Skal du på ferie inden for den nærmeste fremtid? Så kan det være du har tænkt over, hvordan du står stillet, hvis din rejse skulle blive ombooket eller aflyst.

Måske har du hørt om, at nogle lande i verden overvejer at lukke landegrænserne eller har ændrede planer for turismen.

Vi forsøger her at give dig et overblik over, hvad du skal være særligt opmærksom på for at sikre dig selv på din ferie til udlandet:

 

Selvarrangerede rejser

Hvis du selv har arrangeret din ferie, er der flere muligheder, der gør sig gældende. Blot vær opmærksom på, at det som udgangspunkt altid er en god ide at følge Udenrigsministeriets udmeldinger.

Hvis dit fly bliver aflyst, kan du f.eks.:

  • Få pengene retur
  • Ombooke til et andet fly
  • Få et gavekort

Hvad angår dit hotel, er sagen en anden. Da du ikke har købt hotel og fly som en pakkerejse igennem et rejseselskab, skal du selv kontakte hotellet for at høre, om du kan få pengene refunderet.

 

Pakkerejser

Ved pakkerejser skal du afvente at høre fra dit rejseselskab i tilfælde af aflysninger eller ombookinger. Hvis du skulle være så uheldig, at din rejse bliver aflyst og ikke kan gennemføres, er det rejselskabet der skal tilbagebetale dine penge.

Rejs sikkert

 

Afbestillingsforsikring

Det er altid en god ide at tegne en afbestillingsforsikring inden du tager på ferie uden for landets grænser.

Ofte vil du være dækket, hvis det pågældende land du skulle have rejst til, vælger at lukke for indrejse – men kun hvis du bookede din ferie mens landets grænser stadig var åbne.

Når du bestiller denne type forsikring, skal du altid være opmærksom på, at de forskellige forsikringsselskaber tilbyder forskellige pakker, og derfor kan det være en god ide at bruge tid på at vælge den, du føler er den helt rigtige for dig.

 

Rejseforsikring

Tilmed er det også altid en god ide at tegne en rejseforsikring inden afrejse. En rejseforsikring dækker i tilfælde af sygdom eller tilskadekomst under ferien.

Vær opmærksom på, at rejseforsikringer oftest dækker i Europa eller hele verden, og at det er muligt at tilkøbe udvidede rejseforsikringer alt efter dit behov på ferien.

 

Rejsegarantifonden

Når du køber din rejse igennem et rejse- eller flyselskab, kan det være en god ide at undersøge forinden dit køb, om udbyderen er registreret i Rejsegarantifonden.

Hvis det pågældende rejse- eller flyselskab går konkurs mens du befinder dig i udlandet, kan Rejsegarantifonden f.eks. hjælpe dig med hjemtransport. Vær dog opmærksom på at visse krav gør sig gældende.

Når du ikke at komme af sted inden rejse- eller flyselskabet går konkurs, kan du læse her, hvordan du står stillet, alt efter om du har købt en pakkerejse eller en særskilt flybillet.

 

Læs også om julegaveideer, du kan give til den rejselystne, men som endnu ikke er helt klar til at booke.