Ferierapport: Dette gider danskerne IKKE på deres ferie

Spies har netop offentliggjort deres ”Ferierapport 2019”. En rapport der skildrer danskernes, nordmændenes, svenskernes og finnernes feriedrømme og -tendenser.

Forbrugernes øgede bevidsthed omkring klimaforandringer kommer også til udtryk i deres rejsevaner og deres ageren på ferien. Mere end 8 ud af 10 siger, at de har reduceret deres forbrug af engangsplastik.

Dette ønsker de også at kunne gøre på feriedestinationen. Dette bakker Thomas Cook Group (som Spies er en del af) op om. Ambitionen er at fjerne 70 millioner engangsartikler af plast i 2019/2020.

Undersøgelsen viser også, at samtidig med at vi bliver mere klimabevidste, bliver vi også mere sundhedsbevidste. Flere og flere forældre vil have sukkerfrie alternativer og sunde mad- og drikkevarer til børnene på hotellet.       

Nej til fest og dyreparker

Dét at feste til langt ud på natten er yt. Det er kun 3 % af de 18-35-årige der ser dét at feste som hovedformålet med rejsen.

Noget andet, som vi bruger mindre tid på, på rejsen, er at besøge dyreparker. 7 ud af 10 siger, at de er mindre tilbøjelige til at besøge dyreparker nu end for 5 år siden. Hertil svarer 60 % at de er mere interesserede i at se fx delfiner og hvaler i deres naturlige element.

Denne tendens bakker Thomas Cook Group også op om. Dette gør de ved i løbet af 2019 at fjerne udflugter til dyreparker, der har spækhuggere, fra deres udflugtsprogram.

Gider ikke vandland eller forslystelsesparker

Vi gider heller ikke at besøge forlystelsesparker og vandlande. 7 ud af 10 er mindre tilbøjelige til at besøge forlystelsesparker. Og næsten 8 ud af 10 har mindre lyst til en tur i vandland i forhold til for 5 år siden.

I stedet vil hele 67 % hellere tage på udflugter, der støtter lokalsamfundet. Naturoplevelser og at få et indblik i de lokales hverdagsliv er dét, der tiltrækker os.

En generation af individualister

Vi bliver også mere og mere optagede af selv at kunne designe vores rejse. Især de 18-35-årige er ikke til de traditionelle charterrejser, hvor alt er bestemt på forhånd. De vil have individuelle løsninger.

Derfor er det vigtigt, at rejseselskaberne tilpasser sig de yngre gæsters høje krav. I hvert fald hvis selskaberne vil overleve i en tid med hård konkurrence.

Du kan se hele Spies’ ferierapport her

Rejsetilbud

Hawaii
Ikoniske Highway 1 inkl. Hawaii
Se rejsetilbud
tyskland-cochem-960_1
Underskønt krydstogt på Mosel & Rhinen
Se rejsetilbud
Himmerland
Oplev Himmerland & Limfjordens perler
Se rejsetilbud

I samme kategori

Italien
Harzen
Oktoberfest
Julemarkedsrejse

Mest læste

troldejagt i Danmark
krydstogt rhinen
Italien
De største lufthavne i verden
Harzen

Forsiden netop nu

Halloweenoplevelser
Italien
Thailand øer
Harzen
Disneyland Paris
Salzburgerland
Oktoberfest
imgonline-com-ua-CompressToSize-aBa1V0H1SFTwtsw

Mest læste

Danmark

Halloweenoplevelser
Weekendophold
Hindsgavl slot
rejser efter baeredygtighed

Skiferie

schladming-travelmore
Østrig
Smukke skiområder i Europar
skisportssteder i Østrig

Camping

Camping i Norge
Ferie i Aarhus
Camping Aarhus
ø-ferie i Danmark
Harzen

Rejsetilbud

porto-343487_640
Julemarkedsrejse
imgonline-com-ua-CompressToSize-DknBXQbqlP
imgonline-com-ua-convertv6H1m65qGtwx
Bucketlist
porto-scaled-e1662661879568
mountains-5732202_640

Vind en overnatning for 2 personer

Tilmeld dig Travelmore’s og Vagabond’s nyhedsbrev, og deltag i konkurrencen om 1 overnatning for 2 personer inkl. lækker morgenbuffet. (værdi op til 1.500 kr.)