CNN udpeger Europas bedste steder: Dansk strand er på listen

Grand Tour var et overgangsritual for mænd og kvinder med en vis rigdom og status i slutningen af det 18. og begyndelsen af det 19. århundrede, og tog det bedste Europa havde at tilbyde. Den amerikanske rejseredaktion, CNN Travel, har genoptaget denne tradition med deres bud på en Grand Tour med Europas bedste steder, som amerikanske turister skal besøge.

På listen over Europas bedste steder befinder intet mindre end danske Henne Strand sig i yderst fornemt selskab af bl.a. Pompeji, Athen ogLissabon.  Her er 17 af Europas bedste destinationer at besøge i følge CNN Travel:

Picos de Europa, Spanien

Picos de Europa er en af Vesteuropas mest oversete bjergkæder og hjem til Spaniens første nationalpark. Spændede kalkstenstoppe og dybtgående kløfter gennemskæres af godt afmærkede vandrestier med dybe grotter, der lokker mere uforfærdede rejsende. Den svimlende Fuente Dé-svævebane byder på en flot udsigt og adgang til fremragende vandreruter.

 

Lofotenøerne, Norge

Lofoten

Dybt inde i polarcirklen er Norges Lofoten-øer en drømmedestination for udendørsfanatikere og naturelskere. Kom mellem maj og juli, og solen dykker ikke under horisonten. Besøg midtvinteren og den mørke himmel danser med nordlys.

Øernes forrevne bjerge og krystalklare vige er hjemsted for et stort udvalg af havfugle og havliv, mens strandene betragtes som nogle af de bedste på den nordlige halvkugle til surfing.

 

Apuseni-bjergene, Rumænien

Apuseni er den ideelle sommerferie med køligere temperaturer og urørte stier gennem gamle skove og kalkstensklipper.

Brunbjørne og ulve strejfer disse bakker, selvom det kræver tålmodighed og et skarpt øje at få øje på dem. Klatrere kan prøve en række forskellige beskyttede via ferrata-ruter, der stiger fra flodbredden syd for landsbyen Vadu Crisului.

 

Efesos, Tyrkiet

Efesos

Den antikke græsk-romerske by Efesos, der ligger nær Selçuk i det moderne Tyrkiet, er en af Europas bedste steder takket være omhyggelig udgravning og restaurering.

Biblioteket i Celsus fra det 2. århundrede er den mest berømte af den antikke metropols seværdigheder, tæt fulgt af hovedvejen til Curetes Way og det store store teater. Sidstnævnte kunne tilsyneladende rumme 25.000 mennesker, og Sankt Paul menes at have prædiket der.

 

Avignon, Frankrig

Avignon har en utrolig overflod af både historiske og kulturelle attraktioner. Pavepaladset, katedralen fra det 12. århundrede og ruinerne af Pont Saint-Bénezet gør det værd at bruge mere end blot et par af dage her.

Dens årlige kunstfestival, der afholdes hver juli, er en af Europas største kulturelle begivenheder. Tilføj afslappede vinbarer, der sælger de bedste drikkevarer fra hele Provence, og der er ingen grund til at skynde sig hjem.

 

Lissabon, Portugal

Europas bedste steder: Lissabon

Den portugisiske hovedstads madscene har boomet i de seneste år, hvilket gør det til en go-to for dem, der rejser med det ene formål at spise og drikke.

Time Out Market er vært for en række små boder, der tiltrækker omkring 4 millioner besøgende om året. Alle boderne er fantastiske, men Marisqueria Azul er et ess for fisk og skaldyr, og Café de São Bento gør en fin linje i bøffer.

 

Dingle-halvøen, Irland

Dingle-halvøen, i County Kerry på Irlands sydvestlige kyst, er et paradis for dem, der kan lide aktive og eventyrlystne ture.

Mount Brandon byder på en anstrengende vandretur, der giver udsigt over Atlanterhavet og over hele halvøen. Surfere kan tage til vandet ved Inch Beach, med bølger, der passer til nybegyndere eller hærdede professionelle.

De farverige gader i den lille havn i Dingle har masser af barer til at slappe af og lindre ømme led over en øl.

 

Plovdiv, Bulgarien

Plovdiv delte Europæisk Kulturhovedstads pligter med Matera i Italien i 2019. Og med god grund: Byen er en af de ældste bosættelser i Europa.

Det velbevarede romerske teater fra det 2. århundrede er et af de fineste arkæologiske steder i Østeuropa, mens den brostensbelagte gamle bydel med sine farverige huse og warren-lignende gader er skabt til at gå rundt.

 

Pompeji, Italien

Pompeji

Med mere end 2,5 millioner besøgende om året er der sjældent et roligt tidspunkt at besøge Pompeji. Men det betyder ikke, at det ikke er værd at bruge så meget tid på det som muligt, når man er i det sydlige Italien.

Den perfekt bevarede antikke by, begravet under aske, da Vesuv brød ud i år 79 e.Kr., er ulig noget andet i Europa. Det er muligt at se præcis, hvordan livet blev levet før katastrofen. Badene, foraene og villaerne er præcis, som de var for næsten 2.000 år siden.

 

Athen, Grækenland

Den UNESCO-beskyttede Akropolis er den mest populære seværdighed i Athen. Dens gamle ruiner er et stort trækplaster, og det tilhørende museum er et af de mest fascinerende i Europa.

