Familieferie i Østrig: Hold sommerferie i smukke Obertauern

Artiklen er skrevet i samarbejde med Østrigs Turistbureau

 

Skal du snart til at planlægge, hvor sommerferien med familien skal gå hen?

Et godt bud er en rejse til Østrig. Det smukke, naturrige land midt i Europa er det oplagte valg til en dejlig sommerferie for familien. Byen Obertauern har det hele og er den perfekte familiedestination om sommeren, hvor børnene aldrig kommer til at kede sig!

Obertauern ligger som et paradis i SalzburgerLand 90 kilometer syd for byen Salzburg. Her holder man ferie mellem 1740 og 2526 meter over havets overflade midt i Hohe Tauern-bjergene omkring Radstädter Tauern-passet.

8 km mod nord ligger landsbyen Untertauern i 1009 meters højde, og på sydsiden af passet ligger Tweng på 1233 meter i Salzburgs Lungau-region.

I Obertauern venter dig uforglemmelige øjeblikke: Blomstrende enge foran majestætiske bjerge. Den første vandretur med dit barn i barnevogn. Synet af græssende køer. Skyernes refleksioner på en krystalklar bjergsø. Obertauern byder på alt det, der kendetegner et vaskeægte bjerglandskab.

 

 

Sommerferie i Obertauern for hele familien

Foto: Tourismusverband Obertauern
Foto: © Tourismusverband Obertauern

 

Om sommeren byder Obertauern og omegn på ideelle betingelser for familieferie med mere end 280 kilometer vandrestier, mange udendørs aktiviteter og naturoplevelser som for eksempel 11 bjergsøer.

Særligt hvis I er glade for naturen, er Obertauern det helt oplagte valg til en familieferie. I kan boltre jer i bjergene på familievandreruterne og legepladserne, tage på rideture i det skønne landskab eller opleve de spændende dyreparker. Desuden er der mange familievenlige overnatningsmuligheder i Obertauern.

Børn kan desuden komme gratis med de to bjerglifte Grünwaldkopfbahn og Hochalmbahn, så I nemt kommer op til de smukke udsigter på bjerget.

Bjerglifterne i Obertauern er åbne frem til d. 18. september, og den planlagte start på vintersæsonen er den 17. november 2023. Om vinteren anses Obertauern for at være en af de mest snesikre destinationer i hele Alpeområdet.

 

 

Familievenlige vandreruter i Obertauern

Foto: Tourismusverband Obertauern
Foto: © Tourismusverband Obertauern

 

I Obertauern er der mange vandreruter med god adgang for barnevogne samt med temaer og quizzer, som gør det sjovt og lærerigt for både børn og voksne.

Særligt kan familieruten “Alles Alm” anbefales, og den er perfekt for børnene. Vandrestierne er barnevognsvenlige, går gennem smukke enge, og der er en malerisk udsigt fra legepladserne på ruten. Når du kigger udover bjerglandskabet, virker det som om, at tiden står stille.

“Alles Alm” giver indblik i indbyggernes hårde, men lykkelige liv på Gnadenalm både fra tidligere tider og i dag. Det er en underholdende vandretur med sjove legeområder, skønne pausesteder og en fornøjelig quiz for hele familien. På ti stops undervejs på ruten lærer I om sande begivenheder, naturen, alt der er værd at vide om livet i alperne og de mange dyr. Ruten fører ud til det smukke Johannesvandfald, som er en oplevelse for alle.

Rutens udgangspunkt og endestation er udsigtstårnet ved det store fyrretræ, hvorfra I kan starte jeres eventyr rundt i området. “Alles Alm” er gratis og ideel til en halv-dagsudflugt.

 

 

Must på familieferie i Obertauern: Bobbys oplevelsesverden

Bobbys oplevelsesverden er klart et besøg værd for familier! I 2019 åbnede Obertauern den helt specielle park for deres yngste gæster. Det er her børn kan slutte sig til Bobby, den regionale maskot, for at udforske Obertauerns bjergverden og opleve en række atletiske eventyr.

De mindste kan se frem til otte forskellige stationer langs Grünwald-søen og Krummschnabel-søen. Herunder en spændende forhindringsbane på pæle, en eventyrlig tømmerflådetur over Krummschnabel-søen eller udforskning af murmeldyrenes underjordiske huler.

Bobbys oplevelsesverden er åben fra begyndelsen af juli til midten af september.

Rejsetilbud

Langtidsrejse til Tenerife
Bamsebo Champing
Hawaii

I samme kategori

sommer harzen
ferie i Gøteborg
Hohe Salve
Hohe Salve

Mest læste

troldejagt i Danmark
Salzburg
Verdens største byer
De største lufthavne i verden

Forsiden netop nu

sommer harzen
Hohe Salve
ferie i Gøteborg
ø-ferier
Magiske destinationer i London
Hohe Salve
Weissenhaeuser Strand
byer uden tursiter

Mest læste

Danmark

Danmark
Aktiv ferie
Kirsebærtræer
Dansk gastronomi

Skiferie

gurgl østrig
Vorarlberg
Zillertal
Zillertal i Østrig, skiferie

Camping

Aktiv ferie
Campingmesse
Holmely glamping
Camping i Norge

Rejsetilbud

Japan
strandresort
Sejltur i Grønland
Flyrejsen
Weissenhaeuser Strand
Flyvemaskine
Havila

Vind en overnatning for 2 personer

Tilmeld dig Travelmore’s nyhedsbrev, og deltag i konkurrencen om 1 overnatning for 2 personer inkl. lækker morgenbuffet. (værdi op til 1.500 kr.)