Ferie på Bornholm


Hvis du ikke allerede har været der, så er det med at komme afsted på ferie på Bornholm. Bornholm er Danmarks fantastiske klippeø af granit, som har en natur og et landskab, der ikke er at finde andre steder i landet. Øen byder på masser af skønne sommerhusområder, og man betages af det barske og rå klippelandskab, som naturen har skabt.

Mange af øens kendte seværdigheder er netop de storslåede klippeområder. Og med en kyststrækning på 158 kilometer kan man på ca. halvanden time køre øen rundt. Fra Rønne til Dueodde, fra Dueodde til Svaneke, fra Svaneke til Allinge-Sandvig og fra Allinge-Sandvig til Rønne. Hver eneste krog har sine charmerende egenskaber. 

Børnevenlig ferie på Bornholm


Tager du fx i sommerhus i Nexø, kommer du tæt på de helt fantastiske sandstrande ved Dueodde og Balka samt byen Snogebæk, der er et lille hyggeligt fiskerleje med eget røgeri og chokoladefabrik.

Vælger du derimod Allinge-Sandvig – Ja, så kommer du tæt på – tør vi godt at sige – Danmarks bedste røgeri med egen restaurant, Nordbornholms Røgeri, og du er på samme side af øen som den fantastiske Opalsøen.

Læs med her og bliv klogere på nogle af de mange seværdigheder, som du kan opleve på din ferie på Bornholm.


Seværdigheder og oplevelser på Bornholm


Jons kapel


Jons kapel, der ligger nord for Hasle, er et sagnsomspundent klippeparti. Jons kapel er en hule – også kaldet en tør ovn – i den fritstående klippe Jons Kirke. Sagnet lyder, at Jon kom til Bornholm for at gøre bornholmerne kristne. Han slog sig ned i Jons Kirke, og bornholmerne kom for at hilse på ham.

Historien lyder, at da der ikke var plads i grotten pga. de mange bornholmere der kom for at møde ham, så prædikede han i stedet fra dén klippe ved Jons kapel, der ligner en prædikestol. Trappen ned til Jons kapel er noget af det, man særligt husker, når man har været der. Den er meget stejl og MEGET lang.

Læs også 10 tips til hvordan du kan holde ferie i Danmark

Ingen ferie på Bornholm uden ‘Den Sorte Gryde’


En ferie på Bornholm uden at lægge vejen forbi Den sorte gryde er en stor fejl. Den sorte gryde er en grotte ved Helligdomsklipperne, som går hele 50 meter ind under land, og for at nå til grotten skal man både forcere en lang trappe, store (glatte) sten, en bro og en stige. Men alle strabadserne er i dén grad oplevelsen værd. Det er en stor oplevelse at klatre ind i den trange grotte.

Hvis det blæser meget, og bølgerne står lige på kysten, er det dog farligt at gå ind i grotten, men på en fredelig dag er det et spændende og fascinerende udflugtsmål, hvor man i grotten kan være ”heldig” at møde den giftige kæmpeedderkop Meta Menardii. Dens stik svarer ”kun” til et bistik, så farligere er den alligevel ikke.

Rokkestenen


Rokkestenen er – ud over Jellingestenene – vel nok den mest kendte sten i Danmark, og din ferie på Bornholm bør indeholde en udflugt til denne berømte sten. Og egentlig er det bare en stor sten. Dét, der har gjort stenen berømt, er, at den i sin tid kunne rokke, men i dag skal der mange kræfter til for at få den til at rokke.

Stenen er en 35 tons tung vandreblok, som ligger i Paradisbakkerne, der er en seværdighed i sig selv. Det enorme skovområde i det centrale Bornholm indeholder en række sjældne padder og krybdyr og har en rig vegetation. 


