Elsker du at rejse, men er du træt af at tage de samme steder hen som alle andre turister? Kunne du godt tænke dig at rejse et sted hen, hvor du ikke skal skovle dig igennem store mængder af turister som i fx Venedig, Paris og Amsterdam?

Så læs her vores liste over Europas 5 smukke oversete byer med næsten ingen turister!


Orange, Frankrig


Mens Avignon tiltrækker tusindvis af turister takket være sommerfestivallen og Papal Palace, så er det nærliggende Orange for det meste ret overset.

Med langt færre besøgende har du mulighed for at opleve byens hovedattraktion Det Romerske Teater.

Oranges Museum er også et besøg værd.


Norwich, England


Det siges, at Norwich har en pub til hver dag i året og en kirke til hver søndag. Mens dette måske er at strække sandheden en smule, så er byen i hvert fald indbegrebet af nogle af de mest betagende middelalderlige engelske bygningsværker.

Norwichs katedral kan dateres helt tilbage til år 1096, og gaderne Colegate og Elm Hill er hjemsted for maleriske og flere hundrede år gamle bygninger.

The Adam and Eve Pub på Bishopsgate siges at være den ældste pub i England og kan dateres tilbage til 1249.


Antwerpen, Belgien


Den UNESCO-beskyttede Vor Frue Katedral dominerer Antwerpens skyline og er byens mest kendte bygning.

Antwerpen i Belgien byder også på bl.a. diamantdistriktet, hvor besøgende kan komme ind i hjertet af diamantindustrien, der har været en central del af byen siden det 15. århundrede.

Der er også The Red Star Line Museum, der går i fodsporende på vores forfædre, der emigrerede til USA via The Red Star Line.


Aberdeen, Skotland


Dém, der tager til den skotske hovedstad Edinburgh eller Glasgow, vil straks føle sig klemt blandt de mange turister.

Tag i stedet nordpå til Aberdeen. Byens fascinerende arkitektur danner baggrund for tilnavnet ”Granite City”, og du vil finde smukke bygninger over alt. Vil man opleve noget af den helt særlige lokale kultur, så tag også til det nærliggende Speyside og besøg ét af de mange destillerier, der fremstiller nogle af de mest berømte og berygtede whiskyer i verden, bl.a. Macallan Whisky.

Speysides beliggenhed i det skotske højland, gør det til et ideelt sted at fremstille whisky. Der er bjergkilder og natur, der er beriget med bl.a. lyng, bregner, geranium og tulipaner, og dette beriger maltwhiskyerne med karakteristisk smag.


Trondheim, Norge


Trondheim er Norges tredjestørste by og ligger ved fjorden af samme navn. Fjorden er Norges tredjelængste og er 130 km lang.

Byen har under 200.000 indbyggere og er nem at udforske. Den gotiske katedral er formentlig byens mest kendte vartegn, og områderne ved havnen og omkring vandet er også virkelig skønne.

Trondheim er samtidig kendetegnet ved de mange gode små bryggerier. Den Gode Nabo er populær og et godt sted at starte.