Den Franske Riviera, også kaldet Cote d’Azur, er kendt for sin smukke natur, provencalske kultur og køkken samt charmerende landsbyer og store livsglæde. Som én af de mest dragende regioner i Frankrig er det den perfekte destination for rejsende på jagt efter ekstraordinær mad og vin kombineret med fascinerede historie og kultur.

I dette område lands den sydøstlige kyst af Provence møder Middelhavet Alperne. Klimaet er moderat næsten året rundt, og varme solrige dage afløses af en havbrise om aftenen. Læs med her og få listen over mindeværdige udsigtssteder over Middelhavet og naturskønne kystbyer i Cote d’Azur.

Dette er 15 feriesteder på Den Franske Riviera, du bare MÅ besøge.

 

Nice – den mest kendte by på Den Franske Riviera

Hovedstaden på Den Franske Riviera er Nice og er én af de mest kendte og livlige byer på Cote d’Azur. Tag en spadseretur på Promenade des Anglais og brug tid på at vandre gennem den historiske bydel. Derefter kan du tage til Castle Hill for at se den imponerende udsigt udover byen, havnen og bjergene. Kunstelskere vil sætte pris på museerne Chagall og Matisse, mens andre kan dyrke luksusindkøb, natteliv og spisning i verdensklasse.

 

Eze

Tæt på Nice finder du Eze, som du endelig ikke må gå glip af. Dette er en malerisk og brostensbelagt gadefyldt landsby, som ligger med udsigt over en klippe tusindvis af meter over Middelhavet. Mens du er her, kan du besøge Jardin Botanique d’Èze, som ligger i en tidligere middelalderlig fæstning for at opleve en utrolig panoramaudsigt ud over Den Franske Riviera.

For et førsteklasses måltid med udsigt skal du spise på Château Eza. Og for at få nogle indtryk på den historiske front skal du bo på historiske La Chèvre d’Or, hvor altanerne ved badeværelserne ser ud til at sidde hængende over Middelhavet. 

 

Den Franske Riviera

Eze

 

Villefranche-Sur-Mer

Den farverige havn i den maleriske landsby er med sine strålende koralfarver og guldfarvede bygninger én af de smukkeste Niçoise fiskerlandsbyer på Den Franske Riviera. Villefranche ligger på en bjergskråning, og du kan vandre gennem de smalle gyder og brostensbelagte trapper, som omfatter byens gamle bydel.

 

Saint-Paul de Vence på Den Franske Riviera

Denne smukke middelalderlige landsby ligger oven på en klippefyldt bakke og byder på en flot udsigt ud over bjergkæden Préalpes og Middelhavet. Stedet rygtes som værende tilflugtssted for kunstnere og har tiltrukket flere berømte malere herunder Marc Chagall, som endda ligger begravet på landsbyens historiske kirkegård.

Du kan slingre gennem Saint-Paul de Vences smalle gyder og stoppe ved én af landsbyens mange kunststudier og gallerier. Derudover kan du også shoppe efter provencalske specialiteter. For en unik madoplevelse med udsigt over dalen anbefales det at prøve La Brouettes skandinavisk inspirerede køkken.

 

Gourdon

For at komme til Gourdon starter rejsen med en naturskøn køretur i bakkerne over Cote d’Azur gennem de snoede, granitfyldte veje i Gorges du Loup. Derefter kan rejsende stoppe og holde en pause ved Saut du Loup-vandfaldet. Køreturen alene er turen værd – men det er et besøg i den imponerende befæstede landsby Gourdon også.

Du kan vandre i de kuperede gader, der har smukt bevarede middelalderlige hvide stenbygninger og besøge det feudale slot med sine skulpturelle haver. Bagefter kan du slappe af på terrassen ved La Taverne Provencale for at nyde den ekstraordinære udsigt ud over Den Franske Riviera.

 

Den Franske Riviera

Gourdon

 

Antibes

Dette berømte feriested ligger mellem Nice og Cannes og er omringet af befæstede mure med udsigt ud over havet. Besøgende kan slentre gennem gaderne i den historiske gamle bydel og lægge vejen forbi det daglige marked kaldet Marche Provencal med friske fødevarer. Her kan du købe sæsonbetonede friske råvarer, kød, fisk og skaldyr, oliven og oste.

Derudover kan man tage på håndværksmarkedet, som byder på tøj, kunstværker og andre håndlavede varer. Antibes var engang også hjemsted for Napoleon Bonaparte – dog blev han kortvarigt fængslet under den franske revolution ved det stjerneformede Fort Carré.

