Efterårsferie i Sydeuropa: Her er 10 solrige destinationer

Drømmer du også om at nyde efterårssolen, selvom sommeren er forbi? Og ser du stadig gerne, at ferien holdes inden for de europæiske grænser?

Fortvivl ej, her får du 10 karakteristiske steder at tilbringe din efterårsferie, hvor vejret – en måned eller to endnu – er lunt nok til strandture og udendørs aftener på terressen.

 

1. Makriyialos, Kreta, Grækenland

Kreta

Efteråret er så godt som perfekt på Kreta – og en perfekt destination for en solrig efterårsferie i Sydeuropa. De store turistmængder er rejst hjem, dagene når stadig 24-25 grader, og det libyske hav byder stadig på muligheden for et dyp på en af Kretas absolut bedste sandstrande. Her er også en hyggelig havn, og tavernerne er stadig åbne og hælder raki.

Besøg fx White River Cottages, som er en landsby af rustikke stenhuse med selvforplejning af blandt andet lækre oliven og andre græske delikatesser. Byen ligger i den klippefyldte Aspros Potamos-dal nær havnen. Havet er en 15-minutters gåtur væk, og der er desuden gode muligheder for vandreture, hvis du ønsker at udforske øen nærmere.

 

2. Sagres, Algarve, Portugal

Portugal

Den barske Sagres-halvø, hvor det europæiske fastland ender i et skum af atlanterhavsbølger, finder du Algarves vilde vesten. Her er flest lokale og surfere, og næppe særlig mange turister. Det betyder, at der stadig er mennesker ind i oktober, hvor temperaturen ligger omkring 20 grader.

Havet er varmt, og der er gode muligheder for fuglekiggeri. Dette blandt andet når Sagres Birdwatching-festival løber af stablen den 1.-5. oktober. Et smart sted at bo er Memmo Baleeira, der har udsigt over en af byens fire flotte strande. Her er også en lækker fiskerestaurant at finde.

 

3. Calheta, Madeira

solrig efterårsferie

Alle måneder er fantastiske på subtropiske Madeira. I oktober ligger temperaturerne mellem 22 og 35 grader. Hvis du ønsker en afslappet strandferie, så tag mod det sydvestlige Calheta, som er omgivet af smukke vinmarker og bananplantager.

Socalco Nature Calheta åbnede i 2020 og er en klynge af værelser og huse, der vender mod Atlanten. De er integreret i klipper, frugtplantager og landbrugsjord, og vil give et indblik i madiransk mad og bæredygtighed. Gæsterne opfordres til at deltage i forskellige madlavningskurser, madture og vinsmagninger, eller at få hænderne snavsede på gården.

 

4. Alicante, Costa Blanca, Spanien

solrig efterårsferie

Søger du en feriedestination med kombinationen af udsøgt middelhavsstrand og storbyliv til en solrig efterårsferie? Så er Alicante det ideelle sted for dig. Verdenssundhedsorganisationen udnævnte netop dette sted til at have Europas sundeste klima – og selv i efterårsperioden kan temperaturerne godt forblive høje.

En smule nord for Alicante – og længere inde i landet – er foden af Bernia-bjergene. Landlige, afsidesliggende og indbyder til vandreture. Refugio Marnes– som er en bondegård, der er omdannet til solcelledrevet agriturisme – kan besøges på turen. Her findes B&B-værelser, smukke hytter og forfriskende pools. Stedet kan tilgås direkte fra din vandre- eller cykeltur, mens kysten ligger blot 30 minutters kørsel derfra.

 

5. Vejer de la Frontera, Andalusien, Spanien

Efterårsferie i Sydeuropa

Kun få steder i Europa slår Andalusien, når det kommer til solskin i lavsæsonen. Her når temperaturen i oktober nemlig stadig højere end 20 grader. Smukke strande og hvidkalkede huse er at finde, hvis rejsen går til Vejer de la Fronterna, som er et klassisk eksempel på charmerende landsbyskultur.

Byen ligger på bakketoppen Pueblo Blanco, og har en placering blot 8 km. fra kysten. På din tur hertil kan du blandt andet besøge den gamle bydel eller tage på udflugt i den fascinerende natur, der omringer stedet.

Calida Casas driver en håndfuld feriehuse spredt blandt middelaldergader, så et ophold her virkelig kan få dig til at føle, at du lever som en lokal.

 

6. Hyéres, Provence, Frankrig

hyeres, Efterårsferie i Sydeuropa

Både kunstnere, forfattere og Dronning Victoria strømmede engang pålideligt til solrige Hyéres. Det er siden gået af mode – formegentlig fordi det faktisk ligger omkring 4 kilometer fra havet. Men det har bestemt charme på et væld af andre punkter. Pastelpalæer, palmebeklædte boulevarder og butikker, der sælger provencalske lækkerier.

