Sulten efter Pizza? Få Europas fjerdebedste i København

Pizza er en af de mest udbredte retter verden over og er en sikker vinder hos de fleste. Er du sulten efter en pizza ud over det sædvanlige? Rejs ud i verden efter verdens bedste pizza – eller tag en tur til København! 50 Top Pizza kårer hvert år de bedste pizzasteder i hele verden. Og i år kan du nemlig finde fjerdepladsen af Europas bedste pizzarestauranter i intet mindre end vores danske hovedstad.

 

Top 3 bedste pizzeriaer i Europa

Peppe Pizzeria i Paris har gjort det igen. Det er blevet kåret som det bedste pizzeria i Europa, eksklusive Italien, for andet år i træk. Resultatet kommer fra data indsamlet af den mest indflydelsesrige pizzaguide i verden, 50 Top Pizza. 

Nyheden blev offentliggjort i går aftes på Teatro San Babila i Milano. Det var en bragende succes for Peppe Cutraro, ejeren af ​​Peppe Pizzeria, som også tog en særlig pris med hjem, Pizza Maker of the Year 2022 – Ferrarelle Award.

På andenpladsen er Fratelli Figurato ejet af Riccardo og Vittorio i Madrid. Den tredje plads på podiet gik til 50 Kalò London, det engelske pizzeria ejet af Ciro Salvo, som også vandt specialprisen Made in Italy 2022 – Mammafiore Award.

 

Europas fjerdebedste pizza: Bæst i København

Bæst Pizzeria
Billede: Bæst.dk

På fjerdepladsen ligger det danske pizzeria Bæst i København, der også vandt to særpriser: Bedste Service 2022 – Goeldlin Award og Innovation and Sustainability 2022 – Ferrarelle Award. 

Det er ikke første gang at Bæst gør sig internationalt bemærket. I 2017 kunne pizzeriaet prale af, at være kåret til, ikke blot Europas, men verdens ottendebedste af den engelske avis The Guardian.

Hos Bæst har de særligt fokus på bæredygtighed og restauranten er faktisk den eneste af sin slags, der er økologisk certificeret. De modtog sågar også, sammen med Sartoria Panatieri i Barcelona, ​​ en Green Oven 2022, som bekræfter, at de er pizzeriaer med høje standarder for miljømæssig bæredygtighed.

 

50 Top Pizza Europa 2022: 4 danske pizza-restauranter på listen

Den spændende aftenprisuddeling blev overrakt i Milano af Federico Quaranta. 21 lande var repræsenteret. Med 5 restauranter hver, er Spanien og England de regerende europæiske pizzalande, Italien undtaget. Spanien formåede at erobre ikke mindre end tre pladser i Top 10. 

Frankrig, Danmark, Tyskland og Belgien havde fire pizzeriaer hver på ranglisten. Hvad angår byerne med flest pizzarestauranter på ranglisten, har London 5, mens København har 4.

 

 

Ud over Bæst landede Pizzeria Luca en 15. plads. Find dit næste måltid hos dem på både Østerbro, ved Gammel Strand eller i Lyngby. På en 24. plads ligger Surt, som du finder i Carlsberg Byen på grænsen mellem Valby og Vesterbro. Det sidste danske navn når lige at snige sig ind på listen – Pizzeria Mamemi på Vesterbro får en 50. plads!

De første 25 placeringer på den europæiske rangliste i 2022 har optjent retten til at blive inkluderet i 50 Top Pizza’s 100 bedste pizzeriaer i verden, som præsenteres i Napoli den 7. september i Palazzo Reale.

Rejsetilbud

Rejse til Calpa
Langstidsrejse til Costa Blanca og Calpe
Se rejsetilbud
Rejse til Peloponnes
Rejse til Peloponnes & Skønne Tolo
Se rejsetilbud
Hotel Faaborg Fjord
Hotel Faaborg Fjord Spa & Konference
Se rejsetilbud

I samme kategori

Det østrigske køkken
tips_rejse_tapasbar_barcelona
gastronomiske rejser
Dansk gastronomi

Mest læste

Verdens største lande
Verdens største vulkaner
Marokko
troldejagt i Danmark

Forsiden netop nu

Israel
Det østrigske køkken
winter-market-at-the-prater-3004765_640
Basel
Jul i Europa
Europas bedste pizza 2022
palma-3226352_640
Verdens bedste shopping-byer

Mest læste

Danmark

Juleophold
julemarked i tivoli
Holmely glamping
Halloweenoplevelser

Skiferie

Tourismus-GmbH_Josef
schladming-travelmore
Østrig
Smukke skiområder i Europar

Camping

Holmely glamping
Camping i Norge
Ferie i Aarhus
Camping Aarhus

Rejsetilbud

Verdens bedste barer 2022
Essensen af Vietnam
Niedersachsen
Hjemsøgte hoteller
Marokko
Polarnatten i Grønland
imgonline-com-ua-CompressToSize-um3aqIfRd3

Vind en overnatning for 2 personer

Tilmeld dig Travelmore’s nyhedsbrev, og deltag i konkurrencen om 1 overnatning for 2 personer inkl. lækker morgenbuffet. (værdi op til 1.500 kr.)