Denne artikel er skrevet i samarbejde med Best Travel

 

Italiens største sø, Gardasøen, ligger i de mest fortryllende omgivelser syd for Alperne, omgivet af bjerge, der giver læ og et dejligt mildt klima. Mange danskere elsker at holde ferie ved Gardasøen netop pga. de fantastiske omgivelser med sydlandsk blomsterpragt, viftende palmer og citronlunde.

Vi giver dig her vores bedste bud på, hvad du skal opleve på en ferie ved Gardasøen.

 

ferie ved Gardasøen

 

Oplev byen Riva del Garda

Riva del Garda er en charmerende by, der ligger i den nordlige ende af Gardasøen med ca. 15.000 indbyggere. Den er større end de fleste andre ferielandsbyer, der ellers ligger langs Gardasøens bred. Byen byder på gamle byporte, mange fine pladser, hyggelige restauranter og caféer og en malerisk lille havn.

Bjergene stiger smukt på begge sider af byen og giver en smuk baggrund for denne charmende by. På din ferie ved Gardasøen skal du helt sikkert tage dig tid til at besøge denne perle af en Italiens by.

 

Tenno-søen

Cirka 10 km nordvest for Gardasøen ligger Tennosøen (Lago di Tenno). Det er en lille bjergsø, der er opstået af et jordskred fra Monte Misone og rent gletsjervand. Tenno-søen ligger 550 m over havoverfladen og har et areal på 2,5 km². Den er omgivet af et magisk bjerglandskab og har noget af det reneste søvand med skiftende turkise nuancer.

På en udflugt til Tenno-søen kan du fx tage på kanotur, bade eller vandre omkring søen. Du kan også kombinere besøget med en tur til den nærliggende landsby Tenno med det gamle middelalderslot Castello di Tenno, hvorfra du kan nyde en smuk panoramaudsigt.

 

Varone-vandfaldet

3 km nord for byen Riva del Garda ligger Varone-vandfaldet (Cascata del Varone). Det er ét af de mest spektakulære naturfænomener ved Gardasøen. Vandfaldet er 98 meter højt, og vandet buldrer ned igennem en kløft i bjerget, som vandet selv har dannet igennem 20.000 år eller mere.

Lad dig betage af det vilde vand, de smukke klippeformationer, det lette vandstøv blandet med sollyset, der skaber regnbuer, som danser over vandfaldet.

 

ferie ved Gardasøen

 

Vingårdsbesøg

Man kan næsten ikke tage til Italien og Gardasøen uden at smage på de lokale vine og besøge en vingård. Det er områdets perfekte balance mellem de varme solskinstimer, regnen og de milde temperaturer, der har skabt de mest optimale betingelser for det frodige landskab med vinmarker, olivenlunde mm.

Nogle af Italiens mest kendte rødvine har deres ophav i Bardolino og Valpolicella, der bugter sig mellem det østlige Gardasøen og det romantiske Verona. Valpolicella er især kendt for Amarone-vinen samt Ripasso. Der er således masser af vingårde at vælge imellem på en ferie ved Gardasøen. Én af vores favoritter er Borgo alla Quercia, hvor du kan nyde en vinsmagning og en let frokost i smukke omgivelser.

 

Marked i Malcesine

En ferie ved Gardasøen er ikke komplet uden et besøg på et lokalt marked i én af de smukke byer omkring søen. Her finder du sjove ting og sager, lige fra lokale delikatesser til tøj og souvenirs. Hver dag finder du et godt marked i én af byerne omkring Gardasøen. Ét af vores favoritter er lørdags-markedet i byen Malcesine.

Byen ligger på bredden af Gardasøen og har ca. 3.700 indbyggere. Riv en dag ud af kalenderen og tag på marked i Malcesine efterfulgt af en slentretur rundt i byens charmerende gader – og slut af med en frokost på én af byens små caféer.