Announce:

I takt med, at det bliver mørkere og mørkere udenfor, bliver mange mennesker også i dårligere humør. Hvorfor mon? Der er et spørgsmål om manglende vitaminer fra solen, men i stor grad også om at vi alle skal pakke os ind, vi kommer ikke lige så meget ud og i denne specielle Corona-tid, er der færre sociale arrangementer. Alle disse faktorer spiller ind til et dårligt humør. Derfor får du herunder et par gode ideer til at forebygge en eventuel vinterdepression.

1.      Hold dig sund

En god faktor til at være generelt tilfreds, er at holde sig sund. Det kan du gøre på flere måder. Du kan tage ud og gå lange ture og trække så meget ud af solen som muligt. Endvidere kan du træne, spise sundt og opretholde dit psykiske velvære ved at gøre ting, som gør dig glad. Noget af det som er et stort problem for mange, er rygning. Måske ser du dette som dit sidste lyspunkt i denne ellers mørke tid. Skift i stedet til en god E cigaret, som er sundere end den tobak du fylder dine lunger med. Det kan være svært at stoppe med at ryge, så E cigaretter kan være din brobygning til helt at holde op.

2.      Tag ud og oplev Danmark

Mange venner, kærester eller familier tager ud og rejser i de mørke måneder. På den måde får man genopfyldning af energi i kroppen og har nemmere ved at komme gennem den mørke tid. Det er dog ikke muligt at rejse rundt i verden for tiden, så benyt derfor i stedet muligheden for at opdage Danmark på ny. Du kan se, hvor der er hyggelige julemarkeder rundt i landet, opsøge indendørs attraktioner eller finde flotte skove og naturområder, der får et særligt udtryk her i vinteren. At opsamle oplevelser udløser glædesstoffer i hjernen – og du kan leve længe på dem.

3.      Omlæg dit liv

Konstant dårligt humør er ofte betinget af at vi sidder med en følelse af at være gået i stå. Det kan være du ikke er glad i dit parforhold, at du ønsker at indgå i et parforhold, at du vil knytte dig mere til familien, få en ny hobby eller meget andet. SÅ GØR DET! Det er nu du har muligheden. At have projekter og noget ”at gå op i”, kan virkelig gøre underværker. Tag en beslutning, flyt et nyt sted hen og start forfra. Måske du er ganske tilfreds med dit liv, så handler det blot om at gøre mere af det du elsker for at opretholde det gode humør. Brug det mørke vejr til at hyg om de mennesker du elsker.