Det bedste af Grønland: Den utrolige isfjord og unikke Eqi-gletsjer

Denne artikel er skrevet i samarbejde med Greenland Travel

 

Grønland byder på et væld af spændende oplevelser, men hvor skal man starte? Kigger man i statistikkerne er der særligt en ting, som springer i øjnene. 

En meget populær attraktion er nemlig den UNESCO fredede isfjord i Ilulissat. Derudover er synet af den unikke Eqi-gletjser, en oplevelse man ikke finder andre steder i verden!

 

Isfjorden ved Ilulissat

Isfjorden Ilulissat
Billede: greenland-travel.dk

 

Isfjorden ved Ilulissat er verdenskendt og blev i 2004 optaget på UNESCOs Verdensarvsliste. Det er der en ganske god grund til, for Isfjorden er et helt specielt sted.

Sermeq Kujalleq, som bræen i bunden af Isfjorden hedder er imponerende og kæmpestor. Det er den hurtigste gletsjer på den nordlige halvkugle, for den bevæger sig 40 meter dagligt. Den er 6 kilometer bred og 45 kilometer lang.

En sejltur til Isfjordens munding er en oplevelse du sent vil glemme. Her oplever du, at enorme isfjelde har lagt sig på grund ved fjordens munding. Isfjeldene kan være store som skyskrabere og have et enormt areal

 

Den fantastiske Eqi-gletsjer

Eqi gletsjeren
Billede: greenland-travel.dk

 

80 km nord for Ilulissat ligger den kælvende bræ Eqi. Er du i Grønland anbefales det stærkt en tur hertil, for en oplevelse du ikke får nogen andre steder i verden.

Du vil forundres over, hvordan du bare kan sidde i timevis og kigge over bræen. Bræen kælver så ofte, at du næsten er garanteret at se og høre den kælve, mens du er der.

Bragene er enorme og synet af isfjelde, der vælter ud i vandet, er ganske enkelt imponerende. Du føler dig virkelig lille og ydmyg i dette naturscenarie.

 

 

Hvordan har man mulighed for at opleve Eqi-gletsjeren?

Du kan enten tage på en en-dagstur via dagsejlads, eller du kan overnatte i en hytte, for at tilbringe endnu mere tid tæt på vidunderet.

Det tager ca. 4½ time at sejle derop, og så sejler båden frem og tilbage ved bræen ca. 1½ time, hvorefter den sejler over til hytterne og sætter folk af, som skal bo der, inden den sejler tilbage. I alt tager turen ca. 12 timer.

Vælger du at bo i en af hytterne ”Glacier Lodge Eqi”, har du mere tid til at nyde både bræen og omgivelserne, og du skal ikke sejle en hel dag. Her er en fantastisk udsigt over bræen og lyden af havet, når det slår mod kysten, er magisk.

 

Insidertips fra eksperten

Glacier Lodge Eqi
Billede: greenland-travel.dk

 

Lars har solgt rejser til Grønland siden 1978 og har desuden boet i Grønland i 15 år, hvor han bl.a. var chef for Greenland Travels lokale afdeling i Ilulissat i 8 år. Derudover var han i sin tid med i etableringen af Glacier Lodge Eqi.

Lars har to insidertips til kommende rejsende. ”Tag to overnatninger deroppe, så du har en hel dag til at opleve området. For de fleste er det en ‘once-in-a-lifetime’ oplevelse, så det er superærgerligt, hvis tiden føles for knap. Jeg lover: Du vil ikke fortryde det!

De fleste vælger at rejse derop i juli, men jeg kan varmt anbefale august – både fordi man slipper for myg, og fordi den grønlandske sensommer er superdejlig. Der er ikke så stor kapacitet i Glacier Lodge Eqi, så august er også et godt valg, hvis det ikke skal være alt for ‘overrendt’.”

 

 

Andre lignende steder

Har du allerede nydt et ophold hos Glacier Lodge Eqi eller er du bare sulten efter mere? Der findes faktisk et lige så fantastisk alternativ i Ilimanaq syd for Ilulissat.

I Ilimanaq Lodge findes 15 fantastiske luksushytter, hvor du kan bo med udsigt til hvaler og isbjerge i Diskobugten.

Efter du har nydt den fantastiske udsigt fra hytterne, venter endnu flere fantastiske oplevelser. Tag på spændende udflugter i Diskobugten og oplev historiens vingesus i den lille traditionelle bygd Ilimanaq.

Rejsetilbud

Rejse til Madeira
Spaophold på Jacy'z
Krydstogt på Nilen

I samme kategori

Design uden navn-15
Hvalsafari
Sensommer i Europa
Korsika, Frankrig.

Mest læste

troldejagt i Danmark
f82adafa-abd0-45fc-ad23-626d602492f2
Verdens mindste lande
Verdens største lande

Forsiden netop nu

f82adafa-abd0-45fc-ad23-626d602492f2
Nimb Rooftop København
Design uden navn-15
Essensen af Indien
nationalparker i Europa
I ro og mag med Vitus Rejser
Sensommer i Europa
Hvalsafari

Mest læste

Rejsenyheder & PR

Foto: Lego
billund
udlandet
vesterbro
scandic go
strandhotel

Danmark

Instagram Aarhus
billund
strandhotel
camping

Skiferie

gurgl østrig
Vorarlberg
Zillertal
Zillertal i Østrig, skiferie

Camping

camping
Aktiv ferie
TimeOut fra hverdagen
Campingmesse

Rejsetilbud

Korsika, Frankrig.
Gran Canaria fungerer glimrende som en romantisk getaway, når du trænger til en pause fra vintermørket.
Cancún - Kyst
Instagram Aarhus
Kanal i Venedig
Anholt
Innsbrucks gader summer af liv og er fuld af historie.

Vind en overnatning for 2 personer

Tilmeld dig Travelmore’s nyhedsbrev, og deltag i konkurrencen om 1 overnatning for 2 personer inkl. lækker morgenbuffet. (værdi op til 1.500 kr.)