Derudover ligger Îles d’Hyères lige ud for kysten. Her er også Frankrigs mindste nationalpark – Port-Cros – at finde. Castel Pierre Lisse, som er et lille palæ på en bakketop, er et bohemehotel fyldt med vintageudsmykning. Desuden er der pool og udsigt over øerne fra altanen. Det er uden tvivl et besøg værd, hvis Hyéres skal være din næste feriedestination.

 

7. Belvedere-Campomoro, Korsika, Frankrig

Korsika, Efterårsferie i Sydeuropa

Hvis du søger efter den perfekte destination til din efterårsferie, så behøver du ikke lede længere – Belvedere-Campomoro er et fantastisk sted, når sommergæster fra det franske fastland er rejst, og solen stadig skinner. I Korsikas sydvestlige del – den smukkeste af dem alle – er Fianca l’Osso klemt mellem Middelhavet og bjergene.

Det er blot 20 minutters gang fra en sandbugt, og byerne Sarténe og Bonifacio er ikke langt væk i bil. Stedet indbyder til solrige dage i haven, læsning under palmerne og figentræerne, samt dyb i poolen og lækre gourmetmåltider med udsigt over havet.

 

8. Leros, Dodekanserne, Grækenland

Leros, Efterårsferie i Sydeuropa

Denne dodenkansiske ø forbliver dejlig i oktober. T-shirt-vejr, varmt havvand og – takket være den skønne lokalbefolkning – ingen trist følelse uden for sæsonen. Hotel Archontiko Angelou er et ombygget palæ fra det 19. århundrede, der har bevaret ganske meget af sin oprindelige storhed.

Det ligger en kort gåtur fra Alinda – Leros bedste strand. Ejeren serverer vegetarisk morgenmad udenfor under jacarandatræerne og laver desuden gerne picnics for dem, der skal ud og udforske øens fiskerlandsbyer, gamle ruiner og usædvanlige art deco-byer.

 

9. Konavle-dalen, Kroatien

Efterårsferie i Sydeuropa

Kronavle-dalen løber sydpå fra Cavtat, nogle kilometer syd for Dubrovnic, til den montenegriske grænse, flankeret af kystbakker og høje karstiske toppe, hvor det flyder med vinmarker og frugttræer. Du kan tage et smut forbi Good Food-festivalen – fra den 10. til den 16. oktober – som er et udsøgt gastronomisk event for alle madelskere. Her vil både være lækre michelinrestauranter, vinsmagninger, foredrag, som lærer dig mere om mad, workshops og kolde øl i aftensolen.

Herefter kan du vælge at overnatte på Ville Sele som er et charmerende sted, hvor du står for ejen forplejning. Her er udsigt over bjergene og privat pool, samt caféer, gode restauranter og flotte butikker i nærheden.

 

10. Pozzillo, Sicilien, Italien

Efterårsferie i Sydeuropa

Den lille fiskerihavn – Pozzillo – som ligger nord for den smukke by Acireale og den dejlige Santa Maria La Scala, er også et udsøgt sted at tilbringe sin efterårsferie, da temperaturene stadig kan nå 25 grader. Det er en god base, hvis du ønsker at bestige Etna eller besøge studiebyen Catania og naturskønne Taormina.

Hvis du blot ønsker en afslappende tur, så kan du besøge Terrazza sul Mare, som er en flot stenvilla med udsigt over havnen, samt trin lige ned til havet. Der er en frisk fiskebod på gadehjørnet og fremragende trattoriaer i nærheden, der serverer årtidens råvarer.

Rejsetilbud

Hotel Faaborg Fjord
Hotel Faaborg Fjord Spa & Konference
Se rejsetilbud
Glamping hos Marsk Camp
Glamping hos Marsk Camp
Se rejsetilbud
Balkan
Rundrejse til smukke Balkan
Se rejsetilbud

I samme kategori

Israel
Basel
palma-3226352_640
Marokko

Mest læste

Verdens største lande
Verdens største vulkaner
troldejagt i Danmark
alene

Forsiden netop nu

Israel
Det østrigske køkken
winter-market-at-the-prater-3004765_640
Basel
Jul i Europa
Europas bedste pizza 2022
palma-3226352_640
Verdens bedste shopping-byer

Mest læste

Danmark

Juleophold
julemarked i tivoli
Holmely glamping
Halloweenoplevelser

Skiferie

Tourismus-GmbH_Josef
schladming-travelmore
Østrig
Smukke skiområder i Europar

Camping

Holmely glamping
Camping i Norge
Ferie i Aarhus
Camping Aarhus

Rejsetilbud

Verdens bedste barer 2022
Essensen af Vietnam
Niedersachsen
Hjemsøgte hoteller
Marokko
Polarnatten i Grønland
imgonline-com-ua-CompressToSize-um3aqIfRd3

Vind en overnatning for 2 personer

Tilmeld dig Travelmore’s nyhedsbrev, og deltag i konkurrencen om 1 overnatning for 2 personer inkl. lækker morgenbuffet. (værdi op til 1.500 kr.)