Fantastiske oplevelser uden for din komfortzone: 5 rejsemål, hvor du kan dykke med hajer

Har du prøvet at dykke med hajer? Uanset om du bare trænger til at komme af med noget energi eller har brug for at prøve noget nyt, så er du ikke alene om at være klar til at kaste dig hovedkulds ud i oplevelserne i 2023. De rejsende leder efter unikke ferier der chokerer, overrasker og giver dem glæde.

Hele 70% af de danske rejsende ser frem til rejseoplever, hvor de kommer ud af deres komfortzone og får rykket grænser. Så hvad kunne være mere spændende end at dykke med hajer med eller uden bur? Booking.com har udvalgt fem af de bedste rejsemål til at dykke med hajer som er blevet anbefalet af globale rejsende.

På disse destinationer kan du tage på en tur under vandoverfladen og få mulighed for at komme helt tæt på de legendariske skabninger. Der er en vandaktivitet til ethvert adrenalinniveau – lige fra dykning i hajbur til snorkling. Så hvis dykning med hajer ikke er på din ønskeliste, er der en lang række andre nicheoplevelser, som kan skubbe til de rejsendes grænser.

 

 

Malapascua, Filippinerne – Her kan du dykke med rævehajer hele året rundt

Malapascua, Filippinerne
Malapascua, Filippinerne

 

Denne idylliske ø ud for Cebus nordlige kyst er det eneste sted i verden, hvor rejsende kan dykke med rævehajer hele året rundt. Disse smukke skabninger med brede haler kan i ny og næ ses andre steder. På Malapascua har de en dykkerskole der specialiserer sig i ture hvor man kan se disse truede dyr tæt på.

Udover at være et af de mest anbefalede steder til at dykke med hajer, anbefaler de rejsende også Malapascua på grund af de smukke strande og roen. Sammenlignet med andre populære øer i Filippinerne er dette rejsemål mindre kommercielt. Den autentiske og uberørte stemning gør denne lille ø mere indbydende.

I syd er øen fyldt med lækre sandbugter, og de rejsende kan booke spændende motorcykelture for at udforske øen.

 

Sharm El Sheikh, Egypten – Oplev livlige koralrev 

dykke med hajer
Dykker med hajer

 

Det krystalklare vand i Det Røde Hav og en utrolig række af eksotiske fisk, verdensberømte skibsvrag og livlige koralrev har gjort Sharm El Sheikh til et paradis for dykkere. Det Røde Hav er hjemsted for adskillige hajarter, herunder hammerhajer og hvalhajer. Det varme vand gør det til det perfekte sted at se disse fortryllende skabninger i deres naturlige element. Der er masser af dykkerskoler for dem der ønsker muligheden for at se en haj eller to samt den overflod af dyreliv der er i Det Røde Hav.

Byen Sharm El Sheikh ligger på østkysten af Sinai-ørkenen i Egypten. Byen har udviklet sig fra at være en lille fiskerlandsby til et stort turistrejsemål med en familievenlig stemning gennem de seneste årtier. Byens fantastiske undervandslandskab tiltrækker både begyndere og erfarne eventyrere. Alle de bedste dykkersteder kan nås med båd.

På landjorden kan de rejsende tage til ørkenen, hvor der er en lang række spændende og unikke aktiviteter. Du kan f.eks. tage på en ridetur på kamelryg eller en safari på quad-bike i solopgangen. Dette bliver anbefalet af de lokale rejsende, for at udforske sandklitterne mens solen står op.

 

 

Koh Tao, Thailand – Dyk med havskildpadder 

Koh Tao, Thailand
Koh Tao, Thailand

 

Denne ø, der har sit navn fra de talrige havskildpadder der bor på øens kyster, ligger midt i Thailandbugten og er fyldt med palmer. Her er der et fantastisk udvalg af dykkersteder, koralrev og en håndfuld klipper og skibsvrag. Her er et rigt dyreliv med blandt andet hvalhajer, sorttippede revhajer og masser af karetteskildpadder.

For dem der ikke vil dykke, tilbyder lavvande bugten Shark Bay fantastiske snorklemuligheder. Man kan se revhajer og skildpadder tidligt om morgenen og sent om eftermiddagen. Fridykkere kan få skubbet til deres grænser ved at svømme igennem grotter ved Green Rock.

