Hvad er det ved Europas flotteste slotte, der gør dem så dragende for rejsende og turister? De giver os mulighed for at udleve vores eventyrfantasier med de svimlende bygningsværker, der udgør noget af verdens smukkeste arkitektur. De er omgivet af de mest fantastiske landskaber og fortæller os en spøgelseshistorie eller to. Og der er måske ikke noget bedre sted i verden at lede efter imponerende slotte end i Europa. Her finder du middelalderlige stenvægge, skyhøje tårne ​​og broer, der buer sig over glitrende voldgrave – overalt fra det skotske højland og de bayerske alper til Middelhavskysten.

Det internationale rejsemagasin Condé Nast er kendt for hvert år at udarbejde lister over bl.a. verdens bedste hoteller, destinationer osv. Denne gang er der 3 skandinaviske slotte med på listen, nemlig: Frederiksborg Slot i Hillerød, Egeskov Slot på Fyn samt Örebro Slot i Sverige.

Læs med her og gør dig klar til eventyr.

 

1. Neuschwanstein Slot, Tyskland: Nr. 1 blandt Europas flotteste slotte

Neuschwanstein Slot er ét af de mest genkendelige slotte på jorden, takket være dét faktum at det fungerede som inspiration til Disneylands Sleeping Beauty Castle. Den majestætiske struktur blev oprindeligt bygget på ordre fra Kong Ludwig II i 1886, og kan prale med en klippetop og udsmykkede værelser. I dag tiltrækker det cirka 1,4 millioner besøgende hvert år.

 

2. Burg Hohenwerfen – Østrig har nogle af Europas flotteste slotte

Det middelalderlige slot på en bjergtop, Burg Hohenwerfen, er ét af de mest fantastiske steder i hele Østrig – og det siger meget. Det 900 år gamle slot har udsigt over den naturskønne Salzach-floddal (ca. 56 km syd for Salzburg) og tilbyder bl.a. julemarkeder.

 

Europas flotteste slotte

Trakai Ø-slot

 

3. Trakai Ø-slot, Litauen

Rekonstrueret i anden halvdel af det 14. århundrede ligger Trakai Ø-slot på en perfekt ”postkort-ø” i Litauens sø Galvė. Byen Trakai ligger kun 22 km vest for Vilnius, hvilket betyder, at du nemt kan køre ud for at se slottets arkitektur i gotisk stil, kapel i mursten og sten og smukke omgivelser for dig selv.

 

4. Castello di Miramare – Ét af Italiens bud på Europas flotteste slotte

Bare 30 minutters kørsel nord for Trieste – det fotogene hjerte af Friuli Venezia-Giulia – har Castello di Miramare én af ​​de mest naturskønne placeringer af alle slotte på denne liste. Tidligere hjemsted for den østrigske ærkehertug Ferdinand Maximilian ligger bygningsværket fra det 10. århundrede over det blå Adriaterhav i en frodig park på 54 hektar. Det er bestemt en oplevelse værd.

 

Europas flotteste slotte

Castello di Miramare

 

5. Bled Slot, Slovenien

Der er flere grunde til, at Bled-søen er én af ​​Sloveniens mest populære steder: Smaragdvand, en kirkeformet holm, udsigt over Julien-alperne og selvfølgelig et Disney-lignende slot på en bakke. Gå op ad skovstien og få et kig til Bled Slottets tårne med orange tage​​ og mure fra det 11. århundrede. Vend dig derefter om for at tage nogle af de mest perfekte billeder af udsigten over søen.

 

6. Frederiksborg Slot, Danmark – Sjettepladsen blandt Europas flotteste slotte

Dette fantastiske renæssanceslot blev bygget i det tidlige 17. århundrede og ligger på tre sø-øer i Hillerød. Slotskomplekset er kendt for sine udsøgte haver og for at huse Danmarks Nationalhistoriske Museum.

 

Europas flotteste slotte

Hohenzollern Slot

 

7. Hohenzollern Slot – Tyskland har også Europas flotteste slotte

Ved foden af ​​de Schwabiske Alper ligger dette maleriske slot. Med sine mange tårne ​​og befæstninger betragtes det som et levn fra det 19. århundredes militære arkitektur. Det er måske mest bemærkelsesværdigt på overskyede dage, når det stikker op over tågen. Bogstaveligt talt et slot på en sky. Du kan tage på guidede ture (de bliver hurtigt overfyldte) eller udforske det alene.

 

8. Château de Chenonceau, Frankrig

Hele Loire-dalen er en skattekiste med smukke slotte. Men Château de Chenonceau indtager førstepladsen, – både med hensyn til skønhed og popularitet. Det nuværende slot blev bygget oven på en gammel mølle, begyndende i 1514, mens varemærkebroen og galleriet blev tilføjet omkring 60 år senere. I dag er bygningsværket og de omkringliggende haver én af ​​de mest besøgte attraktioner i hele landet.

 

Château de Chenonceau

Château de Chenonceau

 

9. Pena Paladset, Portugal

Pena Paladset ligger på toppen af en bakke i Sintra. Inspireret af tysk-romantisk arkitektur ligner det et Disney-slot med sine lyserøde og gule tårne, ornamentale detaljer og tegneserieagtige vandspyer. Interiøret er lige så dramatisk. Gå ikke glip af de udskårne lofter og vægge i Dronning Amelias lejligheder og det helhvide receptionslokale. (Bonus: Sintra ligger kun 40 minutter fra Lissabon, hvilket betyder, at du ikke har nogen undskyldning for ikke at besøge det, hvis du er i Lissabon.)

 

10. Castel del Monte, Italien

Castel del Monte er beviset på, at slotte ikke behøver voldgrave og spidse tårne ​​for at være smukke. Castel del Monte ligger smukt på en stenet bakke i det sydlige Italien (ca. tre timer fra Napoli). Citadellet og slottet blev bygget i det 13. århundrede af kejser Frederik II. Hans kultur og kreative vision kommer til udtryk gennem klassiske og muslimske arkitektoniske deltaljer og kompleksets perfekte ottekantede tårne.

 • 11. Kylemore Abbey, Irland
 • 12. Katharinapaladset, Rusland
 • 13. Alcázar de Segovia, Spanien
 • 14. Predjama Castle, Slovenien
 • 15. Castelul Corvinilor, Rumænien
 • 16. Egeskov Slot, Denmark
 • 17. Eilean Donan Castle, Scotland
 • 18. Château de Chillon, Schweiz
 • 19. Schönbrunn Palace, Austria
 • 20. Château de Chambord, Frankrig
 • 21. Branslottet, Rumænien
 • 22. Alcázar de Seville, Spanien
 • 23. Örebro Slot, Sverige
 • 24. Bodiam Castle, England