er altid varmt med godt vejr. I vinterhalvåret er gennemsnitstemperaturen på øen mellem 22 og 26 grader om dagen. Gennemsnitstemperaturen i samme periode er mellem 19 og 21 grader. Med de køligere temperaturer i vinterhalvåret er perioden velegnet til en mere aktiv ferie. Lige meget hvornår du sætter snuden mod Fuerteventura, er du (næsten) garanteret godt vejr.

 

Tekst og fotos: Celine Vendel Hansen