Vi søger i højere grad unikke oplevelser væk fra masseturismen, og din næste ferie giver dig chancen for at finde hemmelige destinationer, der ikke vil skuffe. Tag på opdagelse i 10 af de bedst skjulte perler i Europa.

Mere end nogensinde før har vi lyst til at rejse langt fra byerne, langt fra trængsel og stress. Vi længes efter frihed, natur og åbne vidder, og vi vil prøve nye smage, møde nye ansigter og opdage nye steder.

 

1. Bohinj – Slovenien

Bohinj er en destination, der er synonym med natur, bæredygtig udvikling, intensitet og unikke oplevelser i hjertet af én af de smukkeste nationalparker i Europa. Beliggende i hjertet af de Juliske Alper, i Triglav nationalpark, er Bohinj en destination, der regelmæssigt belønnes for sin forpligtelse til udvikling af turisme, der respekterer både natur og mennesker. Med over 7000 dyrearter og mere end 1600 plantearter får du her et uforglemmeligt ophold i hjertet af naturen.

Den alpine baggrund af Triglavbjerget ændres konstant og byder på nye tidløse udsigter. Her samlever menneske og natur, og du kan som turist vide dig sikker på, at infrastrukturen følger disse tendenser, for der tages hensyn til bæredygtig mobilitet med minimal indvirkning på det naturlige miljø.

Tag på vandretur i bjergene, nyd en cykelferie eller bare smag på hjemmelavede produkter og nyd et wellnessophold, når du forkæler dig selv med en tur til én af de bedst skjulte perler i Europa!

 

 

Bohinj Sø

 

2. Ilha das Flores, Azorerne – Portugal

Azorerne er også en perfekt destination, hvis du har brug for at finde tilbage til naturen. Hvis du kan lide vandreture, dykkerture, flora og fauna, delfiner og hvalsafari og har lyst til at prøve lokale råvarer og retter, er Azorerne perfekte til en ferie i Europa.

Ilha das Flores er desuden endnu en destination, der engagerer sig i bæredygtig turisme. Selvom øen er mindre besøgt af turister, er det ikke desto mindre et ægte paradis for naturelskere. Med de mange floder og vandfald er øen også egnet til en eventyrlig ferie – nyd de naturlige bassiner i Santa Cruz, de smukke strandei Lajes das Flores og Faja Grande eller svøm ved foden af ​​Poco de Bacalhau og Ribeira Grande’s vandfald.

Undgå storbyer i år og udforsk Azorerne – en øgruppe der er blandt Europas skjulte perler.

 

3. Agüero, Huesca – Spanien

Denne utrolige landsby, omgivet af 200 meter høje klippeformationer, er én af ​​de bedst skjulte perler i Spanien. Bjergene i “Los Mallos” værdsættes af både bjergbestigere, fotografer og instagrammere, der leder efter unikke perler i verden.

Besøg Santiago-kirken fra det 12. århundrede og fordyb dig i de storslåede, farvede ruder, der viser scener fra Bibelen. Oplev også Agüero i midten af ​​august hvor der afholdes by-festival med gadeunderholdning, teater, musik, god mad og vin.

 

Skjulte byer

 

4. Cefalú, Sicilien – Italien

Cefalú er den perfekte destination for rejsende, der søger autentiske oplevelser blandt Europas bedst skjulte perler. Kom og opdag den middelalderlige fiskerihavn, den gamle bydel, katedralen og stranden, der muligvis er den smukkeste strand på Sicilien.

 

5. Sistelo – Portugal

Beliggende nær nationalparken “Penada Geres” er Sistelo endnu én af ​​de bedst skjulte perler i Europa. Landsbyen betragtes som ét af Portugals 7 vidundere, og området er perfekt, hvis du kan lide at vandre i naturen.

Gå ikke glip af udsigtspunktet “Cha da Armada”, hvorfra du kan opleve den bedste udsigt over Sistelo. De grønne terrasser er blevet formet af menneskelig aktivitet, og de flade dele bruges til dyrkning af bl.a. majs. De høstede korn opbevares i kornkamre, hævet fra jorden, så gnavere ikke spiser den dyrebare høst.

 

Skjulte perler

 

6. Sirmione, Lombardiet – Italien

Sirmione, der ligger i Lombardiet, er en skjult perle i Italien. Sirmione er beliggende på en halvø ved Gardasøen og er desuden en af ​​de smukkeste destinationer i Europa.

Foruden den spændende historie og storslåede skønhed byder Sirmione på termalske bade og turkisblå hav.

 

7. Adishi – Georgien

Adishi er en lille landsby i bjergene i Georgien, hvor du kan opleve det autentiske Georgien såvel som utrolige skioplevelser, da der ingen skilifter eller markeringer er.

Tag på vandretur i det smukke og udfordrende bjerglandskab, oplev området til hest og nyd den lokale spise. Adishi er bestemt en skjult perle i Europa.

 

Skjulte Torquay

 

8. Torquay, Devon – England

Torquay er én af ​​de smukkeste destinationer på den engelske riviera med et behageligt klima, ren luft og varme vinde, der desuden er gunstige for udviklingen af ​​tropiske planter.

Besøg Torre Abbey, et tidligere kloster, som i dag udgør et museum for historie og kunst. Denne skjulte perle omgives også af smukke strande og romantisk landskab.

 

9. Procida – Italien

Procida, der ligger i Napoli-bugten, er berømt for sine smukke, pastelfarvede huse og dejlige badestrande med sort vulkansk sand. Af de skjulte perler der findes i Europa, byder Procida i sandhed på autentisk italiensk øliv.

 

10. Sami, Kefalonia – Grækenland

Sidst, men ikke mindst, må Sami på Kefalonia nævnes blandt Europas skjulte perler. Udover at være en spændende havneby er det på grund af Mellisanigrotten, at øen byder på uforglemmelige minder. Besøg hulen for at se dens lysbrønd, der gennemtrænger hvælvet og åbner ud i en vild skov og giver en magisk oplevelse. Turen til Mellisani tager omkring 15-20 minutter, og vi anbefaler et besøg kl. 14, når solstrålerne er lige over lysbrønden.