Er det tid til en cykelferie? Så kan du få en guide lige her!

I løbet af det sidste år er der endnu flere, som har fundet cyklen frem. Mange arbejder hjemmefra, og bruger ikke længere tid på offentlig transport så der er mere tid til at cykle. Og det er både sundt, billigt og miljøvenligt – og ofte hurtigere end andre transportmidler. I det følgende kan du få en guide til din næste cykelferie.

Verden åbner så småt igen! Ifølge en ny undersøgelse fra Booking.com ønsker næsten halvdelen af danske rejsende nogle mere landlige oplevelser, hvor der ikke er mange andre turister. 40 % planlægger at undgå offentlig transport på deres næste ferie, og tæt på halvdelen  af de danske rejsende har lagt de gængse turistmål på hylden.

En cykelferie er lige sagen for dem, der ønsker nye oplevelser. Det er en nem måde at holde afstand på udendørs og har et væld af muligheder. Derfor har Booking.com nu til sommeren samlet nogle af de bedste råd til en inspirerende cykelferie, til når det igen er sikkert at rejse.

Der findes ikke én rigtig måde at tage på cykelferie på – de fleste ved bedst selv, hvad der passer til deres gruppe, budget og niveau. Men ifølge Booking.com er der tre grundlæggende indstillinger for en cykelferie:

1. Fuld fart på pedalerne 

For cykelentusiasterne der godt kan lide at pakke let. Denne ferie starter på cyklen, så snart du træder ud ad døren. Selvom du muligvis er nødt til at lægge nogle kilometer bag dig, før du når til de rigtig sjove cykelruter. Dette kan stadig være den perfekte mulighed for rejsende, der kun vil opleve en destination på to hjul.

2. Oplev et nyt sted på to hjul

Mange af os ønsker en mere afslappet måde at gøre brug af vores nyfundne cykelglæde. Vi kan tage fly, tog eller bil til vores foretrukne rejsemål og leje en cykel når vi ankommer. Derefter kan vi udforske omgivelserne i vores eget tempo. Hvis du er bekymret for stejle bakker og ømme muskler kan du også vælge en smart elcykel.

3. Kombinere bil og cykel

Tag cyklen med dig. Uanset om du lejer bil, tagbøjler og/eller cykler, kan du tage på en aktivt road trip, når du tager cyklen med dig. Når du kommer til et sted, du gerne vil se nærmere på, er det blot at parkere bilen, hoppe på sadlen og komme ud i naturen.

Oplev Hebriderne i Skotland

Cykelruten der er kendt som The Hebridean Way er 300 km lang og omfatter 10 øer. Det er en rute for erfarne cyklister med mod på en udfordring. Den er godt markeret hele vejen fra øen Vatersay til fyrtårnet Butt of Lewis i nord. Den er ikke for sarte sjæle. Enhver der vil prøve kræfter med denne rute, er nødt til at forberede sig grundigt. Der er ikke mange butikker eller hjælp til cyklister i nød.

Der er mulighed for at flyve til Barra Lufthavn. Det er den eneste lufthavn i verden, hvor flyene lander på stranden afhængigt af om der er lavvande.

Der er intet, der får den indre eventyrer frem som muligheden for at campere ude i det fri. Hvis du vil, kan du også hvile benene en dag eller to i en autocamper hos Hebridean Campers.

cykelferie

Tag til Mallorca i Spanien

Ferieøen Mallorca er kendt for sine cykelvenlige omgivelser, og den er et yndet rejsemål for cykelentusiaster, der godt kan lide velasfalterede veje, hensynsfulde bilister og et mildt klima.

Mallorca er den største af De Baleariske Øer og har en god blanding af flade veje og stigninger, kuperet landskab og ruter langs kysten. Hele øen er egnet for cyklister, og det er ikke noget problem at finde udlejningssteder eller cykelhandlere, der kan hjælpe, hvis uheldet er ude.

Familier, par, nybegyndere og cykelentusiaster – det er perfekt til stort set alle på to hjul, især dem der ønsker at pakke let og finde det de har brug for, efter de er landet.

I Pollenca ligger det stilede og afslappende Son Brull Hotel & Spa. Det er et skønt sted at hvile de ømme ben efter en dag på cykelruterne, som øen har brugt en hel del tid og penge på at udvikle.

cykelferie

Besøg Stillehavskysten i USA

Stillehavskysten i USA er perfekt til en kombineret bil- og cykeltur. Selvom de rigtig erfarne tager hele ferien i sadlen, foretrækker de fleste alligevel at leje en bil og medbringe cykler.

Denne rute starter i Vancouver i Canada og fortsætter gennem tre amerikanske stater. Den er på i alt 2.975 km og slutter i Tijuana i Mexico – et godt sted at runde cykelferien af med en burrito og tequila.

Tæt på grænsen til Canada ligger Whispering Pines Retreat, hvor rejsende kan lægge planer og træne lidt i de nærliggende nationalparker.

Hele ruten er en smuk oplevelse med udsigt over kysten, Redwood nationalpark, hyggelige små landsbyer og masser af dyreliv. Undervejs kan du opleve højdepunkter såsom Oregons kystlinje, San Juan Islands og den berømte Golden Gate Bridge. Sidstnævnte har også en cykelsti.

En tendens der er kommet for at blive

Cyklerne går ingen steder. De er gode til at komme i form og samtidig opleve naturen. De giver os også mulighed for at opleve verden helt tæt på og knytte venskaber. Derudover er de stort set indbegrebet af de mere “enkle oplevelser” som størstedelen af danske rejsende siger, at de glæder sig til at prøve på deres næste ferie.

Denne pressemeddelelse er fra Booking.com.

Rejsetilbud

Rejse til Israel
Hotel Svanen
Sensommerkrydstogt

I samme kategori

Weissenhaeuser Strand
Aktiv ferie
Vandretur Sverige
interrail

Mest læste

troldejagt i Danmark
f82adafa-abd0-45fc-ad23-626d602492f2
Verdens mindste lande
Verdens største lande

Forsiden netop nu

f82adafa-abd0-45fc-ad23-626d602492f2
Nimb Rooftop København
Design uden navn-15
Essensen af Indien
nationalparker i Europa
I ro og mag med Vitus Rejser
Sensommer i Europa
Hvalsafari

Mest læste

Rejsenyheder & PR

Foto: Lego
billund
udlandet
vesterbro
scandic go
strandhotel

Danmark

Instagram Aarhus
billund
strandhotel
camping

Skiferie

gurgl østrig
Vorarlberg
Zillertal
Zillertal i Østrig, skiferie

Camping

camping
Aktiv ferie
TimeOut fra hverdagen
Campingmesse

Rejsetilbud

Korsika, Frankrig.
Gran Canaria fungerer glimrende som en romantisk getaway, når du trænger til en pause fra vintermørket.
Cancún - Kyst
Instagram Aarhus
Kanal i Venedig
Anholt
Innsbrucks gader summer af liv og er fuld af historie.

Vind en overnatning for 2 personer

Tilmeld dig Travelmore’s nyhedsbrev, og deltag i konkurrencen om 1 overnatning for 2 personer inkl. lækker morgenbuffet. (værdi op til 1.500 kr.)