Familieferie i Østrig: Tag børnene med til Salzburg

Artiklen er skrevet i samarbejde med Østrigs Turistbureau

 

Har du endnu ikke besluttet, hvor sommerferien med børnene skal gå hen? Så er skønne Salzburg det oplagte valg til en fantastisk familieferie.

Byens størrelse gør det nemt at komme rundt over det hele med børn i alle aldre.

I Salzburg er der mange attraktioner, der er interessante for både børn og voksne, og det er let at fylde dagene med sjove og spændende aktiviteter. Med et Salzburg Card får du fri adgang til de fleste attraktioner og fri rejse med offentlig transport.

Vi giver dig et par forslag til underholdende aktiviteter med familien herunder, men du kan finde mange flere her.

Desuden vil der hele sommeren være underholdende arrangementer for børn og familier rundt omkring i byen. Det kan du læse meget mere om i eventkalenderen her.

 

 

Salzburg Zoo

I Salzburg Zoo, Helbrunn, finder du mange slags dyr fra alle verdens kontinenter. Du kan bl.a. se den afrikanske løve blive fodret på savannen eller mærke kulden på Antarktis, mens du nyder synet af de sjove pingviner. Den zoologiske have er på grund af de mange forskellige spændende dyr populær blandt besøgende i alle aldre. I Salzburg Zoo findes der op mod 150 arter og omkring 1.500 dyr. Wow! Derfor er den zoologiske have også et ideelt udflugtsmål for hele familien i den sydlige del af Salzburg. Især ville en tur i Salzburg Zoo være skøn på en solskinsdag.

 

Museer

Salzburg
Foto: © Tourismus Salzburg

I Salzburg er der et bredt udvalg af spændende museer, og mange af dem er også perfekte til et besøg med børn. Tag bl.a. forbi Haus der Natur (Naturhistorisk Museum) eller lokomotivmuseet.

Det Naturhistoriske Museum er et videnskabscenter, der viser naturen fra sin mest spændende side i et kæmpe museum. Her kan du opleve alt fra dinosaurer til verdenen under havets overflade i akvariet og fra månelandskaber til menneskekroppen. Der er masser af ting at opdage, og vi tør næsten garanterer, at alle kan lære noget nyt! De talrige udstillinger på Haus der Natur er fordelt på otte etager i to bygninger. Hovedbygningen rummer de klassiske naturhistoriske udstillinger og den zoologiske afdeling. I Videnskabscentret handler alt om forskning og eksperimenter. At komme dertil er en oplevelse i sig selv, da man skal bevæge sig op ad en kæmpe glastrappe. Du bør sætte omkring tre timer af til et besøg på museet, hvor der uden tvivl er noget for enhver smag.

Lokomotivmuseet ligger omkring 10 kilometer fra Salzburgs centrum, men er klart et besøg værd for hele familien. På museet kan du opleve den kæmpe verden med jernbaner og tog, og du kan undersøge teknologien med alle dine sanser. Som prikken over i’et ligger museet i en gammel jernbaneremise, og i udstillingerne kan du se værdifulde lokomotiver samt en historisk dampmaskine fra år 1874. Desuden er en særlig del af museet designet specielt til børn i alderen 6-12 år, hvilket giver dem mulighed for at udforske togenes verden, hvor de selv får lov at være aktivt med.

 

 

Ishuler i Werfen

En af de mest populære sightseeingattraktioner i Salzburg er verdens største isgrotte, som er hjemsted for fascinerende isskulpturer. Hulesystemet strækker sig mere end 42 kilometer dybt i ind i bjerget, og ved hulens indgang vil du kunne se et storslået bjergpanorama foran dig. Når du træder gennem den imponerende huleindgang, 20 meter bred og 18 høj, kommer du ind i en mystisk og spændende verden af is. Udover sin størrelse imponerer grotten med sine smukke ispaladser af krystaller, hvor de snoede gange fører dig dybere og dybere ind i bjerget.

 

Dyreinternatet Gut Aiderbichl

På en landejendom i Hendorff nær Salzburg finder du et paradis for dyreelskere. Ligesom det er for mere end de 1.000 reddede dyr, der bor her! Gut Aiderbichl hjælper nemlig dyr i nød. Uanset om dyrene var beregnet til slagtning, blev forsømt, var forladt eller simpelthen ikke kunne overleve i naturen, så har de nu fået et nyt hjem på gården. På gårdens areal nyder mere end 1.000 reddede dyr deres enkle, genfundne lykke. Michael Aufhauser, der ejer gården, og resten af hans team har en vigtig mission. De vil give os alle en forståelse for dem, der er svagere end os selv. Især dyr. Og på gården kan du møde alle slags dyr. Lige fra æsler og ponyer til geder og kaniner. Desuden findes der på gården et hav af aktiviteter, så familien ikke kommer til at kede sig.

 

 

Vil jeres familie hellere prøve noget andet, er der mange flere muligheder i Salzburg:

  • Tag familiens små detektiver under armen og udforsk byen med dette sjove spil, hvor I helt sikkert lærer en masse.
  • I kan også opleve den skønne natur tæt på byen.
  • Saltminer lidt syd for Salzburg er også et besøg værd.

Med alle de muligheder burde der være nok at opleve på en familieferie til Salzburg – og du kan læse endnu mere lige her!

Rejsetilbud

Donau
St. Martin
Billede fra Rejse til Sydafrika

I samme kategori

sommer harzen
ferie i Gøteborg
Hohe Salve
Hohe Salve

Mest læste

troldejagt i Danmark
Salzburg
Verdens største byer
De største lufthavne i verden

Forsiden netop nu

sommer harzen
Hohe Salve
ferie i Gøteborg
ø-ferier
Magiske destinationer i London
Hohe Salve
Weissenhaeuser Strand
byer uden tursiter

Mest læste

Danmark

Danmark
Aktiv ferie
Kirsebærtræer
Dansk gastronomi

Skiferie

gurgl østrig
Vorarlberg
Zillertal
Zillertal i Østrig, skiferie

Camping

Aktiv ferie
Campingmesse
Holmely glamping
Camping i Norge

Rejsetilbud

Japan
strandresort
Sejltur i Grønland
Flyrejsen
Weissenhaeuser Strand
Flyvemaskine
Havila

Vind en overnatning for 2 personer

Tilmeld dig Travelmore’s nyhedsbrev, og deltag i konkurrencen om 1 overnatning for 2 personer inkl. lækker morgenbuffet. (værdi op til 1.500 kr.)