Det nervøse, graffiti-dækkede kvarter Exarcheia er det perfekte sted at snuppe en kop kaffe på et gadehjørne eller fange jazz i en røgfyldt bar.

 

 

Salzburg, Østrig

Med Alperne truende over Hohensalzburg-fæstningen fra det 11. århundrede og en række smukke paladser og kirker, er Salzburg uden tvivl den mest maleriske by i Centraleuropa.

Beskyttet af UNESCO føles den moderne verden behageligt andetsteds. Byens mest berømte søn, Mozart, kæmper om turistens opmærksomhed med “The Sound of Music”, som blev filmet og sat her.

 

Henne Strand, Danmark

Europas bedste steder: Henne Strand

Strande kommer ikke meget mere forblæste end denne. Alligevel er Henne Strand på listen over Europas bedste steder. På den jyske vestkyst er Henne Strand et ferieparadis for friluftsglade danskere.

Klitterne giver masser af skygge, mens skovene lige inde i landet har rigelige stier for vandrere og dyrelivsbetragtere at udforske. Smid mad ind på den spektakulære to Michelin-stjernede Henne Kirkeby Kro, og dette er en vindende alternativ feriedestination.

 

Brugge, Belgien

Det er meget nemt at blive forelsket i Brugge. Dens middelaldergader og snoede kanaler har en udpræget charme, mens Markt, byens hovedtorv, er det perfekte sted at drikke en lokal belgisk øl og se verden gå forbi.

Trods køerne og klatr til toppen af det 83 meter lange Belfort, eller klokketårnet, for at få udsigt over hustagene med havnen i Zeebrugge i det fjerne.

 

Düsseldorf, Tyskland

Düsseldorf

Ultramoderne Düsseldorf virker måske ikke som den mest oplagte by i Tyskland for et Grand Tour-stop, men takket være en blomstrende kunstscene  er det blevet en tur for Europas hippeste rejsende.

K21-galleriet, som huser moderne kunst lavet efter 1980 i en parlamentsbygning fra det 19. århundrede, er en af de hotteste attraktioner. Tag til Medienhafen-distriktet for at se banebrydende arkitektur.

 

Wrocław, Polen

Wrocław er en polsk by at se takket være dens virkelig fremragende arkitektur. Det gotiske gamle rådhus på byens hovedtorv er måske den mest berømte bygning i byen, men der er meget mere for kulturvenner at bruge tid.

Universitetet i Wroclaw lyser nattehimlen op ved bredden af floden Oder. Johannes Døberens katedral dominerer skyline. Sørg for at tage til Racławice Panorama, et cirkulært maleri anbragt i en brutalistisk rotunde, som fejrer polakkernes sejr over Rusland i slaget ved Racławice i 1794.

 

Groningen, Holland

Groningen

Groningen er et vindende alternativ til Amsterdam. Kanalerne og klassiske hollandske bygninger er alle i vidnesbyrd, men uden de travle horder af turister. Cyklen er konge her, med størstedelen af ture taget på to hjul.

Ruterne er flade og lette, så lej en og tag afsted for at udforske. Klatre til toppen af Martini Tower og gå en tur rundt i Noorderplantsoen-parken.

 

Cairngorms, Skotland

Skotlands anden nationalpark betragtes bredt som et af de vildeste steder på det britiske fastland. Cairngorms er et tilflugtssted for dem, der foretrækker at tilbringe livet udendørs.

Dyrelivselskere kan bruge dage på at lede efter kongeørne, røde egern, bjergharer og den djævelsk svære at få øje på skotske vildkat. Foretrækker du tid indendørs, kan du udforske Blair- eller Corgarff-slotte.

Rejsetilbud

Svalbard
Grupperejse til Svalbard
Se rejsetilbud
Nordlys i Tromsø
Jagten på Nordlyset - Oplev Nordlyset i Tromsø
Se rejsetilbud
Drømmerejse til Grønland
Drømmerejse til Grønland
Se rejsetilbud

I samme kategori

Basel
Marokko
imgonline-com-ua-CompressToSize-um3aqIfRd3
Verdens bedste barer 2022

Mest læste

Verdens største lande
Verdens største vulkaner
troldejagt i Danmark
alene

Forsiden netop nu

Israel
Det østrigske køkken
winter-market-at-the-prater-3004765_640
Basel
Jul i Europa
Europas bedste pizza 2022
palma-3226352_640
Verdens bedste shopping-byer

Mest læste

Danmark

Juleophold
julemarked i tivoli
Holmely glamping
Halloweenoplevelser

Skiferie

Tourismus-GmbH_Josef
schladming-travelmore
Østrig
Smukke skiområder i Europar

Camping

Holmely glamping
Camping i Norge
Ferie i Aarhus
Camping Aarhus

Rejsetilbud

Verdens bedste barer 2022
Essensen af Vietnam
Niedersachsen
Hjemsøgte hoteller
Marokko
Polarnatten i Grønland
imgonline-com-ua-CompressToSize-um3aqIfRd3

Vind en overnatning for 2 personer

Tilmeld dig Travelmore’s nyhedsbrev, og deltag i konkurrencen om 1 overnatning for 2 personer inkl. lækker morgenbuffet. (værdi op til 1.500 kr.)