Generelt er efteråret et perfekt tidspunkt at tage på ferie. Børnene er tilbage i skole. Destinationerne er ikke proppet med turister som hele sommeren, og vejret er stadig dejligt uden at være vinterpræget. Derudover vil man kunne se frem til farverige omgivelser, skønne attraktioner og byer som er støjsvage. September, oktober og november i Europa er strålende med lav sol og tidlige morgentåger, som indhyller landskabet og arkitekturen. Dette vil din kamerarulle (og dit sind) elske! Det lyder da meget attraktivt!

Der er som nævnt langt færre mennesker, som rejser i efteråret. Dette er fordi, mange er mættet efter sommer og hellere vil rejse, når vinteren rammer. Dét betyder bedre hotelpriser, billigere flyrejser og biludlejning.

Vejret i Europa i efteråret er normalt meget varmt. Fx kan du i det sydlige Spanien og Portugal forvente temperaturer i de lave 20’ere. Jo længere nord eller øst og dybere ind i efteråret du kommer, jo mere uforudsigeligt bliver vejret på tværs af resten af ​​kontinentet. Men efterårets farver, dufte og sæsonbetonede mad vil gøre op med enhver mangel på solskin!

Er du blevet fristet? Så læs med her hvor vi vil liste en masse skønne steder, som du bør overveje i forbindelse med din kommende efterårsrejse.

 

The New Forest, Storbritannien

Hvis du ikke før har besøgt denne rolige oase, som er fyldt med dyreliv og natur, så er september det perfekte tidspunkt. Skoven er en 200 kvadratkilometer blanding af gamle skovområder, hede og en smuk kystlinje. Stedet er essentielt for vandre- og cykelture, dog kan det også klart anbefales at tage på bådtur på kryds og tværs af hele området. Derudover er der et hav af andre udendørsaktiviteter, som er gode, når vejret bliver lidt kølere i oktober og november.

 

Bruges, Belgien

Den smukke og middelalderprægede by Bruges viser sig fra sin bedste side i efteråret. Der er spektakulære farver ved kanalen samt den stemningsfulde og gamle bydel. Derudover er det sæson for helt fantastisk mad. Her kan nævnes to af Belgiens fantastiske specialiteter, som bare MÅ prøves. Der er tale om vafler med fløde og fugtige efterårsbær samt pomfritter med mayonnaise som en klassisk belgisk tradition.

Bruges er let tilgængelig fra London eller Paris via fly og er perfekt til en efterårsferie, hvor der er fokus på vandre- og spadsereture og ikke mindst afslapning. Kærlighedens Sø vil blive omringet af efterårsfarver, når træerne drejer. Og det er et godt sted at slappe af. Følg eventuel også vindmøllestien for at få en fantastisk udsigt udover de ældste vindmøller i byen, som er fremhævet i landskabet via den lave efterårssol.

Området har en køligere temperatur, og i november kan det være omkring 10 grader, så der skal man huske at pakke ekstra varmt tøj.

 

efterårsdestinationer i Europa

 

Pyrenæerne, Frankrig og Spanien

En tidlig efterårstur vil være det perfekte tidspunkt at besøge de storslåede Pyrenæer. Her vil du nemlig have bjergene helt for dig selv! Det er lidt for tidligt at opleve sne eller skisportssteder. Men himlen vil stadig være smuk blå og stierne øde. Du har også mulighed for at bo på et godt indkvarteringssted, som er med til at gøre Pyrenæerne til én af de bedste efterårsdestinationer i Europa – helt præcist i september.

Tag eventuelt på en 7-dages vandretur i Pyrenæerne. Det vil tage dig 4-5 dage at krydse grænsen til Spanien. Fra Valle de Gaube til Gavarnie og østover over den storslåede Col de Tourmalet til Mont Né vil du se nogle af de mest spektakulære landskaber, Europa har at byde på. Hop over til Spanien og en yderligere fantastisk vandretur ved Circo de Soaso i Monte y Perdido Nationalpark.

September og begyndelsen af ​​oktober er for tidligt til sne på disse vandreture. Men fra slut oktober kan du formentlig se sne på dine vandreture. Himlen vil være klar og dagene varme nok til at vandre i en t-shirt. Når solen falder bag det nærmeste bjerg, bliver det koldt. Og du skal bruge varmt tøj til vandreturene og de kølige aftener.

 

København, Danmark

Danmarks farverige og livlige hovedstad har så meget tiltrækningskraft på turisterne, at der er meget travlt i sommermånederne. Det giver sig selv – turisterne vil besøge området, mens der er sol, og det er varmt. Dog siges det, at København også er ét af steder, som er bedst at besøge i efteråret. Hvis du venter til efteråret, vil folkemængden være faldet, og det er for tidligt til, at det er hundekoldt.

En efterårstur til København giver dig mulighed for at se denne historiske og smukke by i al sin herlighed, uden at den er præget af 1000 andre mennesker, som ødelægger dine gode billeder. I efteråret kan du fuldt ud omfavne den danske følelse af hygge og tilfredshed.

I september kan der stadig være behagelige temperaturer, hvorimod at vejret bliver noget køligere sidst i oktober og november. Det samme gælder nætterne. Husk derfor at pakke det lidt varmere tøj jo tættere du kommer på årsskiftet.

 

efterårsdestinationer i Europa

 

München, Tyskland

Ingen efterårsguide vil være komplet München på listen. Bayern og München er helt fantastiske destinationer hele året rundt, og begge steder er berømte for deres historiske bygninger, klokkespil og selvfølgelig Oktoberfest. Normalt afholdes oktoberfesten i den sidste uge af september og første uge af oktober. Her fejres alt med øl, og det er en kæmpe festival, hvor du kan opleve intet mindre end 38 forskellige øltelte. Dette er uden tvivl ét af de allerbedste steder at feste i Europa i efteråret!

Derudover kan München også prale med sine julemarkeder. Fra sidste uge af november bliver Marienplatz forvandlet til et traditionelt bayersk vidunderland med træhytter, gløgg serveret på ethvert hjørne, og kastanjer der steges på åbne bål. Desuden er der meget blinkende lys og enormt dekorerede og festlige træer. München er stedet, man skal besøge, hvis man elsker julemarkeder!

Vejret i München i oktober kan være svært at forudsige. Nogle år vil det være varmt og smukt, og andre vil det være koldt og regne. 

Dette var bare et udpluk af nogle af Europas bedste efterårsdestinationer. Du kan finde flere gode feriedestinationer i Europa ved at læse vores artikel om de smukkeste storbyer i Europa lige her.