Færøerne: Et nordatlantisk paradis

Denne artikel er skrevet i samarbejde med Vitus Rejser

 

Færøerne er kendt for deres smukke naturlandskaber, og det er svært ikke at blive betaget af den storslåede, uberørte, vilde, dramatiske og dybt fascinerende natur. Derudover vil du naturligvis også opleve stærk kultur og historie, der rummer mange interessante fortællinger gennem tiden. Læs med her, om Nordatlantens mest imponerende øgruppe.

 

Rejs til Færøerne med Vitus Rejser

Vitus Rejser tilbyder i 2023 rejsen ”Færøerne – Nordatlantens uspolerede rige” , hvor du vil opleve alt det bedste af den fantastiske øgruppe. Rejsen inkluderer logi på det populære 4-stjernede hotel, et fantastisk udflugtsprogram samt de fleste måltider.  Læs mere om de forskellige steder som rejsen tager dig med på, her.

 

Tórshavn: En af verdens mindste hovedstæder

Torshavn Færøerne

Hovedstaden på Færøerne ligger i hjertet af øgruppen og er en fornøjelse at udforske. Tórshavn er opkaldt efter Tór, guden for vejr, styrke og vækst i nordisk mytologi. Den fjerntliggende nordiske by er hjemsted for lidt over 20.000 indbyggere. Trods den lille befolkning er Tórshavn et tiltalende sted i Nordatlanten med masser af kultur, natur og god mad.

Tórshavn er kendt for sine mange smukke regnbuefarvede huse. Du finder de inspirerende huse langt kysten og hele vejen op ad bjergskråningerne i Tórshavn. Derudover er hovedstaden fyldt hyggelige caféer, trendy restauranter og små butikker fyldt med færøske strikvarer i glade farver og mønstre. 

 

Kongsbondegården: Det ældste, beboede træhus i Europa.

Kongsbondegården
Billede: vitusrejser.dk

En rejse til Færøerne er ikke komplet uden et besøg på Kongsbondegården, som er det ældste, beboede træhus i Europa. Her bliver du budt velkommen af kongsbondefamilien Patursson, som er 17. generation på gården. 

Familien vil fortælle om livet som bønder med fårehold og om den interessante slægt, hvor man også finder farbroderen Trondur Patursson, en eventyrer og måske nok en af Færøernes største kunstnere. Efter de interessante historier inviteres der på frokost med lokale specialiteter på den velholdte gamle gård. 

 

 

Streymoy og Eysturoys mageløse naturscenerier

Færøerne
Billede: vitusrejser.dk

Tórshavn er beliggende på den største af de 18 øer som færøerne består af – Streymoy. Øen udgør 24 procent af det samlede landareal og 50 procent af hele befolkningen. 

Du vil finde fantastiske seværdigheder på Streymoy-øen, såsom de afsidesliggende landsbyer Saksun og Tjørnuvík. Naturen i Saksun er helt fortryllende og ligner noget, der er taget ud af en eventyrbog. Tjørnuvik ligger malerisk i en smuk dal omgivet af græsklædte terrasser. Og foran de maleriske gamle huse findes en lille, sort sandstrand, som havet bruser op på.

Øen er også hjemsted for Færøernes højeste vandfald, Fossá og det lettilgængelige bjerg Sornfelli. Bjerget kommer med en smuk udsigt over omkringliggende tinder og fjorde.

Streymoy er forbundet med veje til to naboøer Vágar-øen og Eysturoy-øen med henholdsvis en 5 kilometer dyb undersøisk tunnel og en 250 meter lang bro. Undervandstunnelen Eysturoyartunnilin forbinder også Streymoy med Eysturoy. Tunnelen er et 11,2 km undersøisk tunnelnetværk med verdens første undersøiske rundkørsel.

Eysturoy er Færøernes næststørste ø og det var bl.a. i byen Funningur på øen, hvor de første vikinger slog sig ned. På Eysturoy findes den idylliske bygd Gjógv, som ligger helt enestående ved en dyb kløft. Gjógv betyder faktisk kløft på færøsk, og det lille samfund og stedet er en af Færøernes mest ikoniske attraktioner. 

 

Vestmannas fuglefjelde fra havsiden

Færøerne søpapegøjer
Billede: vitusrejser.dk

Vestmannabjergene er en af Færøernes største turistattraktioner, og det er ikke uden grund. Disse opleves aller bedst fra havsiden via en sightseeing-båd, der sejler helt tæt på de stejle bjergsider, som rejser sig flere hundrede meter over havet.

Båden glider gennem det smalle sund, sejler ind i dybe grotter, vugges på bølgerne og man kan se hundredevis af søfugle kaste sig ud fra klippehylderne og dykke efter føde i havet. Klippekysten er formet af brændingen igennem millioner af år, og man kan ikke andet end blive lidt ydmyg i disse enestående omgivelser.

Rejsetilbud

Rejse til Jordan
Rejse til Jordan
Se rejsetilbud
Rejsetilbud Mallorca
Rejsetilbud Mallorca inkl. udflugter
Se rejsetilbud
Rejse til Nordgrækenland
Eventyrrejse til Nordgrækenland
Se rejsetilbud

I samme kategori

hotel dubai
Busrejser
Peru
Marokkos kongebyer

Mest læste

Togo, Pelle Hvenegaard
troldejagt i Danmark
Ferie med børn
Togrejse

Forsiden netop nu

Togo, Pelle Hvenegaard
All-inclusive resorts
photographer-g4ab2a9fc9_640
Weekendophold i Randers
populære rejsemål i 2023
Lokale unge i landsbyen Kfar Kama, Israel
hotel dubai
Togrejser for 2023

Mest læste

Danmark

Weekendophold i Randers
Kroophold
Juleophold
julemarked i tivoli

Skiferie

Vorarlberg
Zillertal
Zillertal i Østrig, skiferie
skiferie i Zillertal

Camping

Holmely glamping
Camping i Norge
Ferie i Aarhus
Camping Aarhus

Rejsetilbud

Zillertal
Solnedgang på Mallorca
Stranden i Tel Aviv
zakynthos-1281685_640
Vorarlberg
Australiens bedste rejseoplevelser
Ferie for Alle

Vind en overnatning for 2 personer

Tilmeld dig Travelmore’s nyhedsbrev, og deltag i konkurrencen om 1 overnatning for 2 personer inkl. lækker morgenbuffet. (værdi op til 1.500 kr.)