Flodkrydstogt er en helt fantastisk måde at rejse på – og en helt enestående måde at opleve Europa på. Når du rejser med et flodkrydstogt, er transportformen ikke kun en måde, hvorpå du kan komme fra A til B. Transportformen bliver hér en stor del af ferieoplevelsen.

Forestil dig de smukke naturskønne landskaber, der langsomt glider forbi, samtidig med at tanker om hverdagens stress og jag hurtigt udviskes. Det er én af de mest afslappende rejseformer, hvor du får set utrolig mange destinationer, uden at du skal spekulere over, hvordan du skal transportere dig. Oplevelserne kommer – så at sige – til DIG.

Vi har fundet 10 af de bedste flodkrydstogter i Europa, så du kan få masser af rejseinspiration – og så du kan se de utrolig mange muligheder, der findes, for fantastiske flodkrydstogter. Pak din kuffert og hop med ombord.

 

1. Rhinen – Flodkrydstogt igennem Europa

Rhinen er én af de mest berømte og tillige smukke floder i Europa. Begyndende i Grisons i de schweiziske alper flyder den gennem Tyskland, før den slutter sig til Nordsøen i Holland. Det er en populær rute til luksusflodkrydstogter, men særligt af én grund.

I Tyskland sejler du forbi Schwarzwald-regionen, det smukke Köln og en række smukke slotte. I Holland beundrer du de berømte vindmøller, og når du stopper i Frankrig, er det værd at tage en dagstur til den smukke by Strasbourg.

 

flodkrydstogter i Europa

Seinen

 

2. Seinen – Fantastisk flodkrydstogt igennem det nordlige Frankrig

Der er masser af skønne flodkrydstogter i Frankrig, men én af de mest romantiske er Seinen, der løber gennem det nordlige Frankrig. For at se floden med stil kan du med fordel udforske Paris og derefter hoppe ombord på en luksusbåd for at gå i Claude Monets fodspor og opdage Frankrigs normanniske landskab.

Her finder du de historiske strande i Normandiet, den middelalderlige arkitektur i Rouen og de smukke haver i Giverny, som findes i Monets mest berømte maleri.

 

3. Gouja – Oplev et af verdens smukkeste lande

For ikke så længe siden blev Letland udvalgt som det smukkeste land i verden (ved en online meningsmåling foretaget af First Choice Holidays). Det er en ægte perle fra Baltikum, som er fyldt med dybgrønne, skovklædte landskaber, hvor duften af fyrreskove dvæler.

Landskabet er spektakulært uspoleret, og hvis du vælger en tur ned ad Gauja floden, inkluderer turen en udsigt til ruinerne fra det 13. århundrede fra slottet Turaida. Her stiger mægtige sandstensklipper over floden og Gauja National Park, hvor bjørne og ulve strejfer.

I Letland finder de desuden en af Europas billigste storbyer. Her kan du læse mere om De 10 billigste storbyer i Europa

 

flodkrydstogt

Loire

 

4. Loire, Frankrig

Loire floden er over 1000 km. lang. Det er Frankrigs længste flod og tilbyder noget for enhver smag. Med UNESCOs verdensarvsstatus snor den sig gennem vinmarker, smukke landskaber, små middelalderbyer og nogle af de mest betagende landskaber i landet.

Loire Valley-området byder på nogle fantastiske muligheder for sejlads med udsigt til slotte og katedraler, vinmarkerne i Sancerre og den gamle befæstede by Decize med sin merovingiske krypt fra det 7. århundrede.

 

5. Douro – Oplev Porto og den nordlige del af Portugal

Denne del af Portugal er én af de mest undervurderede destinationer i Europa. Turistmasserne holder sig væk, men det er bestemt en god ting. Floden løber gennem byen Porto og ind i hjertet af den iberiske halvø og passerer gennem uspoleret og enestående smuk natur på vejen. Forvent stejle vinmarker, postkort-smukke landsbyer og rolige mandelplantager.

 

flodkrydstogter i Europa

Donau

 

6. Donau – Flodkrydstogt på Europas næstlængste flod

Donau floden passerer gennem ni lande i alt, hvilket gør floden til den næstlængste i Europa. Den begynder ved Schwarzwald i Tyskland, inden den løber ud i Sortehavet via Rumænien og Ukraine og passerer kilometervis af smukke landskaber og arkitektur undervejs.

Én af de mest omtalte strækninger starter ved det historiske Budapest og flyder gennem de baltiske lande. Andre højdepunkter på ruten inkluderer Østrigs Wachau-dal og den elegante hovedstad Wien.

 

7. Shannon, Irland

Floden Shannon adskiller vest fra øst og syd og er Emerald Isles længste og smukkeste flod. Med den berømte venlige lokalbefolkning og masser af grønne områder, søer og det ulige gamle keltiske kloster eller to, er det ét af de undervurderede turistmål i Europa.

Lej en båd eller deltag i et mere organiseret flodkrydstogt for at få mest muligt ud af den flotte udsigt. Bare sørg for at stoppe ved én af de mange traditionelle pubber for at nyde en halv liter Guinness eller to.

 

flodkrydstogt

Po

 

8. Po – Den romatiske flodrute i Italien

Po floden tilbyder en anden flodrute for romantikere. Det er Italiens længste flod, der starter i de Cottiske alper og som ender ud i Adriaterhavet. Floden fører dig forbi nogle meget smukke landskaber, herunder byen Verona (som kendes fra Romeo og Juliet), mange traditionelle italienske byer og Italiens berømte tryllebindende Venedig-lagune.

 

9. Nordfolk Broads – Flodkrydstogt i England

Norfolk Broads er et netværk af snoede floder og søer og er én af Europas mest populære vandveje, der tiltrækker over syv millioner besøgende om året. Med 200 kvadratkilometer sejlbare tidevandsfloder og søer, er Broads et sejlhav. Sammen med Suffolk-søerne er det Storbritanniens største beskyttede vådområde.

Der er masser at se og lave, herunder at kigge på fugle, gå ture og cykle. Lej en båd på Broads og sejl forsigtigt mellem fortøjninger. Sejl ind til bredden for at nyde en øl på én af de mange atmosfæriske pubber og restauranter, der er spredt langs flodbredderne.

 

flodkrydstogt

Dordogne

 

10. Dordogne, Frankrig

Dette er ét af de smukkeste områder i Frankrig, hvilket især skyldes floden Dordogne. Den løber gennem det syd-centrale og sydvestlige Frankrig. Her er landskabet meget spektakulært med smukke traditionelle huse, der klamrer sig til stejle klipper og et ulige slot eller to.

Den mest attraktive strækning af floden er uden tvivl fra Tremolat til la Roque Gageac – her passerer den fire af landets smukkeste landsbyer.