 

Vence

Vence er en charmerende by omringet af gamle voldanlæg, og som ligger nord for Cagnes-sur-Mer. Rejsende kan udforske de historiske gader og besøge katedralen kaldet Cathédrale de la Nativité-de-Marie de Vence. Kirken går tilbage til det fjerde århundrede og huser mosaikker af den anerkendte kunster Marc Chagall.

 

Ramatuelle

Denne lille kommune er bygget i bakkerne og omgivet af voldanlæg ved Pampelonne-bugten. Beliggende kun 15 minutter fra Saint-Tropez er dette det perfekte sted for rejsende, som ønsker at være tæt på den berømte Cote d’Azur-by. Mens du er her, skal du tage dig tid til at besøge Fortezza Medicea med den smukke udsigt og prøve AOC Côte de Provence-vinene på vinmarkerne.

 

Saint-Tropez: Den ikoniske badeby på Den Franske Riviera

Denne ikoniske badeby, som engang var kendt for sin jetset-atmosfære, er stadig et stort turistmål dén dag i dag. Du kan gå langs Vieux Port for at få øje på de ekstravagante lystbåde. Hvis du står tidligt op, kan du møde fiskehandlerne, inden de tager på det daglige fiskemarked. Derudover skal du heller ikke gå glip af byens centrale torv – Place des Lices.

 

Den Franske Riviera

St-Tropez

 

Port Grimaud

En hurtig dagstur fra Saint-Tropez ligger Port Grimaud. Port Grimaud tog form i 1966 og leder tankerne hen på Venedig med sine menneskeskabte kanaler og vandveje. Tag en sejltur for at beundre de farverige huse i provencalsk stil med deres udsmykkede balkoner i dét der kaldes “Provence-Venedig.” Gå derefter over hovedtorvet og snup en café au lait på en fortovscafé.

 

Menton

Denne maleriske by ligger ved Alpes Martimes-bjergene. Beliggende mellem Monaco og den italienske grænse er Menton kendt for sit subtropiske mikroklima og imponerede haver såsom Fontana Rosa Garden og Maria Serena Villa Garden. Byen er samtidig også hjemsted for La Citronneraie, en citruslund som består af 450 træer af sorten ’citron de Menton’. Et godt tidspunkt at besøge byen på er fra midten af februar til begyndelsen af marts hvor du også kan deltage i en Lemon Festival (La Fête du Citron).

 

Cannes

Anerkendt for sin årlige filmfestival er Cannes en lækker destination med ofte fint besøg af mange rige og berømte personligheder. Rejsende kan slentre langs hovedpromenaden, La Croisette, og nyde den lokale stemning, faciliteterne og den spektakulære udsigt ud over kysten. Shopping kan foretages nordpå ved Rue d’Antibes. Cannes er også det perfekte sted at nippe til champagne og nyde frokost på en udendørs café.

 

Cannes

Cannes

 

Sainte-Maxime

Sainte-Maxime er et elsket feriested blandt familier, og området ligger beskyttet mod vinden ved Maures-bjergene. Dette gør også, at der skabes en behagelig atmosfære ved Saint-Tropez-bugten. Byen roses for sine smukke middelhavsstrande og overflod af vandsportsaktiviteter. Dette kan fx være dykning eller jetski. For at tage eventyrene til næste niveau kan man tage til Pelagos Sanctuary for at lære om bevarelse af lokale pattedyr som flaskehalsdelfiner og pilothvaler.

 

Fréjus

Grundlagt af Julius Cæsar i år 49 f.Kr. er denne gamle by, mellem Sainte-Maxine og Cannes, et must-see pga. sine imponerende romerske ruiner. Dit første stop bør være Forum Julii, et romersk ruinområde, der indeholder rester af en akvædukt og befæstninger. Byen huser også Cloître de la cathédrale de Fréjus – en middelalderlig struktur med unikke malede lofter og træbjælker.

 

Monaco

Monaco er måske den mest kendte og mest spændende destination på Côte d’Azur. Det en selvstændig kommune, der grænser op til Frankrig. Planlæg et besøg på de mange museer, i de frodige og eksotiske haver og ved de historiske monumenter. Monaco er også en ideel base, når du skal udforske de omkringliggende byer i det sydlige Frankrig, såsom Eze, La Turbie eller Beaulieu-sur-Mer.

 

Monaco

Monaco