Hammershus – SKAL opleves på din ferie på Bornholm


Middelalderborgen Hammershus er Nordeuropas største borgruin, og den er vel nok Bornholms mest kendte seværdighed. Middelalderfæstningen menes at være grundlagt i begyndelsen af 1200-tallet og ligger på en 70 meter høj klippeknold med den mest storslåede udsigt.

I 1822 blev ruinen fredet. Når I besøger Hammershus, så læg vejen forbi det tilhørende Besøgscenter, der har gratis entré, og hvor man kan opleve Hammershus’ historie. 

Rønne – Bornholms hovedstad


Rønne er den største by på Bornholm og har ca. 13.780 indbyggere. Det er fra Rønne, at færgerne sejler og flyene lander. Når færgen nærmer sig Rønne Havn kan du se den smukke Sankt Nicolai Kirke, der ligger så smukt med udsigt til havneområdet.

En hyggelig spadseretur i de krogede og snoede små brostensgader er noget så idyllisk, og man kan få taget sig mange smukke og unikke billeder med kameraet hér. 

Nexø – én af Danmarks ældste købsstader


Nexø er Bornholms næststørste by med ca. 3.800 indbyggere. Byen startede som et lille fiskerleje, men fik senere status som købsstad, pga. den trafikerede havn. Siden da har havnen sågar udviklet sig til at være en af Danmarks største. 

I byen ligger et museum, hvor du kan lære om fiskeriets historie, byens redningsvæsen, bryggeriet, de bornholmske dampskibsselskaber og ikke mindst se en udstilling om Nexøs krigshistorie. 

Om sommeren er der ekstra gang i Nexø, og du kan tage på loppemarkeder og besøge den årlige jazzfestival, Østersøjazz.

Oplev Allinge


Allinge på den modsatte side af Bornholm er en rigtig sommerferieby.

Hér kan du opleve den smukke gule landsbykirke, som oprindelige blev opført som kapel i 1300-tallet eller besøge Madsebakke midt imellem Allinge og Sandvig. Her finder man Danmarks største helleristningsfelt, som er dateret helt tilbage til den yngre bronzealder. 

Dette var bare et lille indblik i de mange skatte, der gemmer sig på Bornholm. Men her til sidst bliver vi nødt til lige at nævne to ting mere, som du ikke må gå glip af: En torvedag på torvet i Svaneke med levende harmonikamusik og små boder, der summer af liv og hjemmelavede finurligheder og specialiteter.

På torvet finder du også en fantastisk chokoladebutik samt bolsjebutik. Og på midten af øen kan man tage til hestevæddeløb i Bornholms Brand Park, der er verdens mindste travbane. Det er noget så hyggeligt at bruge en eftermiddag her. 

Vi kan slet ikke få nok af Bornholm, og vi er sikker på, at øen vil betage jer lige så meget, som den har betaget os.

Rejsetilbud

Julemarked i Berlin
Rundrejse til Skotland
Rejse til Gardasøen

I samme kategori

Danmark
Aktiv ferie
Kirsebærtræer
Dansk gastronomi

Mest læste

troldejagt i Danmark
Salzburg
Verdens største byer
De største lufthavne i verden

Forsiden netop nu

sommer harzen
Hohe Salve
ferie i Gøteborg
ø-ferier
Magiske destinationer i London
Hohe Salve
Weissenhaeuser Strand
byer uden tursiter

Mest læste

Danmark

Danmark
Aktiv ferie
Kirsebærtræer
Dansk gastronomi

Skiferie

gurgl østrig
Vorarlberg
Zillertal
Zillertal i Østrig, skiferie

Camping

Aktiv ferie
Campingmesse
Holmely glamping
Camping i Norge

Rejsetilbud

Japan
strandresort
Sejltur i Grønland
Flyrejsen
Weissenhaeuser Strand
Flyvemaskine
Havila

Vind en overnatning for 2 personer

Tilmeld dig Travelmore’s nyhedsbrev, og deltag i konkurrencen om 1 overnatning for 2 personer inkl. lækker morgenbuffet. (værdi op til 1.500 kr.)