Diskobugten: Det mest besøgte sted for turister i Grønland

Denne artikel er skrevet i samarbejde med Greenland Travel

 

Diskobugten er det mest besøgte sted for turister i Grønland hele året rundt. Tag med Greenland Travel til denne uforglemmelige seværdighed, hvor de store isbjerge møder hvalerne. Oplev is, hvaler, UNESCO, inuitkultur, hundeslæde og sejlture til camps. 

 

Diskobugten: Grønlands største ø, hvaler og hundeslædedistrikt

Hundeslæde diskobugten
Billede: Greenland Travel

 

Grønland er verdens største ø og på Diskobugten finder du Grønlands egen største ø. Centralt i Diskobugten befinder sig nemlig Diskoøen. Derudover er der fire andre byer i bugten – Ilulissat, Qeqertarsuaq, Qasigiannguit og Aasiaat. Sidst men ikke mindst ligger Uummannaq med det karakteristiske hjerteformede fjeld nord for Diskobugten.

I Diskobugten har du gode muligheder for at opleve verdens største dyr – hvalen. Her findes mange forskellige arter, som man kan opleve på nært hold hvis man fx tager med på en hvalfotosafai fra en af bugtens byer. Her svømmer de tæt på land og især ved Ilulissat Isfjord og Qeqertarsuaq finder du dem hele sommeren.

Diskobugten er desuden hundeslædedistrikt og her har du oplagt mulighed, for at komme på en hundeslædetur gennem Grønlands flotte landskab. 

Book din næste “Drømmerejse i Diskobugten” her

 

Ilulissat – hovedbyen i Diskobugten

Ilulissat
Billede: Greenland Travel

Navnet Ilulissat betyder ”Isfjelde” på grønlandsk, og det er netop byens isfjelde der trækker de fleste mennesker dertil. Byen er smukt placeret helt ud til kysten og kanten af Isfjorden, så du er garanteret en fantastisk udsigt, lige meget hvor du befinder dig i byen.

Grønland har efterhånden en del seværdigheder på UNESCO’s verdensarvsliste, men Ilulissat Isfjorden var det første sted på øen, til at optage en plads herpå. Oplev den for dig selv og du vil hurtigt forstå hvorfor!

 

 

Qeqertarsuaq – den grønne vulkanø

Qeqertarsuaq adskiller sig markant fra det øvrige Grønland, da den består af vulkanske bjergarter, hvorimod det øvrige Grønland består af grundfjeld. Det er også her Diskoøen befinder sig. 

Diskoøen er af vulkansk oprindelse med varme kilder og med fjelde, som ser anderledes ud, og det gør Diskoøen til noget helt særligt i forhold til resten af Diskobugten. Så elsker du naturen, er du interesseret i Grønlands historie, og vil du gerne se hvaler, så er Diskoøen et ideelt rejsemål for dig.

 

Diskobugten: Aasiaat og Qasigiannguit

Glacier Lodge Eli
Billede: Greenland Travel

 

Aasiaat er en uddannelsesby, og her kan du også opleve Per Kirkebys udsmykning af den lokale kirke. Aasiaat er også kendt som en by med en stor skærgård, så her er det populært at tage på kajakture. Derudover finder du også to superlækre camps, Glacier Camp Eqi og Ilimanaq Lodge her.

Qasigiannguit ligger i bunden af Diskobugten og er det ideelle sted for den vandre-glade. Du finder nemlig mange smukke vandreture i byens bagland. Qasigiannguit har desuden et rigtig spændende levende museum, hvor du om sommeren kan opleve, hvordan inuit levede i gamle dage.

Book en 10-dages rundrejse i Grønland, der bl.a. kommer forbi Qasigiannguit her

 

Leg nisse på Uummannaq

Selvom Uummannaq ikke ligger i selve Diskobugten, bliver den ofte regnet med til området. I denne by finder du en helt speciel ro. Store dele af byen ligger ovenpå klipper, så du kan gå over utallige gangbroer og op til husene fra vejene. 

Derudover er byen kendt for den populære julekalender ”Nissebanden i Grønland”, hvor du også her kan finde Julemandens Værksted.

Find julemanden på Grønland her

Rejsetilbud

I samme kategori

Caribien
Grønland
Solorejsens opvågning
Påskerejser

Mest læste

troldejagt i Danmark
Ferie med børn
Verdens største byer
Togrejse

Forsiden netop nu

Kirsebærtræerne
Forår i Europa
Dansk gastronomi
interrail
Romantiske hoteller i verden
Caribien
Grønland
Solorejsens opvågning

Mest læste

Danmark

Dansk gastronomi
Naturoplevelser i Danmark
Outdoorshow
Dansk Golfshow

Skiferie

Vorarlberg
Zillertal
Zillertal i Østrig, skiferie
skiferie i Zillertal

Camping

Campingmesse
Holmely glamping
Camping i Norge
Ferie i Aarhus

Rejsetilbud

belgium-3590656_640
Naturoplevelser i Danmark
Skotlands højdepunkter
Backpackerdestinationer
khiva-198684_640
dykke med hajer
Påskerejser

Vind en overnatning for 2 personer

Tilmeld dig Travelmore’s nyhedsbrev, og deltag i konkurrencen om 1 overnatning for 2 personer inkl. lækker morgenbuffet. (værdi op til 1.500 kr.)