Hvis man hellere vil have eventyr på landjorden, kan de rejsende tage på en vandretur op til en af de dramatiske udsigtspunkter på bakketoppene på Koh Tao. Nyd udsigten over de gyldne stande og tropiske skov.

 

Cape Town, Sydafrika – Dykning i hajbur

dykke med hajer
Hajer

 

Denne by på Afrikas spids er omringet af en pragtfuld nationalpark med Taffelbjerget. Taffelbjerget har et mangeårigt ry for at være fyldt med adrenalinfyldte udendørsaktiviteter. I Cape Town er der masser af muligheder: dykning i hajbur, bungyjump og paragliding. Alle sammen fremragende måder at opleve byen på.

Mellem juni og september kan man tage på fantastisk koldtvands-dykning med seks- og syvgællede hajer og sæler i tangskoven. Du kan også tage på en dagstur til fiskerbyen Gansbaai, der er kendt for sin tætte befolkning af hvidhajer hele året rundt.

Hver dag byder på et nyt eventyr i Cape Town. De rejsende kan nyde udsigten fra Taffelbjergets tinde på en bjergvandring, som ifølge de lokale rejsende er det bedste sted at se solnedgangen. Tage en båd til Robben Island for at lære om landets historie og udforske strandene, skovene og de grønne bjerge langs den majestætiske Garden Route.

Få mest muligt ud af din rejse og kom ud af komfortzonen med en smuk flyvetur i helikopter langs Atlanterhavskysten. Oplev den fantastiske udsigt ud over denne mangfoldige havneby.

 

 

Fernando de Noronha, Brasilien – Et af de bedste dykkersteder i verden

Fernando de Noronha, Brasilien
Fernando de Noronha, Brasilien

 

Fernando de Noronha er en af 21 øer der ligger ud for Brasiliens kyst i Atlanterhavet, og denne ø er på UNESCO’s Verdensarvsliste.

Den er hovedøen i et stærkt beskyttet økosystem af øer. Her vil de rejsende blive mødt af uovertrufne strande og nogle af de bedste dykkersteder i verden. Der er krystalklart vand og et rigt dyreliv under havoverfladen. Herunder den største kendte koncentration af delfiner i verden.

Du kan ikke besøge dette tropiske paradis uden at dykke ved Cabeço da Sapata, som er et bjerg under vandet der er beboet af skildpadder, livlige fisk og adskillige hajer. Dette sted er kun for meget erfarne dykkere. Hvis du tager et dyk på lavere vand, kan du muligvis stadig se hammerhajer og brugder, som begge er uskadelige for dykkere.

Det er populært at sejle i kajak ved øgruppen, som består af en undersøisk vulkanformation der rejser sig op fra havbunden. Der er mulighed for at klatre på klipper og rappelle for de rejsende der ønsker spændende oplevelser på land.

Rejsetilbud

I samme kategori

khiva-198684_640
Skotlands højdepunkter
World Wildlife Day
Bæredygtige destinationer

Mest læste

troldejagt i Danmark
Ferie med børn
Verdens største byer
Togrejse

Forsiden netop nu

Kirsebærtræerne
Forår i Europa
Dansk gastronomi
interrail
Romantiske hoteller i verden
Caribien
Grønland
Solorejsens opvågning

Mest læste

Danmark

Dansk gastronomi
Naturoplevelser i Danmark
Outdoorshow
Dansk Golfshow

Skiferie

Vorarlberg
Zillertal
Zillertal i Østrig, skiferie
skiferie i Zillertal

Camping

Campingmesse
Holmely glamping
Camping i Norge
Ferie i Aarhus

Rejsetilbud

belgium-3590656_640
Naturoplevelser i Danmark
Skotlands højdepunkter
Backpackerdestinationer
khiva-198684_640
dykke med hajer
Påskerejser

Vind en overnatning for 2 personer

Tilmeld dig Travelmore’s nyhedsbrev, og deltag i konkurrencen om 1 overnatning for 2 personer inkl. lækker morgenbuffet. (værdi op til 1.500 kr.)